Interviewer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Interviewer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interviewer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interviewer wordt.

 

Wat is een Interviewer?

Het interview, ook wel vraaggesprek genoemd, is een gesprek waarbij iemand één of meerdere personen ondervraagt om zo kennis te vergaren. Ook de uiteindelijke uitwerking en publicatie hiervan wordt een interview genoemd. De persoon die de vragen stelt is de Interviewer. Het doel van de Interviewer is om achter bepaalde informatie te komen door gerichte vragen te stellen. Om de juiste kennis te verkrijgen kan de Interviewer diverse technieken toepassen.

 

Technieken

Het is belangrijk dat de Interviewer de juiste vragen weet te stellen, maar ook goed kan luisteren naar de antwoorden en de geïnterviewde de gelegenheid geeft om dingen te vertellen. De Interviewer moet goed voorbereid zijn op een vraaggesprek en tijdens het gesprek de juiste houding aan weten te nemen. De Interviewer moet tijdens een interview op een drietal zaken letten:

-         Het op het juiste moment stellen van de juiste vragen.

-         Goed doorvragen.

-         Vasthouden aan de rode draad in het gesprek.

Technieken die de Interviewer moet beheersen omvatten onder andere de verschillende soorten vragen (bijvoorbeeld open, gesloten of suggestief) die gesteld kunnen worden, hoe de Interviewer de ondervraagde op zijn gemak stelt en weten hoe de Interviewer de leiding over het interview in handen houdt.

 

Werkgebied

Het interview is een veelgebruikte methode in de journalistiek om kennis en nieuwtjes te verkrijgen. Door de juiste houding aan te nemen en de juiste vragen stellen probeert de Interviewer de geïnterviewde bekentenissen en nieuwtjes te ontlokken. Maar ook in veel andere sectoren moeten mensen interviews afnemen. In vrijwel alle functies moet de werknemer wel eens een interview afnemen. Zo nemen recruiters interviews af om te kijken welke functie het beste bij een werkzoekende past en marktonderzoekers nemen interviews af om een betere kijk op de markt te krijgen. Dit is slechts een kleine greep uit het werkgebied.Wil je werken als Interviewer?

Werk je al als Interviewer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Interviewer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Interviewer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Interviewer in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Interviewer

Wat verdient een Interviewer?

Omdat het werkgebied van de Interviewer zeer breed is, is het lastig om een salarisindicatie te geven. Het minimumloon van de Interviewer ligt vaak rond de €1800,-. Het salaris verschilt natuurlijk per sector. Een Interviewer die bij een groot landelijk televisiestation werkt, verdient waarschijnlijk meer dan een marktonderzoeker.

Salarisschaal Interviewer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Interviewer

Op zoek naar een nieuwe baan als Interviewer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interviewer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Interviewer vacatures

Telefonische enquêteurs
Desan Research Solutions
DESAN voert voor haar opdrachtgevers telefonisch onderzoek uit. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld klant- en medewerkertevredenheidsonderzoek en beleidsonderzoek voor uiteenlopende bedrijven, branche- en adviesorganisaties etc. Het vergaren van informatie …
Market Research Interviewer - Finnish speaker
ONS Recruitment
ONS Recruitment zoekt een Market Research Interviewer - Finnish speaker te MBO geplaatst op 28-05-2020 Market Research Interviewer - Finnish speaker Locatie: Rotterdam Are you looking for a job? Do …
Market Research Interviewer - Danish speaker
ONS Recruitment
ONS Recruitment zoekt een Market Research Interviewer - Danish speaker te MBO geplaatst op 28-05-2020 Market Research Interviewer - Danish speaker Locatie: Rotterdam Are you looking for a job? Do …
Market Research Interviewer - Swedish speaker
ONS Recruitment
ONS Recruitment zoekt een Market Research Interviewer - Swedish speaker te MBO geplaatst op 28-05-2020 Market Research Interviewer - Swedish speaker Locatie: Rotterdam Are you looking for a job? Do …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Interviewer

Wat is de toekomst van Interviewer?

Er is een gemiddelde vraag naar Interviewers en omdat de Interviewer in veel sectoren en in veel functies werkzaam kan zijn is er meer dan voldoende arbeidsmarktperspectief. Een succesvolle Interviewer kan doorgroeien naar grotere opdrachtgevers en belangrijkere interviews mogen afnemen.

Baankans Interviewer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Interviewer worden: Opleidingen tot Interviewer

Wil je interviewer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Interviewer? 

Er is geen specifieke opleidng om Interviewer te kunnen worden. Wel kan de opleiding Journalistiek gevolgd worden. Hierbij komt het interview en de technieken die hierbij horen ook aan bod. Het is één van de sectoren waarin het interview veel toegepast wordt. Met de opleiding Journalistiek kan de Interviewer aan de slag bij een krant, tijdschrift of bij radio of televisie. Verder zijn er ook diverse cursussen die interviewtechnieken behandelen en waar de Interviewer de benodigde kennis op kan doen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Interviewer

Face to Face Sollicitatietraining
Loop jij tijdens het solliciteren steeds tegen dezelfde dingen aan, waardoor je al meerdere afwijzingen hebt gehad? Heb je moeite om de interviewer te overtuigen van jouw kwaliteiten, maak je …
Interview- en gesprekstechnieken
Een training waarin geleerd wordt interviews te geven waarbij er sprake is van een gelijkwaardige relatie met de interviewer waarbij de geïnterviewde authentiek, geloofwaardig en met zelfvertrouwen zijn boodschap weet …
Workshop solliciteren
Gek eigenlijk: Je krijgt les in lezen en schrijven, autorijden en zelfs zwemmen, maar niet in succesvol solliciteren. Je wordt na je studie of ontslag zonder pardon in het diepe
video professional / camjo
We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo (camera journalist) in het veld tegenkomt, en …
Interview training door Frenk van der Linden
Twee dagen dompelt presentator en rasinterviewer Frenk van der Linden je onder in de kunst van het interviewen. Aan het eind van de cursus ben je, door hun persoonlijke aanpak, …
Meer opleidingen Interviewer

Weet je nog niet of je Interviewer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Interviewer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Interviewer

Met wie werkt een Interviewer samen? 

Het netwerk van de Interviewer is sterk afhankelijk van de sector waarin de Interviewer werkt en bij welke organisatie de Interviewer werkt. De belangrijkste persoon waar de Interviewer mee werkt is de ondervraagde, door goede relaties op te bouwen en ze als het ware te vriend te houden, zullen zij in de toekomst nogmaals mee willen werken aan een interview of hun nieuwtjes het eerst willen vertellen.


Interviewer


Organisaties waar een Interviewer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Interviewer meestal werkt.

Waar werkt een Interviewer?

In bijna alle functies kan de werknemer interviews af moeten nemen. De Interviewer kan daardoor bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. De bekendste organisaties waar Interviewers actief zijn, zijn de media, zoals bij televisie, radio en de dagbladen. De Interviewer kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Interviewer

Waar kun je het beste werken als Interviewer? Hieronder vind je de best door de Interviewer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Interviewer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Interviewer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Interviewer.

Welke competenties heeft een Interviewer nodig?

Een Interviewer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Interviewer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Interviewer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Interviewer nodig? 

De Interviewer moet van nature nieuwsgierig zijn en in een interview proberen om de juiste informatie, nieuwtjes en bekentenissen bij de geïnterviewde los te krijgen (waarnemer). De Interviewer moet goed kunnen luisteren, de juiste vragen op het juiste moment stellen en de leiding over het interview kunnen behouden. De Interviewer moet doelgericht kunnen werken en zelfverzekerd zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Interviewer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Interviewer

Patty van Ziel is interviewer.

Ben je benieuwd wat een interviewer allemaal doet op een dag? Patty van Ziel vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Interviewer

Beoordeling van het beroep Interviewer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Interviewer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Interviewer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Interviewer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Interviewer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Interviewer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Interviewer iets voor je?

Zou je graag Interviewer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Interviewer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Interviewer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar