Goochelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Goochelaar? Lees de functieomschrijving.

Een goochelaar is iemand die goochelt.

Een goochelaar is iemand die op een bijzondere manier goocheltrucs kan uitvoeren. Voorbeelden van goocheltrucs zijn een konijn uit een hoed laten verschijnen, kaartentrucs uithalen of mensen laten verdwijnen en verschijnen. De goochelaar geeft goochelshows op kinderfeestjes, partijtjes, bruiloften, festivals of evenementen. Ook kan het voorkomen dat de goochelaar een eigen theatervoorstelling heeft ontwikkelt. De goochelaar gaat dan met zijn eigen theatershow op tournee langs de Nederlandse theaters. Een voorbeeld van een bekende Nederlandse goochelaar is Hans Kazan. Daarnaast kan de goochelaar ook werkzaam zijn als illusionist. Ook kan de goochelaar werkzaam zijn binnen een circus of op een kermis.

Een goochelaar is uiterlijk representatief, heeft verstand van goochelen, kan zijn eigen trucs ontwikkelen en uitvoeren en weet ook hoe hij een bestaande truc op een leuke unieke manier kan uitvoeren. De goochelaar werkt over het algemeen als freelancer of heeft een eigen bedrijf. Opdrachtgevers (bijvoorbeeld ouders die een goochelaar zoeken voor een kinderfeestje) kunnen de goochelaar boeken zodat de goochelaar dan op het feestje bijvoorbeeld een optreden van rond de twintig minuten geeft. Daarnaast zijn sommige goochelaars ook werkzaam als clown.

Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen. Daarom is het voor de goochelaar belangrijk dat hij zo uniek mogelijk is en zo uniek mogelijke trucs ontwikkelt en zich in de kijker speelt. Zo kan de goochelaar veel opdrachten krijgen en aan het werk zijn.

Wil je werken als Goochelaar?

Werk je al als Goochelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Goochelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Goochelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Goochelaar in één oogopslag

Netwerk:

  • Opdrachtgevers
  • Publiek
  • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €50 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Goochelaar

Wat verdient een Goochelaar?

Het gemiddeld bruto maandloon van een goochelaar in vaste dienst ligt tussen de €1600,- en €2000,- bruto per uur. Het salaris van een freelance goochelaar hangt af van het aantal opdrachten dat hij krijgt en de extra werkzaamheden die hij daarnaast uitvoert (bijvoorbeeld het geven van goochelworkshops).

 

Salarisschaal Goochelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Goochelaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Goochelaar

Hoe goed is de toekomst voor de Goochelaar? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de goochelaar is vrij laag. Het is moeilijk om van het beroep van goochelaar rond te kunnen komen en daarom is het belangrijk dat de goochelaar echt iets unieks te bieden heeft waarmee hij zichzelf in de kijker kan spelen of ergens in vaste dienst kan komen. Daarnaast kan de goochelaar zelf ook workshops en cursussen gaan geven om extra bij te verdienen.

Baankans Goochelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Goochelaar worden: Opleidingen tot Goochelaar

Hoe word je een Goochelaar? 

Alhoewel er in België in Aalst een opleiding tot goochelaar te volgen is zijn er verder geen echte goochelopleidingen. Wel kan de goochelaar een cursus of workshops goochelen hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Goochelaar

Meer opleidingen Goochelaar

Weet je nog niet of je Goochelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Goochelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Goochelaar

Met wie werkt een Goochelaar samen? 

Het netwerk van de goochelaar bestaat uit zijn opdrachtgevers en zijn publiek. Daarnaast kan het netwerk van de goochelaar die in vaste dienst is ook bestaan uit bijvoorbeeld een circusdirecteur of theaterdirecteuren en dergelijke.


  • Opdrachtgevers
  • Publiek
  • Directeur
Goochelaar


Organisaties waar een Goochelaar werkzaam is

Waar werkt een Goochelaar meestal? 

Een goochelaar werkt zowel profit als non-profit als freelancer op bijvoorbeeld feestjes, partijtjes of evenementen, kan workshops en cursussen goochelen geven, kan werkzaam zijn voor een circus of kermis of kan op tournee gaan met een eigen goochelshow.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Goochelaar

Waar kun je het beste werken als Goochelaar? Hieronder vindt je de best door de Goochelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Goochelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Goochelaar:

Welke competenties heeft een een Goochelaar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Goochelaar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Goochelaar nodig? 

Voor het beroep van goochelaar is het belangrijk dat de goochelaar een echte perfectionist is. Hij moet zijn trucs en zijn presentatie perfect hebben geoefend en onder de knie hebben omdat de kleinste fout zijn trucs kan verpesten en zijn geloofwaardigheid als goochelaar negatief kan beïnvloeden.

Daarnaast is de goochelaar een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met goochelen en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Goochelaar


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Goochelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Goochelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Goochelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Goochelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Goochelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Goochelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Goochelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Goochelaar iets voor je?

Zou je graag Goochelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Goochelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Goochelaar

Goochelaar Marc Woods

Grappig om dit stuk te lezen! Tijdens mijn studie communicatie heb ik langzaamaan ontdekt dat ik het goochelen in de vingers heb zitten. Daarom ben ik na mijn studie gaan proberen om een jaar ervan te leven, en ik moet zeggen dat is uitstekend gelukt. Na die jaren heb ik niets anders gedaan dan optreden op feesten, evenementen, beurzen, congressen noem maar op...in binnen- en in buitenland! Het kan dus wel :) https://www.marcwoods.nl

Goochelaar

Ik las: "Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen.". In Nederland is er niet heel veel concurrentie onder professionele goochelaars, dus dat valt wel mee hoor. Er zijn er niet zoveel, dus vraag en aanbod komen goed samen, zie bijvoorbeeld: http://www.goochelaar-vinden.nl

Eugene

Er zit ook veel kaf tussen het koren en die hebben het moeilijk.

artiest

Ik ben het met beide schrijvers eens.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar