Suppoost Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Suppoost? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep suppoost. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je suppoost wordt.

 

Wat is een Suppoost?

De suppoost bewaakt kunstwerken in een museum en zorgt ervoor dat bezoekers de objecten met respect behandelen. Ook beantwoordt de suppoost vragen en helpt die ervoor te zorgen dat de bezoekers het naar hun zin hebben, binnen zekere richtlijnen.

Een suppoost dient kennis te bezitten van diens museum en de belangrijkste werken daarbinnen, om alle vragen te kunnen beantwoorden die de bezoekers hebben. Tenzij een bezoeker de regels overtreedt zal men vriendelijk en behulpzaam met iedereen om moeten kunnen gaan en een zeker enthusiasme wat betreft de collectie over kunnen brengen op het publiek.

Om als suppoost goed werk te doen zal men constant op moeten letten en ook precies weten welke acties een kunstwerk kunnen beschadigen. Zo zal een suppoost er niet alleen voor moeten zorgen dat mensen het kunstwerk niet aanraken, maar ook dat sommige kunstwerken niet blootgesteld worden aan camera-flitsen of andere schadelijke behandelingen.

Nadat het museum gesloten is zal de suppoost meehelpen om alles af te sluiten, rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geen bezoekers in het museum achtergebleven zijn. Hiervoor is een intieme kennis van alle plekjes in het museum nodig, en goede samenwerking met de andere suppoosten. Soms kan een suppoost ook gevraagd worden om bij de ingang of in de museumwinkel te staan en bijvoorbeeld toegangsbewijzen te checken of te verkopen.



Wil je werken als Suppoost?

Werk je al als Suppoost en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Suppoost worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Suppoost, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Suppoost in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Suppoost
  • Bezoeker
  • Museummedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1100 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

31


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Suppoost

Wat verdient een Suppoost?

Een suppoost kan een salaris ontvangen dat afwisseld van 1100 tot 2250 euro per maand, bruto, afhankelijk van het museum waarbij men komt te werken, de moeilijkheidsfactor van het werk en het eigen ervaringsniveau. In zeer grote, bekende musea met vele bezoekers of in musea waar men ook andere rollen op zich neemt zal de suppoost meer betaald krijgen dan bij kleine, tijdelijke tentoonstellingen.

Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het contract dat men heeft; een suppoost die via een uitzendbureau werkt zal andere secundaire voorwaarden ontvangen als iemand die direct en fulltime door het museum is ingehuurd.

Salarisschaal Suppoost

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.



Vacatures Suppoost

Op zoek naar een nieuwe baan als Suppoost? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Suppoost. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Suppoost vacatures

Brandwacht worden? Opleiding en nieuwe carrière in de veiligheid?
RBC IMV
Brandwacht worden? Opleiding en nieuwe carrière in de veiligheid? "Durf jij het aan? Een opleiding & baan in de veiligheid?"RBC Flex zoekt toekomstige brandwachten! Wij gaan weer starten met de opleiding …
RBC zoekt per direct ervaren Rijks-gediplomeerde of Industriële brandwachten!
RBC IMV
RBC zoekt per direct Rijks-gediplomeerde of  ervaren Industriële brandwachten! Ben jij in het bezit van geldige certificaten voor Brandwacht, heb je meer dan jaar recente werkervaring als Brandwacht en is …
Opleiding tot brandwacht!
RBC Flex B.V.
Wil jij werken als brandwacht? RBC Flex zoekt toekomstige brandwachten!Lijkt jou het werken in de veiligheid interessant, ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, ben je een echte teamspeler …
Beveiliger
Stichting Prokino
Beveiliger / Toezichthouder - Prokino Zorg RotterdamBen jij oplettend en waakzaam?Werk jij op uren dat anderen graag vrij zijn?Wil jij je verdiepen in beveiliging?Heb jij een BHV opleiding of ben …
Brandveiligheidswacht Vlissingen
Covebo Uitzendgroep
Je voert preventieve controles uit in (petro) chemische bedrijven, zoals het controleren van de werkruimtes op de brandveiligheid en potentiële gaslekken. Jij zorgt ervoor dat de medewerkers verantwoord en veilig …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Suppoost

Wat is de toekomst van Suppoost?

De locatie is belangrijk voor het arbeidsmarktperspectief van een suppoost. Als men in een museumstad woont kan men meestal wel werk als suppoost vinden; er zijn in dit geval genoeg functies te vergeven. Het is dan ook belangrijk om voor werk als suppoost niet alleen in de directe omgeving te kijken, maar meer op een landelijk niveau.

Vanuit een positie als suppoost zou men andere bewakers-rollen op zich kunnen nemen, en zich van daaruit kunnen ontwikkelen tot teamleider.

Huidige aantal vacatures

31


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Suppoost worden: Opleidingen tot Suppoost

Wil je suppoost worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Suppoost? 

Om suppoost te zijn zal men een diploma in de beveiliging dienen te hebben, en vaak ook een EHBO-cursus dienen te volgen. Vaak wordt men bij een museum hiernaast ook nog intern opgeleid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Suppoost

Er zijn geen opleidingen Suppoost aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Suppoost in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Suppoost

Met wie werkt een Suppoost samen? 

Een suppoost blijft via portofoon altijd in contact met diens collega's om zo het werk te coordineren en, indien nodig, snel hulp te kunnen bieden. Daarnaast praat men natuurlijk met de bezoekers die langskomen, en de museummedewerkers die ook tijdens bezoekuren in het museum te vinden zijn.


  • Suppoost
  • Bezoeker
  • Museummedewerker
Suppoost


Organisaties waar een Suppoost werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Suppoost meestal werkt.

Waar werkt een Suppoost?

Musea kunnen zowel privaat als door de staat gefinancierd worden. Wel zal men altijd in een situatie zijn waarbij kostbare voorwerpen bewaakt dienen te worden, verspreid over meerdere ruimtes. Een suppoost zal zo een goede conditie nodig hebben om diens werkomgeving te kunnen blijven bewaken.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Suppoost

Waar kun je het beste werken als Suppoost? Hieronder vind je de best door de Suppoost beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Suppoost.

Competenties, Skills en Vaardigheden Suppoost:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Suppoost.

Welke competenties heeft een Suppoost nodig?

Een Suppoost heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Suppoost

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Suppoost passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Suppoost nodig? 

Een suppoost werkt zelfstandig om ervoor te zorgen dat objecten niet aangetast worden, en zal dus uit zichzelf actie dienen te ondernemen om diens werk succesvol te doen. Een pro-actieve instelling gericht op de uitvoering van het werk is dan ook noodzakelijk (Succesvolle werker).

Om diens werk te kunnen doen zal een suppoost goed op moeten letten en alles in de gaten kunnen houden, hoe druk de omgeving ook is. Hiervoor heeft men een zeker anticipatie-vermogen en oog voor detail nodig (Waarnemer) dat alleen met voldoende ervaring behaald wordt.

Bekijk de persoonstypen voor Suppoost


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Suppoost

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Suppoost

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Suppoost

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Suppoost

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Suppoost dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Suppoost belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Suppoost. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Suppoost iets voor je?

Zou je graag Suppoost willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Suppoost bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Suppoost

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar