HR Secretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hr secretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hr secretaresse wordt.

 

Wat is een HR Secretaresse?

 Als HR Secretaresse zorg je er vooral voor dat het HR proces van een bedrijf soepel en goed verloopt. Je bent onder andere bezig met het plannen en organiseren van de opleidingen en beoordelingsrondes, maar ook met het inplannen van sollicitatiegesprekken en het voorbereiden van testen en cases voor sollicitanten. Verder hoort het (mede) organiseren van personeels-en wervingevents tot je takenpakket en ben je verantwoordelijk voor het handboek met de arbeidsvoorwaarden. Ook verleen je als HR Secretaresse ondersteuning aan de HR Manager en de afdeling en ben je bezig op het gebied van interne communicatie en personeelsadministratie.

 Wat doet een HR Secretaresse?

Daarnaast houden de taken van de HR secretaresse ook agendabeheer, correspondentie, notuleren van vergaderingen, vertalen van documenten in het Engels, verwerking van email en telefoontjes en het ontvangen van bezoekers in.

Bij het afhandelen van de interne communicatie moet je denken aan het up to date houden van het personeelshandboek en de HR pagina's op internet. Je bent als HR Secretaresse ook bezig met de coördinatie van facilitaire zaken en het assiteren bij verzuimbegeleiding, in samenwerking met de HR Manager. Soms ben je ook bezig met het organiseren van diverse bedrijfsfestiviteiten zoals pensioneringen.

 

 

 

Wil je werken als HR Secretaresse?

Werk je al als HR Secretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Secretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor HR Secretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HR Secretaresse in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeelsleden
  • HR Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1666 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

61


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Secretaresse

Wat verdient een HR Secretaresse?

Als HR secretaresse verdien je zo tussen de €1666 en €3800 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal HR Secretaresse

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures HR Secretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Secretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Secretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 HR Secretaresse vacatures

Vacature HR Assistent 16 - 20 upw
Page Personnel
Veelzijdige en leuke parttime opdracht bij een unieke non profit organisatie. Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een bekende, internationale non-profit organisatie. Omschrijving Het verwerken en beantwoorden van HR gerelateerde vragenVerwerken van …
Vacature Senior HR Assistent
Page Personnel
Als Senior HR Assistent ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot HR-gerelateerde onderwerpen, operationele gerelateerde zaken, beleid en procedures. Je ondersteund de medewerkers en zorgt ervoor dat de HR-afdeling …
Vacature Juridisch Secretaresse
Page Personnel
Immediately looking for an experienced legal secretary with knowledge in billing. If you have already 4 years of experience in a corporate environment as Secretary, keep looking at this vacancy!
Vacature Juridisch secretaresse
Trend Office Interim Utrecht
Functie-omschrijvingJuridisch secretaresse Ondernemingsrecht l 24 uur per week l vaste aanstelling l Utrecht Ter versterking van de praktijkgroep Ondernemingsrecht zijn wij op zoek naar een accurate, flexibele, goedgeorganiseerde en …
Vacature Secretaresse Aansprakelijkheid, Schade, Verzekeringen
Dirkzwager legal & tax
Functieomschrijving In verband met het vertrek van een van onze collega’s zijn wij op zoek naar een daadkrachtige, enthousiaste en secure secretaresse voor onze sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Secretaresse

Wat is de toekomst van HR Secretaresse?

Over het arbeidsmarktperspectief van een HR Secretaresse is weinig bekend. Over het algemeen zal dit gemiddeld zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de HR Secretaresse alleen door extra scholing.

Baankans HR Secretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

61


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

HR Secretaresse worden: Opleidingen tot HR Secretaresse

Wil je HR Secretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de HR Secretaresse.

Hoe word je een HR Secretaresse? 

Om HR Secretaresse te kunnen worden is het belangrijk dat je een opleiding in de richting van Zakelijke Dienstverlening hebt gevolgd (MBO of HBO).

Er zijn ook cursussen waarin aandacht wordt besteed aan de werkzaamheden van specifiek de Human Resource Secretaresse en soms bieden werkgevers een interne opleiding.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot HR Secretaresse

Intervisie voor HR-professionals (alleen incompany)
Intervisie Leer leren Intervisie is een vorm van collegiale consultatie waarbij een vaste groep personen werkproblemen op een systematische wijze bespreekt en aanpakt. De persoon die een case inbrengt wordt …
Intervisie voor HR-professionals (alleen incompany)
Opleiding Human Resource Management B
Inleiding opleiding Human Resource Management B Met deze unieke leergang wordt u een serieuze gesprekspartner voor directie, managers en andere stakeholders, zoals OR en vakbonden. U leert een heldere benadering …
Opleiding Human Resource Management B
Human Resource Management (HRM)
Optimale basis om door te groeien naar een HRM-functie. Ben je geïnteresseerd in HRM? Wil je in korte tijd leren waar je als HR-medewerker mee te maken kunt krijgen en …
Human Resource Management (HRM)
In company - HR & Ontslag en Vergoeding
Kom je in aanraking met een ontslagkwestie, hoe pak je dat dan aan? Bij welke situatie past welke ontslagprocedure het beste? Hoe ga je creatief om met de wettelijke mogelijkheden …
In company - HR & Ontslag en Vergoeding
e-HRM
e-HRM – wat is het? e-HRM is het optimaal gebruikmaken van nieuwe technologieën voor het (verder) professionaliseren van de HR-functie. De meerwaarde van e-HRM ligt in het efficiënter en effectiever …
e-HRM

Omscholen of doorgroeien tot HR Secretaresse

Als je HR Secretaresse wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar HR Secretaresse zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie HR Secretaresse

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een HR Secretaresse?

Competenties en Vaardigheden HR Secretaresse

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een HR Secretaresse nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een HR Secretaresse nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de HR Secretaresse

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een HR Secretaresse

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep HR Secretaresse. Als HR Secretaresse wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen HR Secretaresse:


zie volledige beschrijving persoonstype HR Secretaresse

Vakkennis voor een HR Secretaresse

Het is voor een HR Secretaresse ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot HR Secretaresse zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen HR Secretaresse

Functionerings- en beoordelingsgesprekken - Hoe je de HR-cyclus inzet voor betere resultaten van jouw organisatie
Weet je wel zeker dat een functioneringsgesprek echt verschilt van een beoordelingsgesprek? Dan ben jij de uitzondering op de regel! Kun je in een paar zinnen dat verschil aangeven? Zo …
Functionerings- en beoordelingsgesprekken - Hoe je de HR-cyclus inzet voor betere resultaten van jouw organisatie
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Een medewerker HRM houdt zich bezig met de ondersteuning van diverse HRM-processen. Je verricht ook de personeelsadministratie. Bij je werk handel je altijd volgens vastgestelde bedrijfsprocedures en ?regels, afgestemd op …
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Digital Learning - e-HRM
e-HRM – wat is het? e-HRM is het optimaal gebruikmaken van nieuwe technologieën voor het (verder) professionaliseren van de HR-functie. De meerwaarde van e-HRM ligt in het efficiënter en effectiever …
Digital Learning - e-HRM
Human Resources Management
De basis van het vakgebied Human Resources Management: in-, door- en uitstroom van personeel. Veel organisaties zien personeel als het belangrijkste kapitaal. Dit kapitaal moet je dan ook goed onderhouden. …
Human Resources Management
Digital HR | Certificate Program
Digital HR is about leveraging technology in order to make HR more effective, drive better business value, and provide employees with the tools that make them successful and happy at …
Digital HR | Certificate Program

Werkervaring HR Secretaresse

Het is voor een startend HR Secretaresse die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot HR Secretaresse is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Secretaresse .

Iets anders leren?

Is HR Secretaresse het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk HR Secretaresse

Met wie werkt een HR Secretaresse samen? 

In je werk als HR Secretaresse kom je vooral veel in aanraking met de personeelsleden van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Je moet veel dingen over hen bijhouden en zij zullen soms ook met vragen naar jou toe komen. Verder sta je ook veel in contact met de HR Manager. Dit is degene voor wie jij veel werkzaamheden uitvoert en die je ondersteunt.


  • Personeelsleden
  • HR Manager
HR Secretaresse


Organisaties waar een HR Secretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een HR Secretaresse meestal werkt.

Waar werkt een HR Secretaresse?

Alle bedrijven met (veel) personeel hebben te maken met werkzaamheden in HR.  Je kunt werkzaam zijn bij bedrijven of organisaties zowel in de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers HR Secretaresse

Waar kun je het beste werken als HR Secretaresse? Hieronder vind je de best door de HR Secretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep HR Secretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden HR Secretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een HR Secretaresse.

Welke competenties heeft een HR Secretaresse nodig?

Een HR Secretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen HR Secretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij HR Secretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een HR Secretaresse nodig? 

Als HR Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk in staat zijn om mensen bij allerlei vraagstukken bij te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor HR Secretaresse


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een HR Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Secretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Secretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Secretaresse iets voor je?

Zou je graag HR Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Secretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als HR Secretaresse?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures HR Secretaresse

Vacature HR Assistent
Boels
Dit is de rolIk neem je graag mee door deze vacature van Duitstalige HR Assistent bij Boels in Sittard! Kun jij snel schakelen, maar verdiep jij je ook graag in …
Vacature Juridisch Secretaresse
Walters People
Zie jij jezelf voor de komende jaren werken als Juridisch Secretaresse? Haal jij energie uit het ontzorgen? Vind jij vrijheid en ruimte krijgen prettig? Lees dan snel verder, want bij …
Vacature Secretaresse
High Quality Detachering & Interim Management BV
Voor de Indofin Group, gevestigd aan de Westerkade in Rotterdam, zijn wij op zoek naar een Secretaresse voor uur per week. Wat ga je doen? In deze rol als Secretaresse …
Vacature Directie secretaresse
Actief Werkt! Uitzendbureau
Ben jij de spin in het web die onze opdrachtgever pro actief wil ondersteunen en hou je er van om in een dynamische omgeving te werken? Lees dan snel verder! …
Vacature Secretaresse
Krosto Techniek
Je verzorgt het agendabeheer. Je schrijft brieven, notities en andere correspondentie. Je organiseert bijeenkomsten en activiteiten zoals vergaderingen waar je tevens ook notuleert. Je maakt /verzamelt rapportages en andere managementinformatie. …

Actuele blogposts


reacties op HR Secretaresse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar