HR Secretaresse worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

HR Secretaresse worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je HR Secretaresse worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als HR Secretaresse? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als HR Secretaresse goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als HR Secretaresse?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad HR Secretaresse wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot HR Secretaresse.

Alles over hoe je HR Secretaresse kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je HR Secretaresse?

Om HR Secretaresse te kunnen worden is het belangrijk dat je een opleiding in de richting van Zakelijke Dienstverlening hebt gevolgd (MBO of HBO).

Er zijn ook cursussen waarin aandacht wordt besteed aan de werkzaamheden van specifiek de Human Resource Secretaresse en soms bieden werkgevers een interne opleiding.

Welke vaardigheden heb je nodig om HR Secretaresse te worden?

Om HR Secretaresse te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een HR Secretaresse zijn Oog voor detail, Zorgvuldigheid en Nauwkeurigheid. Ook zijn Inlevingsvermogen, Aanpassingsvermogen en Lichtvoetigheid belangrijke vaardigheden als je HR Secretaresse wilt worden. Verder zijn Betrouwbaarheid, Consequent handelen en Loyaliteit ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om HR Secretaresse te worden?

Als je HR Secretaresse wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties HR Secretaresse

 • Accuratesse
 • Flexibiliteit
 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid

Welke eigenschappen heb je nodig om HR Secretaresse te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om HR Secretaresse te worden zijn Trouw, Integriteit en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Idealistisch en Gedisciplineerdheid.


Met welke persoonstypen kun je HR Secretaresse worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep HR Secretaresse. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep HR Secretaresse zijn de Loyalist en de Perfectionist.

Als HR Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk in staat zijn om mensen bij allerlei vraagstukken bij te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Opleiding HR Secretaresse

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je HR Secretaresse kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot HR Secretaresse. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot HR Secretaresse. Maar ook cursussen en trainingen voor de HR Secretaresse.

Top 5 opleidingen HR Secretaresse

HRM
Wil je in korte tijd leren waar je als HR-medewerker mee te maken kunt krijgen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding HRM op hbo-niveau geschikt voor jou! Ben je geïnteresseerd in …
HRM
In company - HR & Ontslag en Vergoeding
Kom je in aanraking met een ontslagkwestie, hoe pak je dat dan aan? Bij welke situatie past welke ontslagprocedure het beste? Hoe ga je creatief om met de wettelijke mogelijkheden …
In company - HR & Ontslag en Vergoeding
In company - HR & Arbeidsvoorwaarden
Veel arbeidsconflicten kun je voorkomen door een correcte toepassing van arbeidsvoorwaarden. Wat zijn de wettelijke regels van de meest voorkomende arbeidsvoorwaarden en wanneer mag je daarvan afwijken? Hoe kun je …
In company - HR & Arbeidsvoorwaarden
Medewerker Human Resources (HR Services) (Deeltijd MBO4 - Den Haag / Online)
Beroep De medewerker personeelszaken (Human Resource management HRM) houdt zich bezig met het personeel binnen het bedrijf of instelling. De medewerker HRM kan werkzaam zijn binnen elke organisatie met een …
Medewerker Human Resources (HR Services) (Deeltijd MBO4 - Den Haag / Online)
De rol van HR bij functionerings- en evaluatiegesprekken
Het voeren van functionerings- en evaluatiegesprekken is stilaan een gegeven binnen de meeste organisaties. Niemand betwijfelt nog het nut van gestructureerde feedback naar werknemers toe. Maar toch is het resultaat …
De rol van HR bij functionerings- en evaluatiegesprekken

Omscholen tot HR Secretaresse

Hoe kan je omscholen tot HR Secretaresse? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot HR Secretaresse zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor HR Secretaresse

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot HR Secretaresse?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot HR Secretaresse. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot HR Secretaresse?

Als je wilt omscholen tot HR Secretaresse is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris HR Secretaresse

Wat verdient een HR Secretaresse? Het salaris van een HR Secretaresse begint bij €2100,- bruto per maand. Een ervaren HR Secretaresse verdient tot maximaal €3000,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Alle opleidingen HR Secretaresse

Nemas HRM

Nemas HRM

Inleiding Als personeelsmanager wordt u geacht belangrijke beslissingen te nemen en deze te kunnen onder-bouwen bij de werknemers én bij het management. De praktijkopleiding Nemas HRM van Rendement brengt u volledig op de hoogte van alles over: Lonen Werving en …

 • Onderwerp opleiding HR Secretaresse
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.715,00
 • Duur 8 dagen
In company - HR & de Zieke Werknemer

In company - HR & de Zieke Werknemer

Voor velen is een ziektedossier ongrijpbaar: er kan discussie ontstaan omtrent de arbeidsongeschiktheid of de werknemer laat zich niet controleren. Maar ook de regelgeving betreffende loondoorbetaling, reïntegratie, de herplaatsing in passende arbeid en de eventuele ontslagprocedure van een zieke werknemer …

 • Onderwerp opleiding HR Secretaresse
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 2.150,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling
Human Resource Management Associate degree (Ad) (deeltijd)

Human Resource Management Associate degree (Ad) (deeltijd)

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Uitgebreid De Associate degree-opleiding duurt twee jaar, mits je gedurende deze twee jaar een relevante werkplek of stageplaats hebt én gedurende …

 • Onderwerp opleiding HR Secretaresse
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.277,00
 • Duur 2 jaren
Human Resource Management Bachelor degree (deeltijd)

Human Resource Management Bachelor degree (deeltijd)

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Uitgebreid Organisaties functioneren pas echt optimaal als er een gezond evenwicht bestaat tussen de belangen van de organisatie en die van …

 • Onderwerp opleiding HR Secretaresse
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.277,00
 • Duur 42 maanden
Post HBO HRM & Leadership

Post HBO HRM & Leadership

De Post HBO opleiding ‘Human Resources Management & Leadership’ duurt ongeveer 3 maanden en omvat 10 colleges. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie De rol van de HR-professional wordt steeds veeleisende en complexer. Volatiele markten, fusies en …

 • Onderwerp opleiding HR Secretaresse
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.850,00
 • Duur 40 uren