Hoogleraar Rechtsgeleerdheid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar rechtsgeleerdheid doceer je een vak binnen de studie rechtsgeleerdheid.  Vaak geeft de hoogleraar rechtsgeleerdheid colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar rechtsgeleerdheid werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar rechtsgeleerdheid deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie.

Hiervoor kan de hoogleraar rechtsgeleerdheid bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken. Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar rechtsgeleerdheid de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar rechtsgeleerdheid eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar rechtsgeleerdheid neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar rechtsgeleerdheid op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van rechtsgeleerdheid voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar rechtsgeleerdheid verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Wil je werken als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid?

Werk je al als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Rechtsgeleerdheid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Rechtsgeleerdheid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Rechtsgeleerdheid in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Rechtsgeleerdheid
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Wat verdient een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid?

 

Het salaris van de hoogleraar rechtsgeleerdheid kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar rechtsgeleerdheid les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar rechtsgeleerdheid doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar rechtsgeleerdheid heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar rechtsgeleerdheid al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar rechtsgeleerdheid is gepromoveerd.  

Salarisschaal Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Rechtsgeleerdheid? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar rechtsgeleerdheid. De hoogleraar rechtsgeleerdheid begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar rechtsgeleerdheid na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar rechtsgeleerdheid in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar rechtsgeleerdheid om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar rechtsgeleerdheid schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar rechtsgeleerdheid heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Rechtsgeleerdheid worden: Opleidingen tot Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Hoe word je een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid? 

 

Om hoogleraar rechtsgeleerdheid moet je in eerste instantie de opleiding rechtsgeleerdheid volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van rechtsgeleerdheid te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit.

Een toekomstige hoogleraar rechtsgeleerdheid zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar rechtsgeleerdheid gaat promoveren. De hoogleraar rechtsgeleerdheid moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen rechtsgeleerdheid. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak rechtsgeleerdheid, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar rechtsgeleerdheid nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar rechtsgeleerdheid promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Specialisatiecursus Vennootschapsrecht
In deze Magna Charta cursus wordt de basiskennis van het vennootschapsrecht van de deelnemers verondersteld aanwezig te zijn. Per bijeenkomst zal een beperkte hoeveelheid materiaal worden toegestuurd ter bestudering, zodat …
Ontwikkelingen in het procesrecht
We zijn nog nauwelijks van het KEI-echec bekomen, of talloze nieuwe ontwikkelingen in het procesrecht dienen zich alweer aan. Het one size fits all-model voldoet niet langer en procedures die …
De dagvaardingsprocedure en incidenten
Prof. Mr. M.J.A.M. Ahsmann (senior rechter A Rechtbank Den Haag, bijzonder hoogleraar Rechtspleging Universiteit Leiden) zal tijdens dit college ingaan op het onderwerp dagvaarding. De procedures en de incidenten. Onderwerpen …
Meer opleidingen Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Weet je nog niet of je Hoogleraar Rechtsgeleerdheid wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Rechtsgeleerdheid of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Met wie werkt een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar rechtsgeleerdheid veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar rechtsgeleerdheid en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar rechtsgeleerdheid te komen. Tevens heeft de hoogleraar rechtsgeleerdheid veel contact met andere hoogleraren binnen de studie rechtsgeleerdheid. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar rechtsgeleerdheid dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar rechtsgeleerdheid niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied rechtsgeleerdheid. 


  • Studenten
  • Hoogleraar Rechtsgeleerdheid
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Rechtsgeleerdheid


Organisaties waar een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid meestal? 

 

De hoogleraar rechtsgeleerdheid zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar rechtsgeleerdheid met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar rechtsgeleerdheid werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Rechtsgeleerdheid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Rechtsgeleerdheid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Rechtsgeleerdheid:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid nodig? 

 

De hoogleraar rechtsgeleerdheid moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar rechtsgeleerdheid leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar rechtsgeleerdheid vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar rechtsgeleerdheid aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk. 

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Rechtsgeleerdheid


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Rechtsgeleerdheid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Rechtsgeleerdheid iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Rechtsgeleerdheid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Rechtsgeleerdheid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar