Groenteteler Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Groenteteler? Lees de functieomschrijving.

Als Groenteteler werk je bij een (glas)tuinbouwbedrijf en voer je alle gebruikelijke dagelijkse werkzaamheden uit.

De meeste taken die je vervult zijn gerelateerd aan teeltvoorbereiding en de dagelijkse verzorging van het gewas. Hieronder valt bijvoorbeeld werk aan de bodem, als schoffelen, harken en bemesten, maar ook planten (al dan niet machinaal), onkruid wieden en snoeien.  Daarnaast zijn er meer seizoensgebonden activiteiten zoals het oogsten, en de verwerking van oogst, dus plukken en rapen, sorteren en inpakken. Tot slot verricht je klein technisch onderhoud, om bijvoorbeeld de watertoevoer zeker te stellen en verzorg je en de interne transporten.

De Groenteteler werkt meestal onder leiding of toezicht van een voorman of specialist. Het toezicht wordt niet alleen gehouden tijdens de uitvoering van werkzaamheden, maar ook achteraf aan de hand van teeltresultaten.

Wil je werken als Groenteteler?

Werk je al als Groenteteler en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Groenteteler worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Groenteteler, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Groenteteler in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Groenteteler
 • Voorman Groenteteelt
 • Bedrijfsleider
 • Klant
 • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Groenteteler

Wat verdient een Groenteteler?

Een Groenteteler verdient ergens tussen de €1500 en de €2500 bruto per maand. Wat je precies verdient hangt af van leeftijd, ervaring en opleiding, maar zeker ook van je bevoegdheden. Belangrijk daarin is hoeveel verantwoordelijkheid je draagt en of je wel of geen leidinggevende taken hebt.

In sommige bedrijven komt het daarnaast voor dat je deelt in de winst wanneer er goed is gedraaid en soms is een dertiende maand mogelijk. Een prestatiebeloning is er in deze sector niet.

Salarisschaal Groenteteler

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Groenteteler

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Groenteteler

Hoe goed is de toekomst voor de Groenteteler? 

Het vinden van een vacature die goed aansluit op de functie van Groenteteler is niet eenvoudig. Beter is om via een stage een bedrijf in te rollen, wanneer ze tevreden zijn over je prestaties. Als je liever meteen zelf een bedrijf opstart kan dat ook, maar soms is het goed om eerst wat meer ervaring op te doen.

Als je start in loondienst zul je in veel gevallen als laagtste op de ladder beginnen. Je kunt dan in eerste instantie meer taken toebedeeld krijgen en mogelijk meer gaan coördineren. Doorstroom naar de functie van voorman is dan een optie. Daarna zou je door kunnen groeien tot bedrijfsleider van een bestaand bedrijf, maar je kunt ook je eigen groenteteeltbedrijf opzetten. Wanneer je eenmaal bedrijfsleider bent kun je er ook nog voor kiezen het bedrijf uit te breiden met export of door nog een ander gewas erbij te telen.

Baankans Groenteteler

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Groenteteler worden: Opleidingen tot Groenteteler

Hoe word je een Groenteteler? 

Om als Groenteteler aan de slag te kunnen heb je een opleiding nodig in de (Glas)Groenteteelt. Dat is een opleiding op MBO niveau 1 tot 4.

Op niveau 1 leer je vooral over teelt, voorbereiding, oogst, schoonmaak en dergelijke.

Op niveau 2 is daarnaast meer aandacht voor zaaien en planten, gewasverzorging, plannen, communiceren en volgen van regels.

Niveau 3 gaat tevens in op bescherming van gewassen en begeleiden van de groei, optimaliseren van de zorg voor de planten en begeleiden van medewerkers.

Het hoogste niveau (4) richt zich nog meer op aansturing van medewerkers en processen, bedrijfsvoering, financiën en de commerciële kant van het telen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Groenteteler

Meer opleidingen Groenteteler

Weet je nog niet of je Groenteteler wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Groenteteler of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Groenteteler

Met wie werkt een Groenteteler samen? 

Als Groenteteler zul je lager op de ladder instromen. Je werkt dan samen met andere Groentetelers en hebt een voorman als directe leidinggevende. Daarboven staat het management of de bedrijfsleider.

Als je eenmaal doorgegroeid bent kun je direct onder de bedrijfsleider komen te staan en geef je zelf leiding aan de Groentetelers op het bedrijf. In dit geval krijg je mogelijk ook meer te maken met leveranciers en afnemers.


 • Groenteteler
 • Voorman Groenteteelt
 • Bedrijfsleider
 • Klant
 • Leverancier
Groenteteler


Organisaties waar een Groenteteler werkzaam is

Waar werkt een Groenteteler meestal? 

Het telen van groente is bedoeld om winst mee te maken. Dat betekent dat een Groenteteler actief is in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Groenteteler

Waar kun je het beste werken als Groenteteler? Hieronder vindt je de best door de Groenteteler beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Groenteteler.

Competenties, Skills en Vaardigheden Groenteteler:

Welke competenties heeft een een Groenteteler nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Groenteteler

Wat voor persoonlijkheid heb je als Groenteteler nodig? 

Voor de Groenteteler is er veel werk te doen op een dag en daarom moet je productief kunnen werken. Je moet je werk goed doen, maar ook tempo kunnen maken. Daarnaast moet de leidinggevende van je op aan kunnen en er vanuit gaan dat je de werkzaamheden uitvoert zoals afgesproken. Betrouwbaarheid is dus een goede eigenschap. (Perfectionist)

De taak van een Groenteteler is vooral zorgen voor het gewas dus dat moet wel in je zitten. En omdat de zorg voor het gewas voor een groot deel in handen van jou en andere Groentetelers ligt moet je over voldoende verantwoordelijkheidsgevoel beschikken (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Groenteteler


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Groenteteler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Groenteteler

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Groenteteler

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Groenteteler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Groenteteler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Groenteteler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Groenteteler. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Groenteteler iets voor je?

Zou je graag Groenteteler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Groenteteler bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Groenteteler

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar