Installatiebeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Installatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep installatiebeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je installatiebeheerder wordt.

 

Wat is een Installatiebeheerder?

Een installatiebeheerder, de beheerder van installaties, is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties, voor het onderhoudsplan van installaties (en de uitvoering daarvan), onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen. Hij of zij heeft veelzijdige technische kennis van de installaties, en heeft vaak al minstens een aantal jaar ervaring in zijn of haar sector. De werkzaamheden van de installatiebeheerder bestaan vaak uit het uitvoeren van controles en onderhoudswerkzaamheden. Hij of zij hoeft niet altijd te weten hoe de machines tot in detail werken, maar de installatiebeheerder moet wel weten wanneer er iets moet gebeuren om de kwaliteit van de installatie te handhaven.  Omdat de fabrieken waarin de installatiebeheerder werkzaam is vrijwel altijd veel waarde hechten aan een productieproces dat vlekkeloos verloopt is de installatiebeheerder een belangrijke werknemer.Wil je werken als Installatiebeheerder?

Werk je al als Installatiebeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Installatiebeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Installatiebeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Installatiebeheerder in één oogopslag

Netwerk:

 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Productiemanager
 • Machine-operator
 • Procesoperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Installatiebeheerder

Wat verdient een Installatiebeheerder?

Omdat installatiebeheerder een beroep is waar in principe al werkervaring voor vereist is, ligt het startsalaris relatief hoog, in de meeste gevallen boven de 2000 euro. Veel vacatures noemen een “uitstekend” salaris, en geven aan dat de werkervaring van de werknemer een aanzienlijke rol speelt in het vaststellen van het salaris. Een installatiebeheerder met hbo-opleiding en relevante werkervaring verdient mogelijk vier- tot vijfduizend euro in de maand.

Salarisschaal Installatiebeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Installatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Installatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Installatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Installatiebeheerder vacatures

Vacature Installatiebeheerder Elektrotechniek Protact - IJmuiden
Tata Steel, IJmuiden
Installatiebeheerder - Ben jij de installatiebeheerder die de uitdaging aangaat om samen met ons nieuwe, innovatieve en betrouwbare productielijnen ten behoeve van Protact te realiseren. Dan is de volgende uitdaging …
Vacature Installatiebeheerder Elektrotechniek Dompelverzinklijn - IJmuiden
Tata Steel, IJmuiden
Installatiebeheerder - Zorg jij voor optimale beschikbaarheid van jouw installaties? Wat ga je doen? Een dag als installatiebeheerder. Jouw werkdag begint met het dagelijks technisch vooroverleg waarin jij en je …
Vacature Installatiebeheerder Werktuigbouwkunde Hoogovens - IJmuiden
Tata Steel, IJmuiden
Installatiebeheerder - Met een projectgroep ervoor zorgen dat Hoogovenweer klaar is voor de toekomst? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou als Installatiebeheerder Wat ga je doen? Jij gaat …
Vacature Installatiebeheerder Elektrotechniek - IJmuiden
Tata Steel, IJmuiden
Installatiebeheerder - Ben jij de installatiebeheerder die de uitdaging aangaat om samen met ons betrouwbare productielijnen te realiseren. Dan is de volgende uitdaging wat voor jou Wat ga je doen? …
Vacature Installatiebeheerder A - Werkgebied 3 Nawalsen en Slijpen
Progress
Voor het Technisch Beheer team binnen Tata Steel Packaging, Werkgebied 3 Nawalsen en Slijpen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en proactieve Installatiebeheerder Elektrotechniek! Je werkt mee aan onderhoud …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Installatiebeheerder

Wat zijn de baankansen voor een Installatiebeheerder?

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel uitstekend voor installatiebeheerders. Vereisten zijn wel de relevante ervaring (vaak dus minstens vijf jaar) en een technische opleiding, maar voor wie in het bezit daarvan is gaat een wereld van vacatures open waarvan de meesten een uitstekend salaris bieden. Er zijn dan ook niet echt direct voor de hand liggende doorgroeimogelijkheden. De installatiebeheerder zou zich omhoog kunnen werken naar een leidinggevende technische functie (productiemanager, teamleider productie) of naar een bestuursfunctie (directeur productie, enz.).

De actuele kans op werk voor een Installatiebeheerder

De kans op werk voor het beroep Installatiebeheerder is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

17

Baankans Installatiebeheerder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Installatiebeheerder worden: Opleidingen tot Installatiebeheerder

Wil je Installatiebeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Installatiebeheerder.

Hoe word je een Installatiebeheerder? 

Van installatiebeheerders wordt over het algemeen minimaal mbo of hbo verwacht. Metaaltechniek of werktuigbouwkunde zijn voorbeelden van richtingen die je kunt kiezen voor een baan als installatiebeheerder, maar in principe draait het om je algemene technische kennis; de specifieke kennis wordt vaakl gevraagd in de vorm van ervaring in de betreffende sector, meestal minstens vijf jaar. De meeste technische opleidingen zullen dus volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Installatiebeheerder

Er zijn geen opleidingen Installatiebeheerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Installatiebeheerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Installatiebeheerder

Als je Installatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Installatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Installatiebeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Installatiebeheerder?

Competenties en Vaardigheden Installatiebeheerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Installatiebeheerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Installatiebeheerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Installatiebeheerder

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Installatiebeheerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Installatiebeheerder. Als Installatiebeheerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Installatiebeheerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Installatiebeheerder

Vakkennis voor een Installatiebeheerder

Het is voor een Installatiebeheerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Installatiebeheerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Installatiebeheerder


Werkervaring Installatiebeheerder

Het is voor een startend Installatiebeheerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Installatiebeheerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Installatiemonteur, Productiemanager, Beheertechnicus .

Iets anders leren?

Is Installatiebeheerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Installatiebeheerder

Met wie werkt een Installatiebeheerder samen? 

De installatiebeheerder werkt in veel gevallen in een fabriek, en dus zal zijn netwerk zich in veel gevallen beperken tot fabriekspersoneel: installatiemonteurs, installatietechnici, machine- en procesoperators, enzovoorts.


 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Productiemanager
 • Machine-operator
 • Procesoperator
Installatiebeheerder


Organisaties waar een Installatiebeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Installatiebeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Installatiebeheerder?

Installatiebeheerders worden veelal gevraagd in de industriële sector: staalfabrieken, werktuigproducerende fabrieken, enzovoorts. Ook in de scheepvaart zijn installatiebeheerders werkzaam.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Installatiebeheerder

Waar kun je het beste werken als Installatiebeheerder? Hieronder vind je de best door de Installatiebeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Installatiebeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Installatiebeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Installatiebeheerder.

Welke competenties heeft een Installatiebeheerder nodig?

Een Installatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Installatiebeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Installatiebeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Installatiebeheerder nodig? 

Gezien de technische aard van de werkzaamheden van de installatiebeheerder zal het persoonstype Waarnemer hem of haar goed passen. De installatiebeheerder heeft een oog voor detail, is onderzoekend en kritisch. Ook is de installatiebeheerder een Succesvolle Werker: hij heeft te allen tijde het goed functioneren van de installaties als doel en werkt hier iedere dag naartoe.

Bekijk de persoonstypen voor Installatiebeheerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Installatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Installatiebeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Installatiebeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Installatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Installatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Installatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Installatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Installatiebeheerder iets voor je?

Zou je graag Installatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Installatiebeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Installatiebeheerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Installatiebeheerder

Vacature Installatiebeheerder
ABC Professionals
Functieomschrijving:Dit ga je doen als installatiebeheerder;het opstellen van onderhouds- en beheerplannen voor het komende jaar;het tijdig laten uitvoeren van het jaarplan door monteurs, aannemers of installateurs;het evalueren van storingen …
Vacature Installatiebeheerder
Progress
Voor Tata Steel is Progress op zoek naar een Installatiebeheerder! Je werkt zelfstandig met een buddy ernaast, het team verder bestaat uit 1 onderhoudsmanager, 1 technisch Specialist, 1 maintence engineer, …
Vacature Installatiebeheerder Elektrotechniek Dompelverzinklijn
Tata Steel
Zorg jij voor optimale beschikbaarheid van jouw installaties? ***** Wat ga je doen? ***** Een dag als installatiebeheerder. Jouw werkdag begint met het dagelijks technisch vooroverleg waarin jij en je …
Vacature Installatiebeheerder Elektrotechniek Dompelverzinklijn
Tata Steel
Zorg jij voor optimale beschikbaarheid van jouw installaties?Wat ga je doen?Een dag als installatiebeheerder. Jouw werkdag begint met het dagelijks technisch vooroverleg waarin jij en je collega’s de storingen van …
Vacature Installatiebeheerder Werktuigbouw - Ruwstaalbereiding
Tata Steel
Zoek jij een baan waarin jij converters in bedrijf houdt die dagelijjks tonnen vloeibaar ruw ijzer produceren? Wat ga je doen?Dankzij jou is het mogelijk dat er elke dag 62 …

Actuele blogposts


reacties op Installatiebeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar