Grondverwerver Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grondverwerver? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep grondverwerver. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je grondverwerver wordt.

 

Wat is een Grondverwerver?

Een Grondverwerver houdt zich bezig met de aan- en verkoop van onroerende zaken. 
 
Voorbeelden van werkzaamheden van een Grondverwerver:
- Onderhandelen met diverse betrokken partijen
- Taxeren van onroerende goederen
- Initiatieven nemen voor procesverbeteringen op het gebied van de aan- en verkoop van onroerende zaken
- Projectmedewerkers adviseren wat betreft aankoop- en onteigeningsprocedures, gebiedsontwikkeling, grondbeleid, overdracht van eigendom etc.
- Adviseren over verpachting, verhuur en gebruiken van provinciale eigendommen
- Verzorgen van de (administratieve) afhandeling van overeenkomsten
 

Past het beroep Grondverwerver bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Grondverwerver?

Werk je al als Grondverwerver en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grondverwerver worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Grondverwerver, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Grondverwerver in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers (particulieren, overheden, waterschappen, agrariërs)
  • Aannemers
  • Provinciën

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grondverwerver

Wat verdient een Grondverwerver?

Een Grondverwerver verdient zo tussen de €2500,- en €3750,- bruto per maand. Het bedrag is afhankelijk van leeftijd, ervaring en verantwoordelijkheden.
 
Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Grondverwerver zijn een telefoon/auto van de zaak, vakantie- en overwerktoeslagen en recht op (bij)scholing. 
 

Salarisschaal Grondverwerver

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Grondverwerver

Op zoek naar een nieuwe baan als Grondverwerver? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grondverwerver. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Grondverwerver vacatures

Vacature Rentmeester/ grondverwerver
Waterschap De Dommel
Waterschap De Dommel heeft een vacature voor een Rentmeester/grondverwerver Noord-Brabant, 36 uur per week Wat ga je doen? Samen met een team van enthousiaste en ambitieuze collega’s ben je in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grondverwerver

Wat zijn de baankansen voor een Grondverwerver?

Het arbeidsmarktperspectief voor Grondverwervers is goed. Er is een groot tekort aan professionele Grondverwervers bij bijvoorbeeld herontwikkelingsprojecten.
 
Een Rentmeester kan bij goed functioneren leidinggevende taken krijgen. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden toegewezen krijgen.
 

De actuele kans op werk voor een Grondverwerver

Het beroep Grondverwerver is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. De kans op werk voor de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Grondverwerver

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Grondverwerver worden: Opleidingen tot Grondverwerver

Wil je Grondverwerver worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Grondverwerver.

Hoe word je een Grondverwerver? 

Om Rentmeester te worden, gelden de volgende eisen:
- In het bezit van een HBO-diploma
- In het bezit zijn van een NVR-certificaat (NVR = Nederlandse Vereniging van Rentmeesters)
- In het bezit van relevante opleiding, zoals Landelijk Vastgoed
- Basiskennis van makelaardij en taxatie
 
Verder gelden vaak tevens de volgende eisen:
- Meerdere jaren relevante werkervaring
- Kennis van een bepaalde sector, zoals de agrarische sector
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Grondverwerver

Er zijn geen opleidingen Grondverwerver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Grondverwerver in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen tot Grondverwerver

Als je je wilt omscholen tot Grondverwerver is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Grondverwerver zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Grondverwerver dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Grondverwerver

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Grondverwerver

Als je Grondverwerver wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Grondverwerver zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Grondverwerver

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Grondverwerver?

Competenties en Vaardigheden Grondverwerver

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Grondverwerver nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Grondverwerver nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Grondverwerver

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Grondverwerver

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Grondverwerver. Als Grondverwerver wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Grondverwerver:


zie volledige beschrijving persoonstype Grondverwerver

Vakkennis voor een Grondverwerver

Het is voor een Grondverwerver ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Grondverwerver zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Grondverwerver


Werkervaring Grondverwerver

Het is voor een startend Grondverwerver die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Grondverwerver is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Rentmeester, Taxateur Onroerend Goed .

Iets anders leren?

Is Grondverwerver het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Grondverwerver

Je kunt als Grondverwerver een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Grondverwerver is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Grondverwerver


Hoofd beroepsgroep Grondverwerver

Het beroep Grondverwerver valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Grondverwerver

Met wie werkt een Grondverwerver samen? 

Een Rentmeester heeft contact met:
- Opdrachtgevers (particulieren, overheden, waterschappen, agrariërs)
- Aannemers
- Provinciën


  • Opdrachtgevers (particulieren, overheden, waterschappen, agrariërs)
  • Aannemers
  • Provinciën
Grondverwerver


Organisaties waar een Grondverwerver werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Grondverwerver meestal werkt.

Waar werkt een Grondverwerver?

Een Grondverwerver kan aan de slag in de profit-sector, bijvoorbeeld bij een makelaarskantoor of een rentmeesterkantoor. Hij kan ook werkzaam zijn in de non-profitsector, zoals bij waterschappen of overheden.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Grondverwerver

Waar kun je het beste werken als Grondverwerver? Hieronder vind je de best door de Grondverwerver beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grondverwerver.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grondverwerver:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Grondverwerver.

Welke competenties heeft een Grondverwerver nodig?

Een Grondverwerver heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Grondverwerver

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Grondverwerver passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Grondverwerver nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Grondverwerver passen, zin Waarnemer en Bemiddelaar.
 
Een Grondverwerver heeft een goed overzicht over processen en lopende projecten. Hij ziet waar zich problemen voordoen en waar hij dus moet ingrijpen. Ook is hij analytisch en onderzoekend (Waarnemer).
 
Bovendien kan een Grondverwerver goed luisteren en maakt hij weloverwogen keuzes. Hij is diplomatisch, geduldig en kiest voor de beste oplossing voor zoveel mogelijk mensen (Bemiddelaar).
 

Bekijk de persoonstypen voor Grondverwerver


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Grondverwerver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grondverwerver

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grondverwerver

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grondverwerver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grondverwerver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grondverwerver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grondverwerver. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grondverwerver iets voor je?

Zou je graag Grondverwerver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grondverwerver bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grondverwerver

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar