Illusionist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Illusionist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep illusionist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je illusionist wordt.

 

Wat is een Illusionist?

Een Illusionist is iemand die zijn publiek dingen laat zien die eigenlijk niet mogelijk zijn. De Illusionist laat bijvoorbeeld mensen verdwijnen of zaagt hen door midden. Hij toont zijn trucs vaak op een podium voor een groot publiek.

Om zijn trucs te laten slagen, moet de Illusionist zijn publiek afleiden. Dat doet hij bijvoorbeeld door middel van mooie assistentes, wind, muziek en rook.  Hij maakt er een grote show van.

Een Illusionist is niet helemaal hetzelfde als een Goochelaar. Een Goochelaar houdt zich bezig met kleinere, vaak minder gevaarlijke trucs. Een Goochelaar doet bijvoorbeeld kaarttrucs of tovert een konijn uit een hoed. Wel kan een Illusionist doorzaag- en verdwijntrucs combineren met deze kleinere goocheltrucs. Ook kan een Illusionist illusionisme combineren met hypnose.Wil je werken als Illusionist?

Werk je al als Illusionist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Illusionist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Illusionist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Illusionist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Publiek
 • Opdrachtgevers
 • Illusionisten
 • Goochelaars
 • Decorbouwers
 • Geluidsmensen
 • Assistentes

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €100 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Illusionist

Wat verdient een Illusionist?

Hoeveel een Illusionist verdient, is moeilijk te zeggen. Een Illusionist in vaste dienst kan waarschijnlijk rekenen op zo’n €1800,- tot €2200,- bruto per maand. Veel Illusionisten werken als freelancer. Hun inkomsten hangen onder andere af van het aantal optredens dat ze geven, de kwaliteit van de trucs en de show en het aantal mensen dat komt kijken naar hun shows. Een Illusionist kan extra geld verdienen door bijvoorbeeld workshops aan te bieden.

Een Illusionist maakt overigens veel kosten. Materialen, assistentes, de showlocatie, het vervoer van spullen, een opslagruimte en een oefenruimte kosten erg veel geld.

 

Salarisschaal Illusionist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Illusionist

Er zijn geen vacatures Illusionist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Illusionist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Illusionist in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Illusionist

Wat zijn de baankansen voor een Illusionist?

Het arbeidsmarktperspectief voor Illusionisten is niet erg goed. Om je brood te kunnen verdienen met illusionisme moet je heel erg goed zijn, en dat zijn maar weinig mensen. De Illusionist moet een goede show neer kunnen zetten, genoeg geld hebben om te investeren in opslagruimte enzovoort, en hij moet unieke trucs bedenken. Pas als een Illusionist goede, nieuwe trucs heeft en een goede show in elkaar kan zetten, kan hij wellicht in vaste dienst gaan werken of als zelfstandige op gaan treden.

Hoe beter een Illusionist, hoe bekender hij kan worden. Hij kan dan bijvoorbeeld ook in het buitenland of op de televisie op gaan treden. Daarnaast kan een Illusionist zich ook richten op goocheltrucs. 

De actuele kans op werk voor een Illusionist

De kans op werk voor het beroep Illusionist is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Illusionist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Illusionist worden: Opleidingen tot Illusionist

Wil je Illusionist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Illusionist.

Hoe word je een Illusionist? 

Voor zover bekend is er geen opleiding tot Illusionist. Om een goede Illusionist te worden, is het zaak heel erg veel te oefenen. De Illusionist kan zelf trucs verzinnen, advies vragen aan andere illusionisten, workshops volgen en boeken, dvd’s en het internet raadplegen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Illusionist

Er zijn geen opleidingen Illusionist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Illusionist in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Illusionist

Als je Illusionist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Illusionist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Illusionist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Illusionist?

Competenties en Vaardigheden Illusionist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Illusionist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Illusionist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Illusionist

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Illusionist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Illusionist. Als Illusionist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Illusionist:


zie volledige beschrijving persoonstype Illusionist

Vakkennis voor een Illusionist

Het is voor een Illusionist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Illusionist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Illusionist


Werkervaring Illusionist

Het is voor een startend Illusionist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Illusionist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Clown, Goochelaar .

Iets anders leren?

Is Illusionist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Illusionist

Met wie werkt een Illusionist samen? 

Het netwerk van een Illusionist bestaat met name uit zijn publiek en zijn eventuele opdrachtgevers. Ook komt hij in contact met andere mensen die bij de shows zijn betrokken, zoals Illusionisten, Goochelaars, Decorbouwers, Geluidsmensen, Assistentes enzovoort.


 • Publiek
 • Opdrachtgevers
 • Illusionisten
 • Goochelaars
 • Decorbouwers
 • Geluidsmensen
 • Assistentes
Illusionist


Organisaties waar een Illusionist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Illusionist meestal werkt.

Waar werkt een Illusionist?

Een Illusionist kan in vaste dienst zijn bij zowel profit als non-profit organisaties. Hij kan bijvoorbeeld werken bij een circus. Een Illusionist kan ook als zelfstandige op tournee gaan met een eigen show.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Illusionist

Waar kun je het beste werken als Illusionist? Hieronder vind je de best door de Illusionist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Illusionist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Illusionist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Illusionist.

Welke competenties heeft een Illusionist nodig?

Een Illusionist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Illusionist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Illusionist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Illusionist nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Etnograaf zijn Perfectionist en Romanticus.

De trucs moeten perfect worden, dus alle details moeten kloppen. Hiervoor moet de Illusionist heel vaak oefenen. De Illusionist is kritisch en heeft veel discipline (Perfectionist).

Tevens is een Illusionist een levensgenieter. Hij is creatief, innovatief en alternatief (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Illusionist


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Illusionist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Illusionist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Illusionist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Illusionist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Illusionist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Illusionist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Illusionist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Illusionist iets voor je?

Zou je graag Illusionist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Illusionist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Illusionist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar