Illusionist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Illusionist? Lees de functieomschrijving.

Een Illusionist is iemand die zijn publiek dingen laat zien die eigenlijk niet mogelijk zijn. De Illusionist laat bijvoorbeeld mensen verdwijnen of zaagt hen door midden. Hij toont zijn trucs vaak op een podium voor een groot publiek.

Om zijn trucs te laten slagen, moet de Illusionist zijn publiek afleiden. Dat doet hij bijvoorbeeld door middel van mooie assistentes, wind, muziek en rook.  Hij maakt er een grote show van.

Een Illusionist is niet helemaal hetzelfde als een Goochelaar. Een Goochelaar houdt zich bezig met kleinere, vaak minder gevaarlijke trucs. Een Goochelaar doet bijvoorbeeld kaarttrucs of tovert een konijn uit een hoed. Wel kan een Illusionist doorzaag- en verdwijntrucs combineren met deze kleinere goocheltrucs. Ook kan een Illusionist illusionisme combineren met hypnose.

Wil je werken als Illusionist?

Werk je al als Illusionist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Illusionist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Illusionist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Illusionist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Publiek
 • Opdrachtgevers
 • Illusionisten
 • Goochelaars
 • Decorbouwers
 • Geluidsmensen
 • Assistentes

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €100 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Illusionist

Wat verdient een Illusionist?

Hoeveel een Illusionist verdient, is moeilijk te zeggen. Een Illusionist in vaste dienst kan waarschijnlijk rekenen op zo’n €1800,- tot €2200,- bruto per maand. Veel Illusionisten werken als freelancer. Hun inkomsten hangen onder andere af van het aantal optredens dat ze geven, de kwaliteit van de trucs en de show en het aantal mensen dat komt kijken naar hun shows. Een Illusionist kan extra geld verdienen door bijvoorbeeld workshops aan te bieden.

Een Illusionist maakt overigens veel kosten. Materialen, assistentes, de showlocatie, het vervoer van spullen, een opslagruimte en een oefenruimte kosten erg veel geld.

 

Salarisschaal Illusionist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Illusionist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Illusionist

Hoe goed is de toekomst voor de Illusionist? 

Het arbeidsmarktperspectief voor Illusionisten is niet erg goed. Om je brood te kunnen verdienen met illusionisme moet je heel erg goed zijn, en dat zijn maar weinig mensen. De Illusionist moet een goede show neer kunnen zetten, genoeg geld hebben om te investeren in opslagruimte enzovoort, en hij moet unieke trucs bedenken. Pas als een Illusionist goede, nieuwe trucs heeft en een goede show in elkaar kan zetten, kan hij wellicht in vaste dienst gaan werken of als zelfstandige op gaan treden.

Hoe beter een Illusionist, hoe bekender hij kan worden. Hij kan dan bijvoorbeeld ook in het buitenland of op de televisie op gaan treden. Daarnaast kan een Illusionist zich ook richten op goocheltrucs. 

Baankans Illusionist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Illusionist worden: Opleidingen tot Illusionist

Hoe word je een Illusionist? 

Voor zover bekend is er geen opleiding tot Illusionist. Om een goede Illusionist te worden, is het zaak heel erg veel te oefenen. De Illusionist kan zelf trucs verzinnen, advies vragen aan andere illusionisten, workshops volgen en boeken, dvd’s en het internet raadplegen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Illusionist

Meer opleidingen Illusionist

Weet je nog niet of je Illusionist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Illusionist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Illusionist

Met wie werkt een Illusionist samen? 

Het netwerk van een Illusionist bestaat met name uit zijn publiek en zijn eventuele opdrachtgevers. Ook komt hij in contact met andere mensen die bij de shows zijn betrokken, zoals Illusionisten, Goochelaars, Decorbouwers, Geluidsmensen, Assistentes enzovoort.


 • Publiek
 • Opdrachtgevers
 • Illusionisten
 • Goochelaars
 • Decorbouwers
 • Geluidsmensen
 • Assistentes
Illusionist


Organisaties waar een Illusionist werkzaam is

Waar werkt een Illusionist meestal? 

Een Illusionist kan in vaste dienst zijn bij zowel profit als non-profit organisaties. Hij kan bijvoorbeeld werken bij een circus. Een Illusionist kan ook als zelfstandige op tournee gaan met een eigen show.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Illusionist

Waar kun je het beste werken als Illusionist? Hieronder vindt je de best door de Illusionist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Illusionist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Illusionist:

Welke competenties heeft een een Illusionist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Illusionist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Illusionist nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Etnograaf zijn Perfectionist en Romanticus.

De trucs moeten perfect worden, dus alle details moeten kloppen. Hiervoor moet de Illusionist heel vaak oefenen. De Illusionist is kritisch en heeft veel discipline (Perfectionist).

Tevens is een Illusionist een levensgenieter. Hij is creatief, innovatief en alternatief (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Illusionist


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Illusionist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Illusionist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Illusionist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Illusionist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Illusionist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Illusionist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Illusionist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Illusionist iets voor je?

Zou je graag Illusionist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Illusionist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Illusionist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar