IJscoman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IJscoman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ijscoman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ijscoman wordt.

 

Wat is een IJscoman?

De IJscoman verkoopt ijs aan voorbijgangers of bewoners. De IJscoman verkoopt het ijs vanuit een voertuig voor mobiele verkoop. Denk hierbij aan een bromfiets ijscowagen, een fiets ijscowagen of een ijscowagen bus. De IJscoman kan zijn product op verschillende plaatsen verkopen. Vaak staat de IJscoman bij stranden of andere toeristische locaties. Soms staat de IJscoman ook in een woonwijk. De IJscoman staat vaak bekend om zijn bel waarmee de IJscoman al vanuit de verte te horen is en iedereen weet dat er ijsjes gekocht kunnen worden.

De IJscoman verkoopt vaak diverse soorten ijs. De IJscoman werkt als zelfstandige en is eigen baas. De inkomsten van de IJscoman sterk afhankelijk van het weer. Vooral zomers met zonnig weer zal de IJscoman veel kunnen verkopen. Het beroep is daarmee sterk seizoens- en weersgebonden. De IJscoman zal daarom vaak ook nog een andere baan moeten hebben om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Het aantal ijsjes dat de IJscoman verkoopt hangt ook sterk af van de locatie waar de IJscoman staat. Doordat de IJscoman mobiel is, kan de IJscoman gemakkelijk verplaatsen en een betere locatie zoeken. De IJscoman moet wel goed in kunnen schatten waar hij het beste kan gaan staan om zoveel mogelijk ijs te verkopen.

Daarnaast moet de IJscoman ook een goed product leveren, klantvriendelijk zijn en zorgen dat de klanten terugkomen.Wil je werken als IJscoman?

Werk je al als IJscoman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IJscoman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IJscoman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IJscoman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IJscoman

Wat verdient een IJscoman?

Het salaris van de IJscoman is lastig in te schatten. Dit is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ijs die de IJscoman op een dag verkoopt. Dit is weer afhankelijk van het seizoen, de locatie en het weer. In een goede, zonnige zomer zal de IJscoman aanzienlijk meer verdienen dan in een regenachtige, koelere zomer. Omdat het werk seizoensgebonden is, heeft de IJscoman vaak nog een tweede baan om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien.

Salarisschaal IJscoman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures IJscoman

Er zijn geen vacatures IJscoman aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een IJscoman in werkt.

Meer weten over de sector waar een IJscoman in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IJscoman

Wat is de toekomst van IJscoman?

Er is niet veel vraag naar IJscomannen. Er zijn slechts een beperkt aantal IJscomannen actief en het is lastig om hier een goed inkomen mee te verdienen. Ook zijn er nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

IJscoman worden: Opleidingen tot IJscoman

Wil je IJscoman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de IJscoman.

Hoe word je een IJscoman? 

Voor de IJscoman is er geen specifieke opleiding. De IJscoman moet kennis van ondernemen hebben en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot IJscoman

Er zijn geen opleidingen IJscoman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een IJscoman in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen of doorgroeien tot IJscoman

Als je IJscoman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar IJscoman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie IJscoman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een IJscoman?

Competenties en Vaardigheden IJscoman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een IJscoman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een IJscoman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de IJscoman

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een IJscoman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep IJscoman. Als IJscoman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen IJscoman:


zie volledige beschrijving persoonstype IJscoman

Vakkennis voor een IJscoman

Het is voor een IJscoman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot IJscoman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen IJscoman


Werkervaring IJscoman

Het is voor een startend IJscoman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot IJscoman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is IJscoman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk IJscoman

Met wie werkt een IJscoman samen? 

De IJscoman heeft vooral veel contact met zijn klanten. Hij heeft verder geen mensen in dienst en werkt als zelfstandige. Wel moet de IJscoman zijn waren inkopen en heeft daarmee te maken met een groothandel die ijs verkoopt.


IJscoman


Organisaties waar een IJscoman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IJscoman meestal werkt.

Waar werkt een IJscoman?

De IJscoman werkt meestal als zelfstandig ondernemer. De IJscoman koopt zelf het ijs in en huurt of koopt een ijscowagen om zo zijn waar te kunnen verkopen. De IJscoman probeert hiermee winst te maken en is daarmee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers IJscoman

Waar kun je het beste werken als IJscoman? Hieronder vind je de best door de IJscoman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IJscoman.

Competenties, Skills en Vaardigheden IJscoman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IJscoman.

Welke competenties heeft een IJscoman nodig?

Een IJscoman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IJscoman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IJscoman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IJscoman nodig? 

De IJscoman moet extravert zijn, klantvriendelijk en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen (Levensgenieter). De IJscoman moet actief aan de slag gaan om zo veel mogelijk ijs te verkopen. Daarnaast is de IJscoman ook een ondernemer en moet beschikken over goede ondernemerskwaliteiten en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor IJscoman


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een IJscoman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IJscoman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IJscoman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IJscoman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IJscoman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IJscoman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IJscoman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IJscoman iets voor je?

Zou je graag IJscoman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IJscoman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IJscoman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar