Glazenwasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Glazenwasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep glazenwasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je glazenwasser wordt.

 

Wat is een Glazenwasser?

De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.  Daarnaast heeft de Glazenwasser goede commucitatieve vaardigheden, hij kan nauwkeurig werken in een relatief hoog tempo. De Glazenwasser kan werken in loondienst of werkzaam zijn als zelfstandige. Een vakopleiding is vereist in combinatie met een gemotiveerde werkhouding. Daarnaast is het van belang dat de Glazenwasser geen lichamelijke beperking of klachten heeft in verband met veelal zware werkzaamheden.Een glazenwasser houdt de ramen schoon. . Het schoonmaken van ramen noemt men ook wel glasbewassing. Over het algemeen gebruikt de Glazenwasser hiervoor een spons, zeem en een wisser. Op den duur worden ramen  dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten. In een drukke stad met veel verkeer zullen de ramen  danook over het algemeen sneller smeriger worden dan in een dorp. Veel mensen hebben een vaste Glazenwasser die om de zoveel tijd komt om de ramen schoon te maken. Vaak zijn dit ramen waar men niet zomaar bij kan. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijnen schoon te maken. Dit bevordert de levensduur van de kozijnen.Het beroep Glazenwasser is niet geheel ongevaarlijk. Omdat de glazenwasser vaak op grote hoogtes werkt komen er nogal eens ongelukken voor. De branche heeft de laatste jaren dan ook steeds strengere arbeidsomstandigheden gekregen. Het werken op grote hoogte met ladders is inmiddels dan ook verboden voor de glazenwasser. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met een hoogwerker of de telescoopstok. Met deze stok kan de glazenwasser tot wel 15 meter vanaf de grond werken.Wil je werken als Glazenwasser?

Werk je al als Glazenwasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Glazenwasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Glazenwasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Glazenwasser in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

26


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Glazenwasser

Wat verdient een Glazenwasser?

Als Glazenwasser verdient men zo'n € 1750 tot € 2500 bruto per maand. Daarnaast zijn er aparte regelingen vwb gevarengeld.

Salarisschaal Glazenwasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Glazenwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Glazenwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glazenwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Glazenwasser vacatures

Vacature Glazenwasser
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls glazenwasser ga je langs bij particulieren en bedrijven. Die zijn gevestigd in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten Leur en Breda. Je gaat verschillende technieken gebruiken. Dit zijn …
Vacature enthousiaste allround schoonmakers en/ of glazenwassers
One People Services
Wij zijn op zoek naar enthousiaste allround schoonmakers en/of glazenwassers voor 38 uur per week. Onze opdrachtgever is al jaren een specialist in schoonmaakwerkzaamheden in de breedste zin van het …
Vacature Glazenwasser
Flexvisie Uitzenden
Voor een glazenwasser & schoonmaakbedrijf in Enschede zijn wij op zoek naar een (ervaren) enthousiaste glazenwasser. Het gaat om een kleinschalig schoonmaakbedrijf, waar iedereen betrokken is en mee denkt. Past …
Vacature Allround schoonmaker
Olympia
Als Allround schoonmaker werk je op verschillende locaties bij (éénmalige) klussen. Hierbij kun je denken aan brand- en waterschade, vloeronderhoud en glasbewassing. De ene dag ga je aan de slag …
Vacature Ervaren glazenwasser
Olympia
Wij zijn op zoek naar een glazenwasser met ervaring die fulltime beschikbaar is en flexibel ingezet kan worden. Het is belangrijk dat je zonder hoogtevrees tot meter hoogte probleemloos kan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Glazenwasser

Wat is de toekomst van Glazenwasser?

Een echte doorgroeimogelijkheid is er niet maar een Glazenwasser kan zich wel specialiseren in andere vormen van reiniging, bijv. gevelreiniging of houtwerkreiniging.

Baankans Glazenwasser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

26


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Glazenwasser worden: Opleidingen tot Glazenwasser

Wil je Glazenwasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Glazenwasser.

Hoe word je een Glazenwasser? 

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Glazenwasser

Cursus Huurrecht & Aankoop en Verkoop van Vastgoed
De cursus Huurrecht & Aankoop en Verkoop van Vastgoed is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Je kunt na je inschrijving zelfs per les …
Cursus Huurrecht & Aankoop en Verkoop van Vastgoed

Omscholen of doorgroeien tot Glazenwasser

Als je Glazenwasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glazenwasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glazenwasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glazenwasser?

Competenties en Vaardigheden Glazenwasser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Glazenwasser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Glazenwasser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glazenwasser

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Glazenwasser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Glazenwasser. Als Glazenwasser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Glazenwasser:


zie volledige beschrijving persoonstype Glazenwasser

Vakkennis voor een Glazenwasser

Het is voor een Glazenwasser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Glazenwasser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Glazenwasser


Werkervaring Glazenwasser

Het is voor een startend Glazenwasser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Glazenwasser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Glazenwasser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Glazenwasser

Met wie werkt een Glazenwasser samen? 

Een Glazenwasser komt in zijn werk zijn klanten iedere dag tegen. Dit kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren, veelal vaste klanten waar de Glazenwasser om de zoveel weken de ramen schoonhoudt.  Zijn collega's waar hij mee samenwerkt ziet hij ook regelmatig op de ladder staan.


Glazenwasser


Organisaties waar een Glazenwasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Glazenwasser meestal werkt.

Waar werkt een Glazenwasser?

Een Glazenwasser is werkzaam in de schoonmaakbranche. Dit kan een schoonmaakbedrijf zijn maar een Glazenwasser kan ook zelfstandig werken als zzp'er.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Glazenwasser

Waar kun je het beste werken als Glazenwasser? Hieronder vind je de best door de Glazenwasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Glazenwasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Glazenwasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Glazenwasser.

Welke competenties heeft een Glazenwasser nodig?

Een Glazenwasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Glazenwasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Glazenwasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glazenwasser nodig? 

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,

Bekijk de persoonstypen voor Glazenwasser


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Glazenwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Glazenwasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Glazenwasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Glazenwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Glazenwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Glazenwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Glazenwasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Glazenwasser iets voor je?

Zou je graag Glazenwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Glazenwasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Glazenwasser?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Glazenwasser

Vacature Allround schoonmaker / Glazenwasser (per direct)
UBN Uitzendbureau
Wij zijn op zoek naar enthousiaste allround schoonmakers en/of glazenwassers voor uur per week. Onze opdrachtgever is al jaren een specialist in schoonmaakwerkzaamheden in de breedste zin van het woord. …
Vacature Glazenwasser
Covebo Uitzendgroep
Je gaat aan de slag als glazenwasser. Je hebt al ervaring opgedaan bij eerdere opdrachtgevers en kunt dus na een korte inwerkperiode gelijk aan de slag.
Vacature Glazenwasser
Timing Uitzendbureau
Als glazenwasser ben je aan het werk bij zowel particulier als zakelijke klanten. Je werkt op grote hoogtes maar ook op de grond met een telescoopsteel. Het is hierom erg …
Vacature Ervaren glazenwasser
UBN Uitzendbureau
Voor onze opdrachtgever zijn wij regelmatig op zoek naar ervaren glazenwassers! Dus ben jij ervaren, houdt jij van schoonmaken en kun jij goed zelfstandig werken? Dan deze baan jou op …
Vacature Glazenwasser
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls glazenwasser ga je langs bij particulieren en bedrijven. Die zijn gevestigd in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten Leur en Breda. Je gaat verschillende technieken gebruiken. Dit zijn …

Actuele blogposts


reacties op Glazenwasser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar