Innovatietechnoloog worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Innovatietechnoloog? Lees de functieomschrijving.

Een innovatietechnoloog houdt zich bezig met innovatie op technisch vlak. Meestal zijn het bedrijven in de chemische sector die innovatietechnologen in dienst hebben. Deze doet daar onderzoek naar mogelijke technologische verbeteringen, geeft hierover een advies aan zijn leidinggevende(n) en helpt vaak ook mee met het implementeren van de gegeven adviezen.

Het werk van innovatietechnoloog lijkt wat op dat van de procestechnoloog en de producttechnoloog, maar in algemene zin zijn deze veel meer bezig met een product dat verkocht moet worden waar de innovatietechnoloog eerder bezig is met onderzoek naar andersoortige innovaties. Een voorbeeld hiervan is de functie van innovatietechnoloog bij een waterschap. Hier zal de innovatietechnoloog veel bezig zijn met kennisopbouw, kennisoverdacht en het bepalen van strategieën op het gebied van duurzaamheid. De innovatietechnoloog zal, waar hij ook werkt, echter altijd primair blijven werken met technisch geavanceerde onderwerpen; daar is hij een technoloog voor.

Wil je werken als Innovatietechnoloog?

Werk je al als Innovatietechnoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Innovatietechnoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Innovatietechnoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Innovatietechnoloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderzoeker
  • Technisch adviseur
  • Kwaliteitscontroleur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Innovatietechnoloog

Wat verdient een Innovatietechnoloog?

Veel innovatietechnologen (vergelijkbaar met procestechnologen en producttechnologen) zullen starten tussen de 2500 en de 3000 euro per maand. Doorgaans kan men vervolgens groeien naar pakweg 4500 á 5000 euro per maand.

Salarisschaal Innovatietechnoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Innovatietechnoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Innovatietechnoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Innovatietechnoloog? 

De functie van innovatietechnoloog is geen veel voorkomende, en dientengevolge is het arbeidsmarktperspectief dan ook niet geweldig. Desondanks kunnen de meeste mensen die innovatietechnoloog kunnen worden ook producttechnoloog of procestechnoloog worden, en voor die beroepen bestaat een beter arbeidsmarktperspectief, en ook een beter doorgroeiperspectief.

Baankans Innovatietechnoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Innovatietechnoloog worden: Opleidingen tot Innovatietechnoloog

Hoe word je een Innovatietechnoloog? 

Hbo is het minimale niveau voor de technoloog. Meestal vragen vacatures minimaal om een aantal jaren werkervaring, tenzij de sollicitant een starter is met een wo-diploma. Dit zal altijd gaan om diploma’s in technische/chemische richting, welke precies vereist is zal afhangen van de organisatie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Innovatietechnoloog

Meer opleidingen Innovatietechnoloog

Weet je nog niet of je Innovatietechnoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Innovatietechnoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Innovatietechnoloog

Met wie werkt een Innovatietechnoloog samen? 

Doordat de innovatietechnoloog veel bezig is met onderzoek, is het logisch dat zijn netwerk bestaat uit onderzoekers. Wanneer het aankomt op de implementatie van advies dat voortkomt uit onderzoek zal de innovatietechnoloog ook in contact komen te staan met (technisch) adviseurs, kwaliteitscontroleurs en natuurlijk managers op verschillende niveaus.


  • Onderzoeker
  • Technisch adviseur
  • Kwaliteitscontroleur
Innovatietechnoloog


Organisaties waar een Innovatietechnoloog werkzaam is

Waar werkt een Innovatietechnoloog meestal? 

Innovatietechnologen werken doorgaans voor chemische bedrijven, of zoals in het hierboven gegeven voorbeeld, bij een waterschap.


Best beoordeelde werkgevers Innovatietechnoloog

Waar kun je het beste werken als Innovatietechnoloog? Hieronder vindt je de best door de Innovatietechnoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Innovatietechnoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Innovatietechnoloog:

Welke competenties heeft een een Innovatietechnoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Innovatietechnoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Innovatietechnoloog nodig? 

De innovatietechnoloog is een Waarnemer. Zijn of haar werk bestaat voor een groot deel uit het bestuderen van technische details en hun toepassingen. Het is dan ook van belang dat de innovatietechnoloog nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd is, en met plezier ontwikkelingen in het vakgebied volgt. Vanwege het feit dat de innovatietechnoloog vaak in contact staat met andere afdelingen zullen eigenschappen van het persoonstype Bemiddelaar hem of haar echter ook van pas komen, en gezien het werk het constant invoeren van verbeteringen inhoudt zal ook het persoonstype Perfectionist de innovatietechnoloog passen.

Bekijk de persoonstypen voor Innovatietechnoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Innovatietechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Innovatietechnoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Innovatietechnoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Innovatietechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Innovatietechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Innovatietechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Innovatietechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Innovatietechnoloog iets voor je?

Zou je graag Innovatietechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Innovatietechnoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Innovatietechnoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar