Hoekman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoekman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoekman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoekman wordt.

 

Wat is een Hoekman?

Op een beurs worden effecten zoals aandelen en obligaties verhandeld. De Hoekman is een fysieke of bedrijfsmatige tussenpersoon die op een beurs zorgt voor het samenbrengen van vraag en aanbod in aan hem toegewezen beursfondsen. Voorheen was er op de beursvloer een fysieke aandelenhandel en bood de Hoekman hier ondersteuning. Door het verdwijnen van de fysieke aandelenhandel is ook het werk van de Hoekman in Nederland verdwenen.

De Hoekman heeft de verantwoordelijk om te zorgen voor een ordelijk koersverloop. Dit betekent dat de Hoekman moet proberen om de koers te zoeken waar vraag en aanbod zoveel mogelijk in evenwicht zijn. Dit kan inhouden dat de Hoekman zelf positie in fondsen in kan nemen om grote schommelingen op te vangen. De Hoekman zorgt hiermee voor een zo goed mogelijk verloop van de handel.

De Hoekman kan een fysiek persoon zijn of een zogenaamd hoekmansbedrijf. Bekende hoekmansbedrijven waren AOT en Van der Moolen. Zoals eerder genoemd bestaat de Hoekman en de hoekmansbedrijven niet meer in Nederland. In New York bestaat dit beroep nog wel, hier worden Hoekmannen specialists genoemd.Wil je werken als Hoekman?

Werk je al als Hoekman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoekman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoekman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoekman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoekman

Wat verdient een Hoekman?

Omdat de functie van Hoekman niet meer bestaat, kan er geen inschatting van het salaris en de arbeidsvoorwaarden gemaakt worden.

Salarisschaal Hoekman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoekman

Er zijn geen vacatures Hoekman aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hoekman in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hoekman in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoekman

Wat is de toekomst van Hoekman?

De functie van Hoekman bestaat in Nederland niet meer.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoekman worden: Opleidingen tot Hoekman

Wil je hoekman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoekman? 

De functie van Hoekman bestaat niet meer, maar om voorheen Hoekman te kunnen worden, moest de Hoekman een goede kennis hebben van de handel in aandelen en de verhouding tussen vraag en aanbod. Een economische opleiding past hierdoor het beste bij de functie van Hoekman.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoekman

Er zijn geen opleidingen Hoekman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoekman in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Hoekman

Met wie werkt een Hoekman samen? 

De Hoekman heeft met diverse mensen op de beursvloer te maken. Om een zo goed mogelijk beeld te houden van de handel en de vraag en aanbod, is het van belang dat de Hoekman goed op de hoogte blijft. Hierdoor is er contact met bedrijven en personen op de beursvloer.


Hoekman


Organisaties waar een Hoekman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoekman meestal werkt.

Waar werkt een Hoekman?

De Hoekman is werkzaam op de beurs. Op de beurs worden effecten zoals aandelen en obligaties verhandeld. In Amsterdam wordt niet meer fysiek in aandelen gehandeld en is de functie van Hoekman komen te vervallen. Op bijvoorbeeld de beurs in New York bestaat deze functie nog wel.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Hoekman

Waar kun je het beste werken als Hoekman? Hieronder vind je de best door de Hoekman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoekman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoekman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoekman.

Welke competenties heeft een Hoekman nodig?

Een Hoekman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoekman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoekman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoekman nodig? 

De Hoekman moet zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. De Hoekman moet succes en goede resultaten willen behalen (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Hoekman een goed inzicht hebben en op tijd tot actie overgaan (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Hoekman


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoekman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoekman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoekman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoekman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoekman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoekman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoekman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoekman iets voor je?

Zou je graag Hoekman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoekman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoekman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar