Grondverwerver Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Grondverwerver worden: Opleidingen tot Grondverwerver

Wil je Grondverwerver worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Grondverwerver, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Grondverwerver.

Hoe word je een Grondverwerver? 

Om Rentmeester te worden, gelden de volgende eisen:
- In het bezit van een HBO-diploma
- In het bezit zijn van een NVR-certificaat (NVR = Nederlandse Vereniging van Rentmeesters)
- In het bezit van relevante opleiding, zoals Landelijk Vastgoed
- Basiskennis van makelaardij en taxatie
 
Verder gelden vaak tevens de volgende eisen:
- Meerdere jaren relevante werkervaring
- Kennis van een bepaalde sector, zoals de agrarische sector
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Grondverwerver

Er zijn geen opleidingen Grondverwerver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Grondverwerver in werkt

Bekijk meer opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Is het verstandig om Grondverwerver te worden?

Voordat je aan een opleiding Grondverwerver begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Grondverwerver worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Grondverwerver?

Het arbeidsmarktperspectief voor Grondverwervers is goed. Er is een groot tekort aan professionele Grondverwervers bij bijvoorbeeld herontwikkelingsprojecten.
 
Een Rentmeester kan bij goed functioneren leidinggevende taken krijgen. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden toegewezen krijgen.
 

De actuele kans op werk voor een Grondverwerver

Het beroep Grondverwerver is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. De kans op werk voor de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Grondverwerver

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Grondverwerver

Als je je wilt omscholen tot Grondverwerver is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Grondverwerver door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Grondverwerver zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Grondverwerver

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Grondverwerver dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Grondverwerver

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Grondverwerver

Als je Grondverwerver wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Grondverwerver zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Grondverwerver

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Grondverwerver?

Competenties en Vaardigheden Grondverwerver

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Grondverwerver nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Grondverwerver nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Grondverwerver

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Grondverwerver

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Grondverwerver. Als Grondverwerver wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Grondverwerver:


zie volledige beschrijving persoonstype Grondverwerver

Vakkennis voor een Grondverwerver

Het is voor een Grondverwerver ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Grondverwerver zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Grondverwerver


Werkervaring Grondverwerver

Het is voor een startend Grondverwerver die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Grondverwerver is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Grondverwerver, maar iets anders?

Is een opleiding Grondverwerver het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Grondverwerver te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Grondverwerver te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Grondverwerver te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Grondverwerver te worden?

Zou je graag Grondverwerver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Grondverwerver voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar