Suppoost Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Suppoost? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep suppoost. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je suppoost wordt.

 

Wat is een Suppoost?

De suppoost bewaakt kunstwerken in een museum en zorgt ervoor dat bezoekers de objecten met respect behandelen. Ook beantwoordt de suppoost vragen en helpt die ervoor te zorgen dat de bezoekers het naar hun zin hebben, binnen zekere richtlijnen.

Een suppoost dient kennis te bezitten van diens museum en de belangrijkste werken daarbinnen, om alle vragen te kunnen beantwoorden die de bezoekers hebben. Tenzij een bezoeker de regels overtreedt zal men vriendelijk en behulpzaam met iedereen om moeten kunnen gaan en een zeker enthusiasme wat betreft de collectie over kunnen brengen op het publiek.

Om als suppoost goed werk te doen zal men constant op moeten letten en ook precies weten welke acties een kunstwerk kunnen beschadigen. Zo zal een suppoost er niet alleen voor moeten zorgen dat mensen het kunstwerk niet aanraken, maar ook dat sommige kunstwerken niet blootgesteld worden aan camera-flitsen of andere schadelijke behandelingen.

Nadat het museum gesloten is zal de suppoost meehelpen om alles af te sluiten, rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geen bezoekers in het museum achtergebleven zijn. Hiervoor is een intieme kennis van alle plekjes in het museum nodig, en goede samenwerking met de andere suppoosten. Soms kan een suppoost ook gevraagd worden om bij de ingang of in de museumwinkel te staan en bijvoorbeeld toegangsbewijzen te checken of te verkopen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Suppoost?

Werk je al als Suppoost en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Suppoost worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Suppoost, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Suppoost in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Suppoost
  • Bezoeker
  • Museummedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1100 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

165


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Suppoost

Wat verdient een Suppoost?

Een suppoost kan een salaris ontvangen dat afwisseld van 1100 tot 2250 euro per maand, bruto, afhankelijk van het museum waarbij men komt te werken, de moeilijkheidsfactor van het werk en het eigen ervaringsniveau. In zeer grote, bekende musea met vele bezoekers of in musea waar men ook andere rollen op zich neemt zal de suppoost meer betaald krijgen dan bij kleine, tijdelijke tentoonstellingen.

Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het contract dat men heeft; een suppoost die via een uitzendbureau werkt zal andere secundaire voorwaarden ontvangen als iemand die direct en fulltime door het museum is ingehuurd.

Salarisschaal Suppoost

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Suppoost

Op zoek naar een nieuwe baan als Suppoost? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Suppoost. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Suppoost vacatures

Vacature Brandwacht DOW Zeeland loondienst 36 uur
G4S Beveiliging
G4S zoekt voor DOW in Terneuzen (Zeeland) gecertificeerde brandwachten voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met preventie en risicobeperking. Dus weet jij als geen ander hoe je zorg draagt …
Vacature Brandwacht Geleen loondienst 36 uur
G4S Beveiliging
G4S zoekt in Geleen gecertificeerde brandwachten voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met preventie en risicobeperking. Dus weet jij als geen ander hoe je zorg draagt voor de veiligheid …
Vacature Mangatwacht
Tempo-Team
Functieomschrijving Heb jij veiligheid hoog in het vaandel staan en ben je alert op onveilige situaties? Dan kan je via ons kosteloos opgeleid worden tot mangatwacht!Wat bieden wij jou
Vacature Mangatwacht / Buitenwacht
Tempo-Team
Functieomschrijving Heb jij veiligheid hoog in het vaandel staan en ben je alert op onveilige situaties? Dan kan je via ons kosteloos opgeleid worden tot mangatwacht!Wat bieden wij jou
Vacature ANWB Wegenwacht
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je komt te werken op de Alarmcentrale van de ANWB in Assen. Het team bestaat uit een flexibele en empathische werknemers. De werkomgeving is hectisch en dynamisch waarbij geen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Suppoost

Wat zijn de baankansen voor een Suppoost?

De locatie is belangrijk voor het arbeidsmarktperspectief van een suppoost. Als men in een museumstad woont kan men meestal wel werk als suppoost vinden; er zijn in dit geval genoeg functies te vergeven. Het is dan ook belangrijk om voor werk als suppoost niet alleen in de directe omgeving te kijken, maar meer op een landelijk niveau.

Vanuit een positie als suppoost zou men andere bewakers-rollen op zich kunnen nemen, en zich van daaruit kunnen ontwikkelen tot teamleider.

De actuele kans op werk voor een Suppoost

Het beroep Suppoost is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

165

Baankans Suppoost

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Suppoost worden: Opleidingen tot Suppoost

Wil je Suppoost worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Suppoost.

Hoe word je een Suppoost? 

Om suppoost te zijn zal men een diploma in de beveiliging dienen te hebben, en vaak ook een EHBO-cursus dienen te volgen. Vaak wordt men bij een museum hiernaast ook nog intern opgeleid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Suppoost

Er zijn geen opleidingen Suppoost aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Suppoost in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen tot Suppoost

Als je je wilt omscholen tot Suppoost is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Suppoost zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Suppoost dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Suppoost

Vacature Gratis opleiding: brandwacht/ heetwerkwacht/ veiligheidswacht/ mangatwacht
Trixxo Jobs
Als brandveiligheidswacht is het jouw taak maatregelen te nemen en op te volgen op (Petro-)chemische en/of industriële fabrieken. Het waarborgen van de veiligheid op plaatsen waar risicovolle werkzaamheden verricht worden …
Vacature Brandveiligheidswacht gezocht (gratis opleiding)
Trixxo Jobs
Voor onze klant zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers voor de functie brandveiligheidswacht/heetwerkwachten. Wil jij graag werken in de petrochemische sector en heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel ? Lees …
Vacature Brandwacht I opleiding
Start People
• Jij bent hardwerkend, collegiaal en staat stevig in je schoenen; • De Nederlandse taal beheers jij uitstekend; • Je bent fulltime beschikbaar; • Je beschikt verder over een rijbewijs …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Suppoost

Als je Suppoost wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Suppoost zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Suppoost

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Suppoost?

Competenties en Vaardigheden Suppoost

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Suppoost nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Suppoost nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Suppoost

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Suppoost

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Suppoost. Als Suppoost wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Suppoost:


zie volledige beschrijving persoonstype Suppoost

Vakkennis voor een Suppoost

Het is voor een Suppoost ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Suppoost zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Suppoost


Werkervaring Suppoost

Het is voor een startend Suppoost die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Suppoost is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bewaker .

Iets anders leren?

Is Suppoost het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Suppoost

Met wie werkt een Suppoost samen? 

Een suppoost blijft via portofoon altijd in contact met diens collega's om zo het werk te coordineren en, indien nodig, snel hulp te kunnen bieden. Daarnaast praat men natuurlijk met de bezoekers die langskomen, en de museummedewerkers die ook tijdens bezoekuren in het museum te vinden zijn.


  • Suppoost
  • Bezoeker
  • Museummedewerker
Suppoost


Organisaties waar een Suppoost werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Suppoost meestal werkt.

Waar werkt een Suppoost?

Musea kunnen zowel privaat als door de staat gefinancierd worden. Wel zal men altijd in een situatie zijn waarbij kostbare voorwerpen bewaakt dienen te worden, verspreid over meerdere ruimtes. Een suppoost zal zo een goede conditie nodig hebben om diens werkomgeving te kunnen blijven bewaken.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Suppoost

Waar kun je het beste werken als Suppoost? Hieronder vind je de best door de Suppoost beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Suppoost.

Competenties, Skills en Vaardigheden Suppoost:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Suppoost.

Welke competenties heeft een Suppoost nodig?

Een Suppoost heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Suppoost

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Suppoost passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Suppoost nodig? 

Een suppoost werkt zelfstandig om ervoor te zorgen dat objecten niet aangetast worden, en zal dus uit zichzelf actie dienen te ondernemen om diens werk succesvol te doen. Een pro-actieve instelling gericht op de uitvoering van het werk is dan ook noodzakelijk (Succesvolle werker).

Om diens werk te kunnen doen zal een suppoost goed op moeten letten en alles in de gaten kunnen houden, hoe druk de omgeving ook is. Hiervoor heeft men een zeker anticipatie-vermogen en oog voor detail nodig (Waarnemer) dat alleen met voldoende ervaring behaald wordt.

Bekijk de persoonstypen voor Suppoost


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Suppoost

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Suppoost

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Suppoost

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Suppoost

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Suppoost dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Suppoost belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Suppoost. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Suppoost iets voor je?

Zou je graag Suppoost willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Suppoost bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Suppoost

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar