Installatiebeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Installatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een installatiebeheerder, de beheerder van installaties, is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties, voor het onderhoudsplan van installaties (en de uitvoering daarvan), onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen. Hij of zij heeft veelzijdige technische kennis van de installaties, en heeft vaak al minstens een aantal jaar ervaring in zijn of haar sector. De werkzaamheden van de installatiebeheerder bestaan vaak uit het uitvoeren van controles en onderhoudswerkzaamheden. Hij of zij hoeft niet altijd te weten hoe de machines tot in detail werken, maar de installatiebeheerder moet wel weten wanneer er iets moet gebeuren om de kwaliteit van de installatie te handhaven.  Omdat de fabrieken waarin de installatiebeheerder werkzaam is vrijwel altijd veel waarde hechten aan een productieproces dat vlekkeloos verloopt is de installatiebeheerder een belangrijke werknemer.

Wil je werken als Installatiebeheerder?

Werk je al als Installatiebeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Installatiebeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Installatiebeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Installatiebeheerder in één oogopslag

Netwerk:

 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Productiemanager
 • Machine-operator
 • Procesoperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Installatiebeheerder

Wat verdient een Installatiebeheerder?

Omdat installatiebeheerder een beroep is waar in principe al werkervaring voor vereist is, ligt het startsalaris relatief hoog, in de meeste gevallen boven de 2000 euro. Veel vacatures noemen een “uitstekend” salaris, en geven aan dat de werkervaring van de werknemer een aanzienlijke rol speelt in het vaststellen van het salaris. Een installatiebeheerder met hbo-opleiding en relevante werkervaring verdient mogelijk vier- tot vijfduizend euro in de maand.

Salarisschaal Installatiebeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Installatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Installatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Installatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Installatiebeheerder vacatures

Maintenance Engineer Gebouwgebonden Installaties
Independent Recruiters Groep
Maintenance Engineer Gebouwgebonden Installaties gezocht! Wil jij werken bij een organisatie die jaarlijks 25 duizend mensenlevens redt? Wil jij aan de kant van de opdrachtgever zitten? Verantwoordelijk zijn voor de …
Maintenance Engineer Laboratoriumapparatuur
Independent Recruiters Groep
Wij zijn voor onze opdrachtgever op zoek naar een Maintenance Engineer Laboratoriumapparatuur. Wil jij werken bij een organisatie die jaarlijks 25 duizend mensenlevens redt? Wil jij aan de kant van …
Maintenance Engineer op Schiphol
Xelvin
Onderhoudsdata analyseren en efficiënt inrichten. Klinkt dat als de uitdaging voor jou? Wij zijn gevraagd om een Maintenance Engineer te gaan werven voor onze relatie op Schiphol. Zij hebben een …
Maintenance Engineer
Xelvin
Onderhoudsdata analyseren en efficiënt inrichten binnen een duurzame onderneming. Klinkt dat als de uitdaging voor jou? Wij zijn gevraagd om een Maintenance Engineer te gaan werven voor onze relatie in …
Installatiebeheerder Werktuigbouwkunde
Xelvin
Kwaliteitsbewust, constructief en een procesmatig ingesteld. Klinkt dat als de perfecte werkomgeving voor jou? Wij zijn gevraagd om een installatiebeheerder te gaan werven voor onze relatie in Amsterdam Westpoort. Zij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Installatiebeheerder

Hoe goed is de toekomst voor de Installatiebeheerder? 

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel uitstekend voor installatiebeheerders. Vereisten zijn wel de relevante ervaring (vaak dus minstens vijf jaar) en een technische opleiding, maar voor wie in het bezit daarvan is gaat een wereld van vacatures open waarvan de meesten een uitstekend salaris bieden. Er zijn dan ook niet echt direct voor de hand liggende doorgroeimogelijkheden. De installatiebeheerder zou zich omhoog kunnen werken naar een leidinggevende technische functie (productiemanager, teamleider productie) of naar een bestuursfunctie (directeur productie, enz.).

Baankans Installatiebeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Installatiebeheerder worden: Opleidingen tot Installatiebeheerder

Hoe word je een Installatiebeheerder? 

Van installatiebeheerders wordt over het algemeen minimaal mbo of hbo verwacht. Metaaltechniek of werktuigbouwkunde zijn voorbeelden van richtingen die je kunt kiezen voor een baan als installatiebeheerder, maar in principe draait het om je algemene technische kennis; de specifieke kennis wordt vaakl gevraagd in de vorm van ervaring in de betreffende sector, meestal minstens vijf jaar. De meeste technische opleidingen zullen dus volstaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Installatiebeheerder

Meer opleidingen Installatiebeheerder

Weet je nog niet of je Installatiebeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Installatiebeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Installatiebeheerder

Met wie werkt een Installatiebeheerder samen? 

De installatiebeheerder werkt in veel gevallen in een fabriek, en dus zal zijn netwerk zich in veel gevallen beperken tot fabriekspersoneel: installatiemonteurs, installatietechnici, machine- en procesoperators, enzovoorts.


 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Productiemanager
 • Machine-operator
 • Procesoperator
Installatiebeheerder


Organisaties waar een Installatiebeheerder werkzaam is

Waar werkt een Installatiebeheerder meestal? 

Installatiebeheerders worden veelal gevraagd in de industriële sector: staalfabrieken, werktuigproducerende fabrieken, enzovoorts. Ook in de scheepvaart zijn installatiebeheerders werkzaam.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Installatiebeheerder

Waar kun je het beste werken als Installatiebeheerder? Hieronder vindt je de best door de Installatiebeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Installatiebeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Installatiebeheerder:

Welke competenties heeft een een Installatiebeheerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Installatiebeheerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Installatiebeheerder nodig? 

Gezien de technische aard van de werkzaamheden van de installatiebeheerder zal het persoonstype Waarnemer hem of haar goed passen. De installatiebeheerder heeft een oog voor detail, is onderzoekend en kritisch. Ook is de installatiebeheerder een Succesvolle Werker: hij heeft te allen tijde het goed functioneren van de installaties als doel en werkt hier iedere dag naartoe.

Bekijk de persoonstypen voor Installatiebeheerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Installatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Installatiebeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Installatiebeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Installatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Installatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Installatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Installatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Installatiebeheerder iets voor je?

Zou je graag Installatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Installatiebeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Installatiebeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar