Hotelier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hotelier? Lees de functieomschrijving.

De Hotelier, ook wel hotelhouder genoemd, is de leider en beheerder van een hotel. Een hotel is een etablissement waar iemand tegen betaling kan overnachten en verblijven. Een hotel is een commerciële organisatie. Het woord hotel komt van het Latijnse hospitalis wat gastvrijheid betekent.

Een hotel is een verblijfsaccommodatie waar gasten een kamer kunnen boeken voor een bepaald aantal nachten. De gast krijgt dan de beschikking over een kamer met een bed en een badkamer. Een hotel is hiermee voornamelijk gericht op het laten overnachten van gasten. Vaak is er ook bij een hotel ook een restaurant of eetzaal waar tegen betaling gegeten en gedronken kan worden.

De Hotelier runt het hotel en verricht hier allerlei werkzaamheden. De Hotelier stuurt het personeel aan, zorgt voor de gasten, onderhoudt de kamers en verzorgt de administratie en marketing van het hotel. De werkzaamheden van de Hotelier zijn dus zeer uiteenlopend en de Hotelier moet dan ook goed inzicht hebben in alles wat bij het beheren van een hotel komt kijken. De Hotelier moet vriendelijk en toegewijd zijn, maar daarnaast ook commercieel inzicht hebben en een bedrijf kunnen runnen. De Hotelier is eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden in het hotel.

Wil je werken als Hotelier?

Werk je al als Hotelier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hotelier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hotelier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hotelier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €3250

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hotelier

Wat verdient een Hotelier?

Het salaris van een Hotelier varieert zo tussen de 2600 euro en 3250 euro. Vaak zijn deze ook afhankelijk van het succes en de grootte van het hotel. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen vaak vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Hotelier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hotelier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hotelier

Hoe goed is de toekomst voor de Hotelier? 

Er zijn diverse hotels waar de Hotelier zou kunnen werken. Vaak groeit de Hotelier in het bedrijf. De Hotelier begint dan in een lagere functie en groeit uiteindelijk door tot de functie van Hotelier. Hierin zijn bij bijvoorbeeld een hotelketen dan vaak nog verdere doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan het managen van meerdere hotels of een meer adviserende rol.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hotelier worden: Opleidingen tot Hotelier

Hoe word je een Hotelier? 

Om aan de slag te kunnen als Hotelier is een opleiding binnen de toeristische sector uitermate geschikt. De bekendste opleiding voor de Hotelier is de Hogere Hotelschool. In vier jaar wordt de Hotelier opgeleid om een managementfunctie in bijvoorbeeld een hotel uit te kunnen voeren. Deze opleidingen zijn vaak intern.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hotelier

Meer opleidingen Hotelier

Weet je nog niet of je Hotelier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hotelier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hotelier

Met wie werkt een Hotelier samen? 

De Hotelier heeft veel contact met de gasten van het hotel. Daarnaast stuur de Hotelier het personeel van het hotel aan en heeft hierdoor contact met bijvoorbeeld receptionisten, kamermeisjes en obers. Als het hotel tot een hotelketen behoort, heeft de Hotelier vaak ook te maken met een bestuur die het uit te dragen beleid uitzet.


Hotelier


Organisaties waar een Hotelier werkzaam is

Waar werkt een Hotelier meestal? 

De Hotelier is de beheerder van een hotel. In een hotel kunnen mensen tegen betaling overnachten. Een hotel is een commercieel bedrijf en de Hotelier is dan ook werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hotelier

Waar kun je het beste werken als Hotelier? Hieronder vindt je de best door de Hotelier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hotelier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hotelier:

Welke competenties heeft een een Hotelier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hotelier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hotelier nodig? 

De Hotelier is de beheerder van een hotel en eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden. De Hotelier draagt hierdoor een grote verantwoordelijkheid en moet het personeel in het hotel goed kunnen aansturen en leiding kunnen geven (Baas). Omdat een hotel een commercieel bedrijf is, moet de Hotelier goed inzicht hebben en resultaatgericht en zelfverzekerd werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hotelier


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hotelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hotelier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hotelier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hotelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hotelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hotelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hotelier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hotelier iets voor je?

Zou je graag Hotelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hotelier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hotelier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar