Huisvestingsmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Huisvestingsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep huisvestingsmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je huisvestingsmedewerker wordt.

 

Wat is een Huisvestingsmedewerker?

Huisvestingsmedewerker is de benaming voor degene die binnen een instelling voor primair onderwijs belast is met de coördinatie van werkzaamheden op het gebied van huisvesting, beheer en onderhoud. De Huisvestingsmedewerker controleert de voortgang van onderhoudswerkzaamheden, adviseert over de samenstelling van een (eventueel meerjarig) onderhoudsplan en ziet toe op de uitvoering hiervan en verwerkt en beoordeelt klachten van de gebruikers van de gebouwen.

Verder is hij verantwoordelijk voor de inkoop van materialen en diensten als schoonmakers en catering, de veiligheid in gebouwen en de naleving van regelgeving op dit gebied en tot slot energiebeleid. Kortom alles dat met het  gebouw of de gebouwen te maken heeft gaat via hem en iedereen die iets aan gebouwen gedaan wil hebben moet bij de Huisvestingsmedewerker zijn. Hij heeft veel te maken met mensen; stuurt de facilitair medewerkers aan, onderhandelt met leveranciers en is aanspreekpunt voor de gebruikers van de gebouwen.

In het voortgezet onderwijs wordt gesproken van een Locatiebeheerder, met grotendeels hetzelfde takenpakket. Ook de opvang van uit de les gestuurde leerlingen en lichte administratieve taken als het doorvoeren van roosterveranderingen tot zijn werkzaamheden.

Jeugdzorg kent een soortgelijke functie.Wil je werken als Huisvestingsmedewerker?

Werk je al als Huisvestingsmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Huisvestingsmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Huisvestingsmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Huisvestingsmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraren
  • Leveranciers
  • Facilitair Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1839 tot €3009

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Huisvestingsmedewerker

Wat verdient een Huisvestingsmedewerker?

Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring. Gemiddeld zit een Huisvestingsmedewerker in schaal 8 (CAO primair onderwijs) en verdient tussen de €1896 en €3009 bruto per maand.  In het primair onderwijs bestaan verder uitgebreide scholingsmogelijkheden en is het mogelijk om deeltijd te werken. In geval van Jeugdzorg wordt de Huisvestingmedewerker ingeschaald in schaal 6, wat neerkomt op een bruto maandloon van tussen de €1839 en €2614 bruto per maand. Gunstige voorwaarden inzake ouderschapsverlof (50% doorbetaald) en scholingsmogelijkheden maken tevens deel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Huisvestingsmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Huisvestingsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Huisvestingsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Huisvestingsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Huisvestingsmedewerker vacatures

Financieel administratief medewerker huisvesting
Uitzendbureau.nl
Als financieel administratief medewerker heb jij een passie voor cijfers en kent de administratie voor jou geen geheimen. Onze klant is op zoek naar een ervaren financiële medewerker die samen …
medewerker huisvesting
Politie
Wij zoeken een enthousiaste collega die graag in een dynamische omgeving werkt en beschikt over aantoonbare technische kennis en passie voor het vak! Kom jij ons team versterken als medewerker …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Huisvestingsmedewerker

Wat is de toekomst van Huisvestingsmedewerker?

Het vacatureaanbod is beperkt, maar er zijn mogelijkheden. Een Huisvestingsmedewerker heeft weinig mogelijkheden tot doorgroeien binnen de eigen instelling, eventueel kan gekeken worden naar een meer adviserende rol. Wel kan hij uitwijken naar andere scholen of instanties waar soortgelijke functies beschikbaar zijn. Het is dus mogelijk om de omvang van of het aantal gebouwen te vergroten en zo een uitdagender functie te creëeren.

Baankans Huisvestingsmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Huisvestingsmedewerker worden: Opleidingen tot Huisvestingsmedewerker

Wil je huisvestingsmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Huisvestingsmedewerker? 

Het in vacatures gevraagde opleidingsniveau is MBO of HBO met relevante werkervaring. De nadruk ligt op HBO met een opleiding in Bouwkundig of Installatietechnisch Onderhoud. Daarnaast is ervaring in gebouwbeheer bij voorkeur in onderwijsinstellingen vaak een pré en kennis van arbo-, milieu- en veiligheidswetgeving vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Huisvestingsmedewerker

Er zijn geen opleidingen Huisvestingsmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Huisvestingsmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Huisvestingsmedewerker

Met wie werkt een Huisvestingsmedewerker samen? 

De Huisvestingsmedewerker is de centrale figuur in alles dat met de accomodatie van de onderwijsinstelling te maken heeft. Hij krijgt dan ook met alle gebruikers - leerlingen, leraren, onderwijsondersteunend personeel - en alle leveranciers - van diensten en producten - te maken. Zijn netwerk is dan ook enorm en spreidt zich uit van directeur tot interieurverzorger.


  • Leraren
  • Leveranciers
  • Facilitair Medewerker
Huisvestingsmedewerker


Organisaties waar een Huisvestingsmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Huisvestingsmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Huisvestingsmedewerker?

De Huisvestingsmedewerker is werkzaam op scholen in primair of voortgezet onderwijs of in de zorg. Dat zijn allen instellingen in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Huisvestingsmedewerker

Waar kun je het beste werken als Huisvestingsmedewerker? Hieronder vind je de best door de Huisvestingsmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Huisvestingsmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Huisvestingsmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Huisvestingsmedewerker.

Welke competenties heeft een Huisvestingsmedewerker nodig?

Een Huisvestingsmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Huisvestingsmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Huisvestingsmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Huisvestingsmedewerker nodig? 

De Huisvestingsmedewerker kan makkelijk met verschillende mensen omgaan. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is loyaal aan collega en werkgever  (Loyalist). Hij heeft een praktische oplossingsgerichte houding en is betrouwbaar. Verder werkt hij graag binnen een helder afgebakend kader, met duidelijke voorschriften en regels. Hij werkt secuur en perfecionistisch (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Huisvestingsmedewerker


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Huisvestingsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Huisvestingsmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Huisvestingsmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Huisvestingsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Huisvestingsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Huisvestingsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Huisvestingsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Huisvestingsmedewerker iets voor je?

Zou je graag Huisvestingsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Huisvestingsmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Huisvestingsmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar