Glazenwasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Glazenwasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep glazenwasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je glazenwasser wordt.

 

Wat is een Glazenwasser?

De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.  Daarnaast heeft de Glazenwasser goede commucitatieve vaardigheden, hij kan nauwkeurig werken in een relatief hoog tempo. De Glazenwasser kan werken in loondienst of werkzaam zijn als zelfstandige. Een vakopleiding is vereist in combinatie met een gemotiveerde werkhouding. Daarnaast is het van belang dat de Glazenwasser geen lichamelijke beperking of klachten heeft in verband met veelal zware werkzaamheden.Een glazenwasser houdt de ramen schoon. . Het schoonmaken van ramen noemt men ook wel glasbewassing. Over het algemeen gebruikt de Glazenwasser hiervoor een spons, zeem en een wisser. Op den duur worden ramen  dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten. In een drukke stad met veel verkeer zullen de ramen  danook over het algemeen sneller smeriger worden dan in een dorp. Veel mensen hebben een vaste Glazenwasser die om de zoveel tijd komt om de ramen schoon te maken. Vaak zijn dit ramen waar men niet zomaar bij kan. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijnen schoon te maken. Dit bevordert de levensduur van de kozijnen.Het beroep Glazenwasser is niet geheel ongevaarlijk. Omdat de glazenwasser vaak op grote hoogtes werkt komen er nogal eens ongelukken voor. De branche heeft de laatste jaren dan ook steeds strengere arbeidsomstandigheden gekregen. Het werken op grote hoogte met ladders is inmiddels dan ook verboden voor de glazenwasser. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met een hoogwerker of de telescoopstok. Met deze stok kan de glazenwasser tot wel 15 meter vanaf de grond werken.

Wil je werken als Glazenwasser?

Werk je al als Glazenwasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Glazenwasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Glazenwasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Glazenwasser in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

36


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Glazenwasser

Wat verdient een Glazenwasser?

Als Glazenwasser verdient men zo'n € 1750 tot € 2500 bruto per maand. Daarnaast zijn er aparte regelingen vwb gevarengeld.

Salarisschaal Glazenwasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Glazenwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Glazenwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glazenwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Glazenwasser vacatures

Ervaren Glazenwasser met rijbewijs
Actief Werkt! Roosendaal
Houd jij van schoonmaken, actief bezig te zijn en ook nog eens buiten te werken? Dan is dit de job voor jou! Je gaat bij verschillende panden de glasbewassing doen …
Schoonmaker buitenwerk (m/ v)
Olympia Uitzendbureau
Dit schoonmaakbedrijf is gevestigd in Giesbeek en verzorgt de schoonmaak van allerlei buitenwerk. Denk hierbij aan gevelreiniging, schoonmaken van houtwerk, zonweringen en glas/ramen. Je komt zowel bij particuliere klanten als …
Glazenwasser
Actief Werkt! Rotterdam
Hou jij van net gezeemde glazen, werk je graag buiten en heb je geen hoogtevrees? Dan is deze baan misschien wel iets voor jou! We zoeken een ervaren glazenwasser voor …
Allround Glazenwasser
UBV Uitzendbureau
Voor een van onze klanten uit Volendam zijn wij op zoek naar een Allround glazenwasser met enige jaren werkervaring.Je bent hardwerkend, hebt een goede en positieve instelling en bent …
Glazenwasser
Blankers Schoon B.V. Weert
Blankers Schoon B.V. - Weert zoekt een Glazenwasser te Weert VMBO / MAVO geplaatst op 29-05-2020 Glazenwasser 38 uur Fulltime Vind jij het fijn om buiten te werken en gaat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Glazenwasser

Wat is de toekomst van Glazenwasser?

Een echte doorgroeimogelijkheid is er niet maar een Glazenwasser kan zich wel specialiseren in andere vormen van reiniging, bijv. gevelreiniging of houtwerkreiniging.

Baankans Glazenwasser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

36


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Glazenwasser worden: Opleidingen tot Glazenwasser

Wil je glazenwasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Glazenwasser? 

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Glazenwasser

Cursus Huurrecht & Aan- en Verkoop van Vastgoed
De praktijkdag horende bij deze cursus gaat over huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte)  De hoeveelheid aan vragen die een vastgoedbeheerder te verduren krijgt is overweldigend. Logisch, want je bent (in de …
Leren focussen - workshop
Vergroot jouw focus en concentratievermogen. Klassikale workshop van een halve dag met ervaren trainer. Ontvang bij inschrijving zes maanden gratis toegang tot alle online trainingen van New heroes. Zo, je …
Meer opleidingen Glazenwasser

Weet je nog niet of je Glazenwasser wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Glazenwasser of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Glazenwasser

Met wie werkt een Glazenwasser samen? 

Een Glazenwasser komt in zijn werk zijn klanten iedere dag tegen. Dit kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren, veelal vaste klanten waar de Glazenwasser om de zoveel weken de ramen schoonhoudt.  Zijn collega's waar hij mee samenwerkt ziet hij ook regelmatig op de ladder staan.


Glazenwasser


Organisaties waar een Glazenwasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Glazenwasser meestal werkt.

Waar werkt een Glazenwasser?

Een Glazenwasser is werkzaam in de schoonmaakbranche. Dit kan een schoonmaakbedrijf zijn maar een Glazenwasser kan ook zelfstandig werken als zzp'er.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Glazenwasser

Waar kun je het beste werken als Glazenwasser? Hieronder vind je de best door de Glazenwasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Glazenwasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Glazenwasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Glazenwasser.

Welke competenties heeft een Glazenwasser nodig?

Een Glazenwasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Glazenwasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Glazenwasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glazenwasser nodig? 

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,

Bekijk de persoonstypen voor Glazenwasser


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Glazenwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Glazenwasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Glazenwasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Glazenwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Glazenwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Glazenwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Glazenwasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Glazenwasser iets voor je?

Zou je graag Glazenwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Glazenwasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Glazenwasser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar