Interieurarchitect Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Interieurarchitect? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interieurarchitect. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interieurarchitect wordt.

 

Wat is een Interieurarchitect?

De Interieurarchitect is verantwoordelijk voor de inrichting en uitstraling van een bepaalde ruimte (Binnenhuisarchitecten doen vooral aan woninginrichting, Interieurarchitecten doen ook andere ruimtes). Deze ruimte kan een bepaalde kamer zijn, maar ook het interieur van een heel gebouw. De inrichting wordt vooraf bepaald door middel van gesprekken met de opdrachtgevers, en het vervaardigen en bewerken van een uitgangsschets. Pas als de schets goedgekeurd is, wordt er een definitief ontwerp gemaakt. Hiermee kan de Interieurarchitect aan het werk om de details goed neer te zetten en het uiteindelijke ontwerp te realiseren. De Interieurarchitect moet niet alleen creatief zijn, maar ook technisch inzicht hebben en realistisch kijk op de haalbaarheid van de uitvoering.

De Interieurarchitect moet alles in de ruimte in de gaten houden, bijvoorbeeld omvang, lichtinval, plaats van deuren en bovenal de functie van de ruimte. Wanneer mogelijk moet hij ook met de architect van het gebouw kunnen samenwerken.De werkzaamheden moeten binnen een bepaalde tijdslimiet plaatsvinden, waardoor het noodzakelijk is dat de Interieurarchitect goed met stress en druk om kan gaan..

Het is belangrijk dat de schets waarmee de Interieurarchitect werkt niet alleen goed getekend is en de juiste elementen bezit, maar ook de opdrachtgever overtuigt. Hiervoor moet de Interieurarchitect niet alleen kennis van zaken hebben, maar mensen en hun wensen en eisen goed weten in te schatten. Het gaat meestal niet uitsluitend om de indeling van de ruimte, maar ook om het gevoel dat de toekomstige gebruikers erbij hebben. Details zoals kleur of lichtval kunnen hierbij cruciaal zijn. Om op de hoogte te kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen en trends, moet een Interieurarchitect de vakbladen goed in de gaten blijven houden en bovendien zelf bepaalde evenementen bezoeken.Wil je werken als Interieurarchitect?

Werk je al als Interieurarchitect en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Interieurarchitect worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Interieurarchitect, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Interieurarchitect in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Werklui
 • Architect
 • Winkelier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2250 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

67


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Interieurarchitect

Wat verdient een Interieurarchitect?

Van de Interieurarchitectuur wordt men over het algemeen niet rijk, Jan des Bouvrie daargelaten. Maar het verdient ook niet slecht, met een startsalaris van ongeveer €2250 dat op kan lopen tot €2900. De arbeidsvoorwaarden voor een Interieurarchitect verschillen per bedrijf, en zijn ook weer anders voor Interieurarchitecten die voor zichzelf beginnen.

Salarisschaal Interieurarchitect

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Interieurarchitect

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurarchitect? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurarchitect. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Interieurarchitect vacatures

Interieurbouwer
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Wil jij meewerken aan de productie van stevig en stijlvol interieur? Voor onze opdrachtgever die zich richt op het vervaardigen van divers interieur, van kasten tot tafels, zoeken wij …
Key Accountmanager Interieur
JUSTIN Recruitment
Dit is een droombaan voor een accountmanager die de volgende sprong wil maken! Je gaat meewerken aan de groei van een MKB in de interieur, een designer voor B2B en …
Werkvoorbereider / Junior Projectleider Interieurbouw
Headhuntersteam Eindhoven
Als Werkvoorbereider / Junior Projectleider Interieurbouw heb jij een belangrijke rol in het voortraject. Als verantwoordelijke voor het project zorg jij ervoor dat alles in goede banen verloopt. Jij zorgt …
Verkoopadviseur Interieurspecialist
Salesrecruiters
Ben jij een verkoopSTER in de Retail? Krijg je energie van klantcontact en het geven van persoonlijk advies? Lees dan snel verder!De opdrachtgever is een bekende Retailer met meer dan …
Schoonmaker / Schoonmaak medewerker(ster)
Prevas Werving en Selectie BV
Als schoonmaker / schoonmaakster start je ’s ochtends om . uur, en ga je meestal met z’n tweeën aan de slag om de bungalows weer schoon te krijgen. Door jullie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Interieurarchitect

Wat is de toekomst van Interieurarchitect?

Interieurarchitect worden is echt een kwestie van passie voor het beroep hebben. Werk is over het algemeen niet makkelijk te regelen als starter en er zijn maar weinig Interieurarchitecten die met hun werk op televisie komen of een goedlopende winkel op weten te zetten. Doorzetten is dus essentieel om een goed arbeidsmarktperspectief te kunnen hebben.

Baankans Interieurarchitect

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

67


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Interieurarchitect worden: Opleidingen tot Interieurarchitect

Wil je interieurarchitect worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Interieurarchitect? 

Een opleiding op de Kunstacademie of in de richting van Interior Design is essentieel om goed als Interieurarchitect te kunnen starten. Alternatieve routes zijn ook mogelijk, maar om als autodidact Interieurarchitect te worden kost veel tijd en moeite.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Interieurarchitect

Binnenhuisarchitectuur
Elke ruimte is uniek. De vorm van de ruimte, de lichtinval, de functie en natuurlijk de smaak en persoonlijkheid van de eigenaar spelen een belangrijke rol bij de inrichting. Een …
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.
Creatieve beroepsopleidingDe dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent …
Binnenhuisarchitectuur Thuisstudie
Ontwerp je interieur met de cursus BinnenhuisarchitectuurOf je nu in een villa, een appartement of een rijtjeshuis woont: na het volgen van de cursus Binnenhuisarchitectuur tover je elke woning om …
Vakopleiding: Binnenhuisarchitectuur
Leren ontwerpen met een nieuwe heldere toekomstvisie? Volg deze korte vakopleiding Binnenhuisarchitectuur. Wanneer je creatief en flexibel bent aangelegd, graag zelfstandig werkt en een eigenzinnige (artistieke) visie hebt op het …
Binnenhuisarchitectuur E-Learning
Ontwerp je interieur met de cursus BinnenhuisarchitectuurOf je nu in een villa, een appartement of een rijtjeshuis woont: na het volgen van de cursus Binnenhuisarchitectuur tover je elke woning om …
Meer opleidingen Interieurarchitect

Weet je nog niet of je Interieurarchitect wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Interieurarchitect of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Interieurarchitect

Met wie werkt een Interieurarchitect samen? 

De voornaamste gesprekspartner van een Interieurarchitect is de klant. Zonder overleg komt het ontwerp namelijk nooit goed tot stand. Daarnaast moet de Interieurarchitect het ontwerp aan werklui over kunnen brengen om het tot stand te laten komen.Dit kan met of zonder de originele architect van het gebouw, afhankelijk van in welk stadium van de bouw de Interieurarchitect ingeroepen wordt. Winkeliers zijn ook belangrijk, omdat deze materialen en expertise aan kunnen dragen. Daarnaast kan een Interieurarchitect ook via een winkel aan werk komen.


 • Klant
 • Werklui
 • Architect
 • Winkelier
Interieurarchitect


Organisaties waar een Interieurarchitect werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Interieurarchitect meestal werkt.

Waar werkt een Interieurarchitect?

Interieurarchitecten werken over het algemeen bij de grotere architectenbureaus, ofwel als adviseurs of als onderdeel van een aparte afdeling binnen het bedrijf. Daarnaast kan een Interieurarchitect ook bij een winkel werken, of een eigen designwinkel opzetten en van daaruit opdrachten binnen krijgen. Zelfstandig ondernemerschap is ook een optie.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Interieurarchitect

Waar kun je het beste werken als Interieurarchitect? Hieronder vind je de best door de Interieurarchitect beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Interieurarchitect.

Competenties, Skills en Vaardigheden Interieurarchitect:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Interieurarchitect.

Welke competenties heeft een Interieurarchitect nodig?

Een Interieurarchitect heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Interieurarchitect

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Interieurarchitect passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Interieurarchitect nodig? 

Een Interieurarchitect werkt aan allerlei soorten projecten, zowel gericht op gebruik als uiterlijk. Het is dan niet alleen belangrijk dat alles er uiteindelijk goed uitziet, maar ook dat het goed werkt. Een badkamer mag er dan nog zo modern uitzien; als de kraan niet werkt is de klant toch niet tevreden. Een Interieurarchitect streeft naar een zo perfect mogelijk resultaat (Perfectionist). Daarnaast is er natuurlijk veel inlevingsvermogen nodig om een ontwerp zo te maken dat het past bij de ruimte en bij de toekomstige gebruikers. Een Interieurarchitect moet dus voldoende creatief kunnen denken (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Interieurarchitect


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Interieurarchitect

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Interieurarchitect

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Interieurarchitect

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Interieurarchitect

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Interieurarchitect dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Interieurarchitect belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Interieurarchitect. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Interieurarchitect iets voor je?

Zou je graag Interieurarchitect willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Interieurarchitect bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Interieurarchitect

MM

Interieurarchitect is een beschermde titel, met een mbo opleiding of cursus oid wordt je interieurontwerper of stylist. Om Interieurarchitect te kunnen worden moet je dus een gerichtte HBO opleiding volgen en daarnaast ingeschreven staan bij het architectenregister. 

ik

De ARTEZ Academie in Zwolle en Arnhem

Natalie

Ik ben gestart met een cursus via Springest.Gr.

Kim

Is er een HBO opleiding binnenhuisarchitect, zo ja welke zijn er? 

Natalie

Hallo Kim,kijk eens bij Springest op de site,ben ik ook geslaagd.

Wilma

En Kim,al begonnen aan de studie?Ik kan het je aanraden.Daag

Jac

Je zou bijvoorbeeld grafisch lyceum kunenn doen ofzo. of interieurdesign. MBO

ik

Wat is de vooropleding?

ik

Wat is de vooropleding?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar