Goochelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Goochelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep goochelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je goochelaar wordt.

 

Wat is een Goochelaar?

Een goochelaar is iemand die goochelt.

Een goochelaar is iemand die op een bijzondere manier goocheltrucs kan uitvoeren. Voorbeelden van goocheltrucs zijn een konijn uit een hoed laten verschijnen, kaartentrucs uithalen of mensen laten verdwijnen en verschijnen. De goochelaar geeft goochelshows op kinderfeestjes, partijtjes, bruiloften, festivals of evenementen. Ook kan het voorkomen dat de goochelaar een eigen theatervoorstelling heeft ontwikkelt. De goochelaar gaat dan met zijn eigen theatershow op tournee langs de Nederlandse theaters. Een voorbeeld van een bekende Nederlandse goochelaar is Hans Kazan. Daarnaast kan de goochelaar ook werkzaam zijn als illusionist. Ook kan de goochelaar werkzaam zijn binnen een circus of op een kermis.

Een goochelaar is uiterlijk representatief, heeft verstand van goochelen, kan zijn eigen trucs ontwikkelen en uitvoeren en weet ook hoe hij een bestaande truc op een leuke unieke manier kan uitvoeren. De goochelaar werkt over het algemeen als freelancer of heeft een eigen bedrijf. Opdrachtgevers (bijvoorbeeld ouders die een goochelaar zoeken voor een kinderfeestje) kunnen de goochelaar boeken zodat de goochelaar dan op het feestje bijvoorbeeld een optreden van rond de twintig minuten geeft. Daarnaast zijn sommige goochelaars ook werkzaam als clown.

Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen. Daarom is het voor de goochelaar belangrijk dat hij zo uniek mogelijk is en zo uniek mogelijke trucs ontwikkelt en zich in de kijker speelt. Zo kan de goochelaar veel opdrachten krijgen en aan het werk zijn.Wil je werken als Goochelaar?

Werk je al als Goochelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Goochelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Goochelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Goochelaar in één oogopslag

Netwerk:

  • Opdrachtgevers
  • Publiek
  • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €50 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Goochelaar

Wat verdient een Goochelaar?

Het gemiddeld bruto maandloon van een goochelaar in vaste dienst ligt tussen de €1600,- en €2000,- bruto per uur. Het salaris van een freelance goochelaar hangt af van het aantal opdrachten dat hij krijgt en de extra werkzaamheden die hij daarnaast uitvoert (bijvoorbeeld het geven van goochelworkshops).

 

Salarisschaal Goochelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Goochelaar

Er zijn geen vacatures Goochelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Goochelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Goochelaar in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Goochelaar

Wat is de toekomst van Goochelaar?

Het arbeidsmarktperspectief voor de goochelaar is vrij laag. Het is moeilijk om van het beroep van goochelaar rond te kunnen komen en daarom is het belangrijk dat de goochelaar echt iets unieks te bieden heeft waarmee hij zichzelf in de kijker kan spelen of ergens in vaste dienst kan komen. Daarnaast kan de goochelaar zelf ook workshops en cursussen gaan geven om extra bij te verdienen.

Baankans Goochelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Goochelaar worden: Opleidingen tot Goochelaar

Wil je Goochelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Goochelaar.

Hoe word je een Goochelaar? 

Alhoewel er in België in Aalst een opleiding tot goochelaar te volgen is zijn er verder geen echte goochelopleidingen. Wel kan de goochelaar een cursus of workshops goochelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Goochelaar

Er zijn geen opleidingen Goochelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Goochelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Goochelaar

Als je Goochelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Goochelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Goochelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Goochelaar?

Competenties en Vaardigheden Goochelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Goochelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Goochelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Goochelaar

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Goochelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Goochelaar. Als Goochelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Goochelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Goochelaar

Vakkennis voor een Goochelaar

Het is voor een Goochelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Goochelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Goochelaar


Werkervaring Goochelaar

Het is voor een startend Goochelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Goochelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Clown, Acrobaat, Illusionist .

Iets anders leren?

Is Goochelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Goochelaar

Met wie werkt een Goochelaar samen? 

Het netwerk van de goochelaar bestaat uit zijn opdrachtgevers en zijn publiek. Daarnaast kan het netwerk van de goochelaar die in vaste dienst is ook bestaan uit bijvoorbeeld een circusdirecteur of theaterdirecteuren en dergelijke.


  • Opdrachtgevers
  • Publiek
  • Directeur
Goochelaar


Organisaties waar een Goochelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Goochelaar meestal werkt.

Waar werkt een Goochelaar?

Een goochelaar werkt zowel profit als non-profit als freelancer op bijvoorbeeld feestjes, partijtjes of evenementen, kan workshops en cursussen goochelen geven, kan werkzaam zijn voor een circus of kermis of kan op tournee gaan met een eigen goochelshow.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Goochelaar

Waar kun je het beste werken als Goochelaar? Hieronder vind je de best door de Goochelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Goochelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Goochelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Goochelaar.

Welke competenties heeft een Goochelaar nodig?

Een Goochelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Goochelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Goochelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Goochelaar nodig? 

Voor het beroep van goochelaar is het belangrijk dat de goochelaar een echte perfectionist is. Hij moet zijn trucs en zijn presentatie perfect hebben geoefend en onder de knie hebben omdat de kleinste fout zijn trucs kan verpesten en zijn geloofwaardigheid als goochelaar negatief kan beïnvloeden.

Daarnaast is de goochelaar een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met goochelen en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Goochelaar


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Goochelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Goochelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Goochelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Goochelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Goochelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Goochelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Goochelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Goochelaar iets voor je?

Zou je graag Goochelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Goochelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Goochelaar

Goochelaar Marc Woods

Grappig om dit stuk te lezen! Tijdens mijn studie communicatie heb ik langzaamaan ontdekt dat ik het goochelen in de vingers heb zitten. Daarom ben ik na mijn studie gaan proberen om een jaar ervan te leven, en ik moet zeggen dat is uitstekend gelukt. Na die jaren heb ik niets anders gedaan dan optreden op feesten, evenementen, beurzen, congressen noem maar op...in binnen- en in buitenland! Het kan dus wel :) https://www.marcwoods.nl

Goochelaar

Ik las: "Van het beroep van goochelaar is moeilijk financieel rond te komen.". In Nederland is er niet heel veel concurrentie onder professionele goochelaars, dus dat valt wel mee hoor. Er zijn er niet zoveel, dus vraag en aanbod komen goed samen, zie bijvoorbeeld: http://www.goochelaar-vinden.nl

Eugene

Er zit ook veel kaf tussen het koren en die hebben het moeilijk.

artiest

Ik ben het met beide schrijvers eens.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar