Hoogleraar Sterrenkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Sterrenkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoogleraar sterrenkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoogleraar sterrenkunde wordt.

Wat is een Hoogleraar Sterrenkunde?

 

Als hoogleraar Sterrenkunde doceer je een vak binnen de studie Sterrenkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Sterrenkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Sterrenkunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Sterrenkunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Sterrenkunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Sterrenkunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Sterrenkunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Sterrenkunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Sterrenkunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Wil je werken als Hoogleraar Sterrenkunde?

Werk je al als Hoogleraar Sterrenkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Sterrenkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Sterrenkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoogleraar Sterrenkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Sterrenkunde
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Sterrenkunde

Wat verdient een Hoogleraar Sterrenkunde?

 

Het salaris van de hoogleraar Sterrenkunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Sterrenkunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Sterrenkunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Sterrenkunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Sterrenkunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Sterrenkunde is gepromoveerd. 

 

Salarisschaal Hoogleraar Sterrenkunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Sterrenkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Sterrenkunde

Wat is de toekomst van Hoogleraar Sterrenkunde?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Sterrenkunde. De hoogleraar Sterrenkunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Sterrenkunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Sterrenkunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Sterrenkunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Sterrenkunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Sterrenkunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Baankans Hoogleraar Sterrenkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Sterrenkunde worden: Opleidingen tot Hoogleraar Sterrenkunde

Wil je hoogleraar sterrenkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoogleraar Sterrenkunde? 

 

Om hoogleraar Sterrenkunde moet je in eerste instantie de opleiding Sterrenkunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Sterrenkunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Sterrenkunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Sterrenkunde gaat promoveren. De hoogleraar Sterrenkunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Sterrenkunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Sterrenkunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Sterrenkunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Sterrenkunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Sterrenkunde

Meer opleidingen Hoogleraar Sterrenkunde

Weet je nog niet of je Hoogleraar Sterrenkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Sterrenkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Sterrenkunde

Met wie werkt een Hoogleraar Sterrenkunde samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Sterrenkunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Sterrenkunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Sterrenkunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Sterrenkunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Sterrenkunde. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Sterrenkunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Sterrenkunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Sterrenkunde. 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Sterrenkunde
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Sterrenkunde


Organisaties waar een Hoogleraar Sterrenkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoogleraar Sterrenkunde meestal werkt.

Waar werkt een Hoogleraar Sterrenkunde?

 

De hoogleraar Sterrenkunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Sterrenkunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Sterrenkunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Sterrenkunde

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Sterrenkunde? Hieronder vind je de best door de Hoogleraar Sterrenkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Sterrenkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Sterrenkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoogleraar Sterrenkunde.

Welke competenties heeft een Hoogleraar Sterrenkunde nodig?

Een Hoogleraar Sterrenkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoogleraar Sterrenkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoogleraar Sterrenkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoogleraar Sterrenkunde nodig? 

 

De hoogleraar Sterrenkunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Sterrenkunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Sterrenkunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Sterrenkunde


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Sterrenkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Sterrenkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Sterrenkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Sterrenkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Sterrenkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Sterrenkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Sterrenkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Sterrenkunde iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Sterrenkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Sterrenkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Sterrenkunde

Student Sterrenkunde

De beschrijving van hoogleraar sterrenkunde is onvolledig en op sommige punten zelfs onjuist. Zo is de belangrijkste taak van een hoogleraar sterrenkunde wetenschappelijk onderzoek doen, daarnaast begeleidt de professor promovendi. Het geven van colleges is meer een bijkomstigheid.

Student Sterrenkunde

De beschrijving van hoogleraar sterrenkunde is onvolledig en op sommige punten zelfs onjuist. Zo is de belangrijkste taak van een hoogleraar sterrenkunde wetenschappelijk onderzoek doen, daarnaast begeleidt de professor promovendi. Het geven van colleges is meer een bijkomstigheid.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar