Hofmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hofmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hofmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hofmeester wordt.

 

Wat is een Hofmeester?

De Hofmeester was vroeger verantwoordelijk voor het hof-huishouden van de leenheer. Hiermee was de Hofmeester  een lid van de Karolingische ministerialiteit. De leenheer was in het Ancien Regime een heerser van een heerlijkheid (een bestuursvorm in de Middeleeuwen). In het Latijn wordt de Hofmeester Magister curiae genoemd.

De Hofmeester hield zich voornamelijk bezig met het organiseren van de feestelijkheden en met de garderobe van de leenheer. In deze hoedanigheid bestaat de Hofmeester al lang niet meer.

De term Hofmeester wordt tegenwoordig nog wel gebruikt. Een kelner bij de Nederlandse defensie wordt een Hofmeester genoemd, evenals een kelner op passagiersboten. De functie van Hofmeester is hierbij vergelijkbaar met die van een steward in een vliegtuig. Een Hofmeester op een boot voorziet de passagiers van eten en drinken, verzorgt de mise en place en voert afsluitende werkzaamheden zoals opruimen uit. Een Hofmeester op een passagiersboot wordt ook wel een steward genoemd. Wil je werken als Hofmeester?

Werk je al als Hofmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hofmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hofmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hofmeester in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hofmeester

Wat verdient een Hofmeester?

Het salaris van een Hofmeester op een passagiersboot varieert zo van de 1000 euro tot ongeveer 1800 euro per maand. Daarnaast ontvangt de Hofmeester vaak fooien die verdeeld worden onder alle medewerkers.

Salarisschaal Hofmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hofmeester

Er zijn geen vacatures Hofmeester aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hofmeester in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hofmeester in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hofmeester

Wat is de toekomst van Hofmeester?

Zoals de term Hofmeester toegepast wordt, bestaat deze tegenwoordig niet meer. Nu wordt de term Hofmeester nog gebruikt voor een kelner op passagiersboten. Hierin is voldoende werk te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook, bijvoorbeeld naar een meer leidinggevende functie.

Baankans Hofmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hofmeester worden: Opleidingen tot Hofmeester

Wil je hofmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hofmeester? 

Om aan de slag te kunnen als Hofmeester op een passagiersschip, kan een opleiding in de horeca van pas komen. Deze opleidingen worden vaak op MBO niveau aangeboden. Een opleiding is niet altijd een vereiste. Ervaring in de horeca telt vaak zwaarder mee.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hofmeester

Er zijn geen opleidingen Hofmeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hofmeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Hofmeester

Met wie werkt een Hofmeester samen? 

De Hofmeester werkt op een passagiersboot samen met andere Hofmeesters en stewards. Ook is er veel contact met de gasten en andere medewerkers op de boot.


Hofmeester


Organisaties waar een Hofmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hofmeester meestal werkt.

Waar werkt een Hofmeester?

De Hofmeester of steward is werkzaam bij de Nederlandse defensie of werkt als kelner op passagiersboten. Hier voorziet de Hofmeester de passagiers van eten en drinken.


Best beoordeelde werkgevers Hofmeester

Waar kun je het beste werken als Hofmeester? Hieronder vind je de best door de Hofmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hofmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hofmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hofmeester.

Welke competenties heeft een Hofmeester nodig?

Een Hofmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hofmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hofmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hofmeester nodig? 

Als Hofmeester op een passagiersboot moet naar de wensen en behoeften van de klant geluisterd worden. De Hofmeester moet inspringen op wat de klant wil en de klant hierin voorzien (Waarnemer). Ook moet de Hofmeester goed het overzicht kunnen bewaren en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hofmeester


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hofmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hofmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hofmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hofmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hofmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hofmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hofmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hofmeester iets voor je?

Zou je graag Hofmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hofmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hofmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar