Hondengeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hondengeleider? Lees de functieomschrijving.

Een Hondengeleider werkt met speciaal getrainde honden. Deze honden zijn bijvoorbeeld getraind in het opsporen van drugs of explosieven, of voor het inboezemen van angst bij mensen (bijvoorbeeld politiehonden bij protesten). De meeste hondengeleiders werken dan ook bij of voor de politie, douane, het leger of voor beveiligingsbedrijven. Per functie en organisatie verschillen de taken van Hondengeleiders, maar de essentie is altijd dat de Hondengeleider een goed team vormt met de diensthond.

Een Hondengeleider is in staat een hond aan te sturen, zonder hierbij alleen maar bezig te zijn met het sturen van het gedrag van de hond. Het is belangrijk dat de hondengeleider op zijn hond kan vertrouwen en andersom. Om een dergelijk goed team te kunnen vormen moet er een klik zijn tussen de hond en de Hondengeleider. Daarom zijn Hondengeleiders ook vaak voor lange tijd gekoppeld aan dezelfde hond. Meestal wordt er van je verwacht dat je meermaals per week een hele dag of een dagdeel met je hond traint. Vaak train je daarnaast een tweede (reserve) hond.
 

Wil je werken als Hondengeleider?

Werk je al als Hondengeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hondengeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hondengeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hondengeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hondentrainers
  • Collega's
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hondengeleider

Wat verdient een Hondengeleider?

Als Hondengeleider kun je tussen de 1700 en 3500 euro bruto per maand verdienen, afhankelijk van de ervaring, leeftijd en opleiding. Als ZZP’er wordt meestal 20 tot 35 euro exclusief BTW per uur aangehouden.
 
Als Hondengeleider in dienst van een organisatie krijg je vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan vergoedingen om je hond te kunnen verzorgen, extra reiskostenvergoedingen, vakantiedagen en een pensioen. Als ZZP’er heb je geen secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Salarisschaal Hondengeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hondengeleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hondengeleider

Hoe goed is de toekomst voor de Hondengeleider? 

Er zijn relatief weinig Hondenbegeleiders actief in Nederland. Maar door de strenge eisen is het ook niet voor iedereen geschikt. Je moet goed overweg kunnen met dieren, maar ook zelf als persoon sterk in je schoenen staan. Hierdoor is het arbeidsperspectief voor goede Hondengeleiders goed. Binnen de organisatie waar je als Hondengeleider werkt kun je vaak doorgroeien tot een leidinggevende functie, maar dan werk je niet meer met je hond. Omdat die samenwerking vaak juist de reden is om Hondengeleider te worden, zijn de doorgroeimogelijkheden dus beperkt.

Baankans Hondengeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hondengeleider worden: Opleidingen tot Hondengeleider

Hoe word je een Hondengeleider? 

Om Hondengeleider te worden is het belangrijk dat je hiervoor een goede opleiding hebt gevolgd. De gebruikte honden zijn goed getraind en hebben een sterke en bekwame geleider nodig om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. Voor een functie als beveiliger die met honden werkt heb je meestal genoeg aan een beveiligingsdiploma in combinatie met een cursus van de Nederlandse Bond voor de Diensthond. Voor werk als Hondengeleider bij de douane, politie of het leger worden veel zwaardere eisen gesteld. Vaak moet je meerdere jaren werkervaring hebben binnen de branche en naast een strenge selectieprocedure nog een (interne) opleiding volgen. Ook zijn er veel specialisaties te volgen, bijvoorbeeld voor het werken met speurhonden die getraind zijn om explosieven te vinden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hondengeleider

Meer opleidingen Hondengeleider

Weet je nog niet of je Hondengeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hondengeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hondengeleider

Met wie werkt een Hondengeleider samen? 

Een Hondengeleider werkt met honden die vaak gekocht zijn van hondentrainers. Om te kijken of je als Hondengeleider een klik hebt met de hond zal je dus contact hebben met hondentrainers. Verder is met wie je contact hebt als Hondengeleider afhankelijk van je bedrijf of organisatie. Bij de politie en douane ben je als Hondengeleider deel van het team en heb je dus contact met collega’s en de leidinggevende. Hierbij heb je ook te maken met taken waarvoor je je hond niet kan of mag gebruiken.


  • Hondentrainers
  • Collega's
  • Leidinggevende
Hondengeleider


Organisaties waar een Hondengeleider werkzaam is

Waar werkt een Hondengeleider meestal? 

Hondengeleiders werken voornamelijk in non-profit organisaties zoals bij de politie, douane of het leger. Maar ook in profit organisaties worden Hondengeleiders ingezet. Hierbij gaat het dan met name om de beveiligingsbranche. 

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Hondengeleider

Waar kun je het beste werken als Hondengeleider? Hieronder vindt je de best door de Hondengeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hondengeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hondengeleider:

Welke competenties heeft een een Hondengeleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hondengeleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hondengeleider nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Hondengeleider zijn de Baas en de Loyalist.
 
Een Hondengeleider moet zowel richting mogelijke wetsovertreders als tegenover zijn hond een sterke uitstraling en natuurlijk overmacht hebben. Hij moet goed zelfstandig te werk kunnen, omdat hij vaak alleen werkt (zelfs als hij werkzaam is binnen een groot bedrijf). Tenslotte moet hij niet terugdeinzen voor uitdagingen (Baas).
 
Verder moet een hondengeleider trouw zijn: zowel aan het gezag als aan zijn hond. Hij heeft behoefte aan controle en is daardoor goed in het opsporen van fouten. Hij is concreet en probleemgericht (Loyalist).
 

Bekijk de persoonstypen voor Hondengeleider


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Hondengeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hondengeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hondengeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hondengeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hondengeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hondengeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hondengeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hondengeleider iets voor je?

Zou je graag Hondengeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hondengeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hondengeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar