Huisvestingsmedewerker Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Huisvestingsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Huisvestingsmedewerker, zoals: "Wat doet een Huisvestingsmedewerker?", of "Wat verdient een Huisvestingsmedewerker? of "Hoe word je een Huisvestingsmedewerker?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Huisvestingsmedewerker nodig heeft.Wat is een Huisvestingsmedewerker?

Huisvestingsmedewerker is de benaming voor degene die binnen een instelling voor primair onderwijs belast is met de coördinatie van werkzaamheden op het gebied van huisvesting, beheer en onderhoud. De Huisvestingsmedewerker controleert de voortgang van onderhoudswerkzaamheden, adviseert over de samenstelling van een (eventueel meerjarig) onderhoudsplan en ziet toe op de uitvoering hiervan en verwerkt en beoordeelt klachten van de gebruikers van de gebouwen.

Verder is hij verantwoordelijk voor de inkoop van materialen en diensten als schoonmakers en catering, de veiligheid in gebouwen en de naleving van regelgeving op dit gebied en tot slot energiebeleid. Kortom alles dat met het  gebouw of de gebouwen te maken heeft gaat via hem en iedereen die iets aan gebouwen gedaan wil hebben moet bij de Huisvestingsmedewerker zijn. Hij heeft veel te maken met mensen; stuurt de facilitair medewerkers aan, onderhandelt met leveranciers en is aanspreekpunt voor de gebruikers van de gebouwen.

In het voortgezet onderwijs wordt gesproken van een Locatiebeheerder, met grotendeels hetzelfde takenpakket. Ook de opvang van uit de les gestuurde leerlingen en lichte administratieve taken als het doorvoeren van roosterveranderingen tot zijn werkzaamheden.

Jeugdzorg kent een soortgelijke functie.

Past het beroep Huisvestingsmedewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Huisvestingsmedewerker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Medewerker Huisvesting


Vacatures Huisvestingsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Huisvestingsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Huisvestingsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Huisvestingsmedewerker vacatures

Vacature Facilitair Medewerker Huisvesting
Start People Roermond
Je neemt graag verantwoordelijkheden ? Je kunt organiseren en weet van aanpakken ? Je houdt van veel verschillende werkzaamheden in een uitdagende werkomgeving ? Beantwoord je deze vragen met "ja", …
Vacature Facilitair medewerker huisvesting
Manpower
Zie jij Ministerie van Defensie wel zitten als werkgever? Mooi! Belangrijk is wel dat jij ervaring hebt als facilitair medewerker, eenvoudige storingen kunt verhelpen en het overzicht kunt bewaren bij …
Vacature Administratief medewerker huisvesting
Tempo-Team
Het Bedrijfsbureau ondersteunt de teams Facilitair, Huisvesting en Inkoop. Het facilitair servicepunt verzamelt en verdeelt alle binnenkomende klantvragen, storingen en meldingen. Voor het bedrijfsbureau zoeken wij een Administratief medewerker huisvesting …
Vacature Facilitair Medewerker Huisvesting
Start People
Je neemt graag verantwoordelijkheden ? Je kunt organiseren en weet van aanpakken ? Je houdt van veel verschillende werkzaamheden in een uitdagende werkomgeving ? Beantwoord je deze vragen met "ja", …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Huisvestingsmedewerker

Wat verdient een Huisvestingsmedewerker?

Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring. Gemiddeld zit een Huisvestingsmedewerker in schaal 8 (CAO primair onderwijs) en verdient tussen de €1896 en €3009 bruto per maand.  In het primair onderwijs bestaan verder uitgebreide scholingsmogelijkheden en is het mogelijk om deeltijd te werken. In geval van Jeugdzorg wordt de Huisvestingmedewerker ingeschaald in schaal 6, wat neerkomt op een bruto maandloon van tussen de €1839 en €2614 bruto per maand. Gunstige voorwaarden inzake ouderschapsverlof (50% doorbetaald) en scholingsmogelijkheden maken tevens deel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Huisvestingsmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Huisvestingsmedewerker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Huisvestingsmedewerker


Huisvestingsmedewerker worden: Opleidingen tot Huisvestingsmedewerker

Wil je Huisvestingsmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Huisvestingsmedewerker.

Hoe word je een Huisvestingsmedewerker? 

Het in vacatures gevraagde opleidingsniveau is MBO of HBO met relevante werkervaring. De nadruk ligt op HBO met een opleiding in Bouwkundig of Installatietechnisch Onderhoud. Daarnaast is ervaring in gebouwbeheer bij voorkeur in onderwijsinstellingen vaak een pré en kennis van arbo-, milieu- en veiligheidswetgeving vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Huisvestingsmedewerker

Er zijn geen opleidingen Huisvestingsmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Huisvestingsmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Huisvestingsmedewerker worden: Omscholen tot Huisvestingsmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Huisvestingsmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Huisvestingsmedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Huisvestingsmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Huisvestingsmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Huisvestingsmedewerker

Als je Huisvestingsmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Huisvestingsmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Huisvestingsmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Huisvestingsmedewerker?


Competenties en Vaardigheden Huisvestingsmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Huisvestingsmedewerker.

Welke competenties heeft een Huisvestingsmedewerker nodig?

Een Huisvestingsmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Huisvestingsmedewerker

 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren
 • Overtuigingskracht
 • Creativiteit
 • Bemiddelen
 • Voorbereiden
 • Methodisch werken
 • Prioriteiten stellen
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Huisvestingsmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Huisvestingsmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Huisvestingsmedewerker nodig? 

De Huisvestingsmedewerker kan makkelijk met verschillende mensen omgaan. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is loyaal aan collega en werkgever  (Loyalist). Hij heeft een praktische oplossingsgerichte houding en is betrouwbaar. Verder werkt hij graag binnen een helder afgebakend kader, met duidelijke voorschriften en regels. Hij werkt secuur en perfecionistisch (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Huisvestingsmedewerker


Eigenschappen Huisvestingsmedewerker

 • Punctueel
 • Trouw
 • Integriteit
 • Idealistisch
 • GedisciplineerdArbeidsmarktperspectief Huisvestingsmedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Huisvestingsmedewerker?

Het vacatureaanbod is beperkt, maar er zijn mogelijkheden. Een Huisvestingsmedewerker heeft weinig mogelijkheden tot doorgroeien binnen de eigen instelling, eventueel kan gekeken worden naar een meer adviserende rol. Wel kan hij uitwijken naar andere scholen of instanties waar soortgelijke functies beschikbaar zijn. Het is dus mogelijk om de omvang van of het aantal gebouwen te vergroten en zo een uitdagender functie te creëeren.

De actuele kans op werk voor een Huisvestingsmedewerker

De kans op werk voor het beroep Huisvestingsmedewerker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

4

Baankans Huisvestingsmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Huisvestingsmedewerker

Je kunt als Huisvestingsmedewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Huisvestingsmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Huisvestingsmedewerker

Verwante beroepen Huisvestingsmedewerker

Doorgroei beroepen voor een Huisvestingsmedewerker

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor bedrijfsleider administratiekantoor ondernemer administratiekantoor Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau bedrijfsleider actuarieel adviesbureau ondernemer actuarieel adviesbureau Hoofd crediteurenadministratie groepshoofd crediteurenadministratie teamleider crediteurenadministratie Hoofd debiteurenadministratie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Huisvestingsmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Huisvestingsmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Huisvestingsmedewerker?

De Huisvestingsmedewerker is werkzaam op scholen in primair of voortgezet onderwijs of in de zorg. Dat zijn allen instellingen in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Netwerk Huisvestingsmedewerker

Met wie werkt een Huisvestingsmedewerker samen? 

De Huisvestingsmedewerker is de centrale figuur in alles dat met de accomodatie van de onderwijsinstelling te maken heeft. Hij krijgt dan ook met alle gebruikers - leerlingen, leraren, onderwijsondersteunend personeel - en alle leveranciers - van diensten en producten - te maken. Zijn netwerk is dan ook enorm en spreidt zich uit van directeur tot interieurverzorger.


 • Leraren
 • Leveranciers
 • Facilitair Medewerker
Huisvestingsmedewerker

Interview met een Huisvestingsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Huisvestingsmedewerker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Huisvestingsmedewerker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Huisvestingsmedewerker?

De beroepen die verwant zijn aan Huisvestingsmedewerker zijn:
Stafmedewerker Huisvesting
Salaris: €2180 tot €3633
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Huisvestingsmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leraren
 • Leveranciers
 • Facilitair Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1839 tot €3009

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4Ga direct naar