Internetrechercheur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Internetrechercheur? Lees de functieomschrijving.

De Internetrechercheur heeft een maatschappelijk belangrijke functie. Hij dient dan ook tijdens en na het werk enige geheimhouding over de werkzaamheden in acht te nemen en representatief over te komen. De Internetrechercheur mag geen strafblad, financiële problemen, verslavingen of 'verkeerde' vrienden hebben.

De werkzaamheden van de Internetrechercheur bestaan vooral uit het vergaren van informatie uit een veelvoud aan bronnen op het Internet. Deze informatie wordt enerzijds gebruikt bij actuele onderzoeken en anderzijds opgeslagen in een database om in de toekomst aangewend te kunnen worden. De Internetrechercheur poogt echter niet alleen de criminaliteit op het internet te bestrijden, maar gebruikt het internet ook als bron bij het onderzoeken van criminele zaken in de 'echte wereld'. De gevonden informatie wordt door andere onderdelen van de Recherche onderzocht en gebruikt bij de eventuele vervolging van verdachten.

De Rijksrecherche houdt zich in de regel bezig met onderzoek naar de betrouwbaarheid van ambtenaren en het bestrijden van zware criminele zaken. Deze organisatie is onderdeel van de Politie, maar werkt in opdracht van het Openbaar Ministerie (onderdeel van het Ministerie van Justitie). Het OM richt zich vooral op het realiseren van een aangename en veilige maatschappij door het opsporen en vervolgen van misdadigers en het toezicht houden op de voltrekking van de door de Rechters opgelegde straffen.

Als Internetrechercheur heb je voornamelijk een bureaubaan met werktijden tussen '9 en 5'. De afwisseling in het werk zal niet zozeer een diverse werkomgeving, als wel diverse bronnen en informatie betreffen.

Wil je werken als Internetrechercheur?

Werk je al als Internetrechercheur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Internetrechercheur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Internetrechercheur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Internetrechercheur in één oogopslag

Netwerk:

  • Internetrechercheur
  • Rechercheur
  • Teamleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2396 tot €3852

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Internetrechercheur

Wat verdient een Internetrechercheur?

De Internetrechercheur krijgt geen interne opleiding bij het Openbaar Ministerie. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en werkervaring. Het salaris van de Internetrechercheur valt in schaal 10, wat neerkomt op een salaris van tussen de €2396 en €3852 bruto per maand, bij een 36-urige werkweek.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden heeft het Openbaar Ministerie voor haar werknemers toeslagen voor het draaien van onregelmatige diensten, een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering. Bovendien gelden voor de Internetrechercheur de standaard Arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid met betrekking tot de pensioenen, ziektekostenverzekeringen, vakantiedagen, vakantieuitkering (8 procent) en salarisverhogingen. Tevens is het zo dat er verschillende opleidingen, geheel of gedeeltelijk op kosten van het Ministerie van Justitie, te volgen zijn.

Salarisschaal Internetrechercheur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Internetrechercheur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Internetrechercheur

Hoe goed is de toekomst voor de Internetrechercheur? 

De Internetrechercheur kan, indien er zowel kwalitatief als kwantitatief voldoende werk geleverd wordt, na een jaar een vast contract krijgen. Hij kan bij zo'n contract binnen een zelfde functie van de Rijksrecherche werkzaam blijven. Op den duur is het mogelijk om hogere functies binnen deze organisatie te gaan bekleden. Hiervoor dient intern gesolliciteerd te worden.

Buiten de Rijksrecherche zouden opsporingsfuncties binnen het OM, de Politie, de Inlichtingendiensten en burgerfuncties binnen de Krijgsmacht een mogelijkheid zijn voor de oud-Internetrechercheur.

Tevens is het mogelijk om werkzaam te worden in ICT-functies bij de overheid of in het bedrijfsleven. Een Rechercheur heeft zich immers als integere en stressbestendige persoon bewezen in een functie bij het OM Deze vaardigheden én werkervaring zullen gewaardeerd worden binnen de private sector.

Momenteel heeft het Openbaar Ministerie nog vacatures open staan voor de functie van Internetrechercheur.

Baankans Internetrechercheur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Internetrechercheur worden: Opleidingen tot Internetrechercheur

Hoe word je een Internetrechercheur? 

Om in aanmerking te komen voor een functie als Internetrechercheur dient men in het bezit te zijn van een Bachelor ICT-opleiding op HBO niveau. Het is ook mogelijk om met ICT-opleidingen van een hoger niveau toegelaten te worden. Bovendien zou dit op den duur meer deuren kunnen openen binnen de organisatie van het Openbaar Ministerie.

Potentiële kandidaten met werkervaring bij de Recherche, kandidaten met een diploma Bijzonder Opsporings Ambtenaar of politiemedewerkers maken meer kans om aangenomen te worden.

De Internetrechercheur dient een veiligheidsonderzoek te ondergaan en mag dan ook niet in aanraking (in de verkeerde zin van het woord) zijn gekomen met Justitie of Politie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Internetrechercheur

Meer opleidingen Internetrechercheur

Weet je nog niet of je Internetrechercheur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Internetrechercheur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Internetrechercheur

Met wie werkt een Internetrechercheur samen? 

Als Internetrechercheur werk je in de regel achter een computer. Er zal dus tijdens het werk weinig contact zijn met burgers of verdachten, maar het werk zal wel draaien om het gedrag en de handelingen van deze groepen. Tijdens de werkzaamheden zal er sprake zijn van overleg met collega's om de uitvoering van het werk te stroomlijnen. De Internetrechercheur zal advies verlenen aan en opdrachten opvolgen van zijn leidinggevende Teamleider.

Er is doorgaans dus vooral sprake van intern contact.


  • Internetrechercheur
  • Rechercheur
  • Teamleider
Internetrechercheur


Organisaties waar een Internetrechercheur werkzaam is

Waar werkt een Internetrechercheur meestal? 

De Internetrechercheur zal werkzaam worden bij de Rijksrecherche van het Openbaar Ministerie. Deze organisatie is onderdeel van het Ministerie van Justitie.

Afhankelijk van de woon-werk afstand en de openstaande vacatures wordt er een plaatsing binnen Nederland gerealiseerd.

Het Openbaar Ministerie houdt zich bezig met het garanderen van de rechtsstaat in Nederland. Dit doet zij door het opsporen en vervolgen van verdachten in strafbare zaken.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Internetrechercheur

Waar kun je het beste werken als Internetrechercheur? Hieronder vindt je de best door de Internetrechercheur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Internetrechercheur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Internetrechercheur:

Welke competenties heeft een een Internetrechercheur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Internetrechercheur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Internetrechercheur nodig? 

De Internetrechercheur heeft een loyale, zorgzame en verantwoordelijke persoonlijkheid (Loyalist). Verder is hij ijverig, energiek, zelfverzekerd en praktisch (Succesvolle werker)

Deze persoonlijkheid wordt gekenmerkt door een zoektocht naar veiligheid en het proberen maatschappelijk verantwoord over te komen. De Internetrechercheur beschikt dus niet alleen over de nodige ijver en verantwoordelijkheid, maar heeft ook een interne, ethisch gemotiveerde, drive om zijn functie adequaat uit te voeren.

Bekijk de persoonstypen voor Internetrechercheur


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Internetrechercheur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Internetrechercheur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Internetrechercheur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Internetrechercheur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Internetrechercheur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Internetrechercheur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Internetrechercheur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Internetrechercheur iets voor je?

Zou je graag Internetrechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Internetrechercheur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Internetrechercheur

Erik Verheijen

Liefde voor het onderzoeken gecombineerd met liefde voor internet, computers vanaf de beginperiode,Social media maken dit voor mij een droombaan. Integer zijn, mond kunnen houden heb ik in vorige beroepen altijd toegepast. Een droombaan, helaas nog geen vacature op dit moment.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar