Glazenwasser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Glazenwasser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Glazenwasser? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Glazenwasser wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Glazenwasser, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Glazenwasser


Vacatures Glazenwasser

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Glazenwasser?

De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.  Daarnaast heeft de Glazenwasser goede commucitatieve vaardigheden, hij kan nauwkeurig werken in een relatief hoog tempo. De Glazenwasser kan werken in loondienst of werkzaam zijn als zelfstandige. Een vakopleiding is vereist in combinatie met een gemotiveerde werkhouding. Daarnaast is het van belang dat de Glazenwasser geen lichamelijke beperking of klachten heeft in verband met veelal zware werkzaamheden.Een glazenwasser houdt de ramen schoon. . Het schoonmaken van ramen noemt men ook wel glasbewassing. Over het algemeen gebruikt de Glazenwasser hiervoor een spons, zeem en een wisser. Op den duur worden ramen  dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten. In een drukke stad met veel verkeer zullen de ramen  danook over het algemeen sneller smeriger worden dan in een dorp. Veel mensen hebben een vaste Glazenwasser die om de zoveel tijd komt om de ramen schoon te maken. Vaak zijn dit ramen waar men niet zomaar bij kan. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijnen schoon te maken. Dit bevordert de levensduur van de kozijnen.Het beroep Glazenwasser is niet geheel ongevaarlijk. Omdat de glazenwasser vaak op grote hoogtes werkt komen er nogal eens ongelukken voor. De branche heeft de laatste jaren dan ook steeds strengere arbeidsomstandigheden gekregen. Het werken op grote hoogte met ladders is inmiddels dan ook verboden voor de glazenwasser. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met een hoogwerker of de telescoopstok. Met deze stok kan de glazenwasser tot wel 15 meter vanaf de grond werken.


Past het beroep Glazenwasser bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Glazenwasser per stad

Vacatures Glazenwasser Alkmaar

Vacatures Glazenwasser Almelo

Vacatures Glazenwasser Almere

Vacatures Glazenwasser Alphen aan den Rijn

Vacatures Glazenwasser Amersfoort

Vacatures Glazenwasser Amstelveen

Vacatures Glazenwasser Amsterdam

Vacatures Glazenwasser Apeldoorn

Vacatures Glazenwasser Arnhem

Vacatures Glazenwasser Assen

Vacatures Glazenwasser Bergen op Zoom

Vacatures Glazenwasser Breda

Vacatures Glazenwasser Capelle aan den IJssel

Vacatures Glazenwasser Delft

Vacatures Glazenwasser Den Bosch

Vacatures Glazenwasser Den Haag

Vacatures Glazenwasser Den Helder

Vacatures Glazenwasser Deventer

Vacatures Glazenwasser Doetinchem

Vacatures Glazenwasser Dordrecht

Vacatures Glazenwasser Ede

Vacatures Glazenwasser Eindhoven

Vacatures Glazenwasser Emmen

Vacatures Glazenwasser Enschede

Vacatures Glazenwasser Gouda

Vacatures Glazenwasser Groningen

Vacatures Glazenwasser Haarlem

Vacatures Glazenwasser Haarlemmermeer

Vacatures Glazenwasser Heerlen

Vacatures Glazenwasser Helmond

Vacatures Glazenwasser Hengelo

Vacatures Glazenwasser Hilversum

Vacatures Glazenwasser Hoogeveen

Vacatures Glazenwasser Hoorn

Vacatures Glazenwasser Katwijk

Vacatures Glazenwasser Leeuwarden

Vacatures Glazenwasser Leiden

Vacatures Glazenwasser Lelystad

Vacatures Glazenwasser Maastricht

Vacatures Glazenwasser Middelburg

Vacatures Glazenwasser Nieuwegein

Vacatures Glazenwasser Nijmegen

Vacatures Glazenwasser Oss

Vacatures Glazenwasser Purmerend

Vacatures Glazenwasser Roermond

Vacatures Glazenwasser Roosendaal

Vacatures Glazenwasser Rotterdam

Vacatures Glazenwasser Schiedam

Vacatures Glazenwasser Spijkenisse

Vacatures Glazenwasser Terneuzen

Vacatures Glazenwasser Tilburg

Vacatures Glazenwasser Utrecht

Vacatures Glazenwasser Veenendaal

Vacatures Glazenwasser Venlo

Vacatures Glazenwasser Vlaardingen

Vacatures Glazenwasser Westland

Vacatures Glazenwasser Zaanstad

Vacatures Glazenwasser Zeist

Vacatures Glazenwasser Zoetermeer

Vacatures Glazenwasser Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Glazenwasser

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Glazenwasser?

Als Glazenwasser verdient men zo'n € 1750 tot € 2500 bruto per maand. Daarnaast zijn er aparte regelingen vwb gevarengeld.


Meer weten over het salaris Glazenwasser

Salaris aankomend Glazenwasser Salaris junior Glazenwasser Wat is het salaris van een medior Glazenwasser? Welk salaris krijgt een senior Glazenwasser?


Hoe word je een Glazenwasser? 

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Glazenwasser

Er zijn geen opleidingen Glazenwasser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Glazenwasser in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek


Omscholen tot Glazenwasser

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Glazenwasser. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Glazenwasser

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glazenwasser

Als je Glazenwasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glazenwasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glazenwasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Glazenwasser?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Glazenwasser

Een Glazenwasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Glazenwasser

 • Doorzettingsvermogen
 • Motivatie
 • Doelmatig werken
 • Doelgericht werken
 • Ambitie
 • Incasseringsvermogen
 • Rust bewaren
 • Oog voor detail
 • Zorgvuldigheid
 • Nauwkeurigheid
 • Bereid om risico's te nemen
 • Besluitvaardigheid
 • Positiviteit
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glazenwasser nodig? 

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,


Eigenschappen Glazenwasser

 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Glazenwasser?

Een echte doorgroeimogelijkheid is er niet maar een Glazenwasser kan zich wel specialiseren in andere vormen van reiniging, bijv. gevelreiniging of houtwerkreiniging.

De actuele kans op werk voor een Glazenwasser

Het beroep Glazenwasser is onderdeel van de beroepsfamilie Glazenwassers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Glazenwassers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

66

Baankans Glazenwasser

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Glazenwasser

Het beroep Glazenwasser is onderdeel van de beroepsfamilie Glazenwassers.

Verwante beroepen Glazenwasser


Waar werkt een Glazenwasser?

Een Glazenwasser is werkzaam in de schoonmaakbranche. Dit kan een schoonmaakbedrijf zijn maar een Glazenwasser kan ook zelfstandig werken als zzp'er.


Met wie werkt een Glazenwasser samen? 

Een Glazenwasser komt in zijn werk zijn klanten iedere dag tegen. Dit kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren, veelal vaste klanten waar de Glazenwasser om de zoveel weken de ramen schoonhoudt.  Zijn collega's waar hij mee samenwerkt ziet hij ook regelmatig op de ladder staan.


Glazenwasser

Alles over het beroep Glazenwasser in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

66Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar