Investment Banker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Investment Banker? Lees de functieomschrijving.

De Investment Banker is een financieel specialist. De kerntaken van de Investment Banker zijn het aantrekken van kapitaal, het doen van investeringen, het uitgeven van aandelen, adviseren bij fusies en het managen van verzekeringen. De Investment Banker is hiervoor werkzaam bij een grote investeringsbank of andersoortige financiële instelling.

De Investment Banker houdt zich bezig met investment banking. Investment banking is het traditionele aspect van de investeringsbank. Het gaat om het helpen van klanten in het aantrekken van geld in de kapitaalmarkt en het adviseren van fusies en overnames. Een investeringsbank helpt bedrijven en overheden in het aantrekken van geld door middel van het uitgeven en verkopen van securities in de kapitaalmarkten, zowel aandelen als obligaties. De Investment Banker heeft hier tegenwoordig voornamelijk een adviserende rol in. De Investment Banker houdt zich niet bezig met het uitgeven van individuele financiële producten. Zij ondernemen zelf vaak geen actie.

De geldbedragen waar de Investment Banker mee werkt, zijn vaak abstract en hebben een internationaal karakter. De Investment Banker moet verantwoordelijk en integer zijn. Ook moet de Investment Banker een gedegen financiële kennis en achtergrond hebben.

Wil je werken als Investment Banker?

Werk je al als Investment Banker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Investment Banker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Investment Banker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Investment Banker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Investment Banker

Wat verdient een Investment Banker?

De functie van Investment Banker is geen startersfunctie. De Investment Banker heeft vaak een bovengemiddeld salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Investment Banker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Investment Banker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Investment Banker

Hoe goed is de toekomst voor de Investment Banker? 

Binnen de financiële wereld zijn goede doorstroommogelijkheden en arbeidsmarktperspectieven. De Investment Banker begint vaak in een andere functie bij een financiële instelling en kan door ervaring op te doen en aanvullende opleidingen te volgen doorgroeien tot de functie van Investment Banker.

Baankans Investment Banker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Investment Banker worden: Opleidingen tot Investment Banker

Hoe word je een Investment Banker? 

De functie van Investment Banker is geen startersfunctie. De Investment Banker kan vaak pas na jaren ervaringen en het volgen van opleidingen aan de slag.  Een gedegen (financiële) opleiding is wel belangrijk. Hiervoor is een WO opleiding in de economische, bedrijfskundige of commerciële richting het best passend. Hierna kan de Investment Banker bijvoorbeeld een traineeship bij een grote bank volgen om zo de benodigde ervaring op te doen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Investment Banker

Meer opleidingen Investment Banker

Weet je nog niet of je Investment Banker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Investment Banker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Investment Banker

Met wie werkt een Investment Banker samen? 

De Investment Banker werkt voor klanten. Tot deze klanten horen veelal bedrijven en overheden. De Investment Banker doet zowel nationaal als internationaal vaak veel contacten op.


Investment Banker


Organisaties waar een Investment Banker werkzaam is

Waar werkt een Investment Banker meestal? 

De Investment Banker werkt bij een grote investeringsbank of andersoortige financiële instelling. De Investment Banker kan werkzaam zijn bij allerlei soorten investeringsbanken. Deze kunnen een nationaal karakter hebben, maar ook op de internationale markt opereren.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Investment Banker

Waar kun je het beste werken als Investment Banker? Hieronder vindt je de best door de Investment Banker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Investment Banker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Investment Banker:

Welke competenties heeft een een Investment Banker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Investment Banker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Investment Banker nodig? 

De Investment Banker heeft een belangrijke (adviserende) functie. De Investment Banker moet verantwoordelijk en integer zijn (Loyalist). Ook is de wereld waarin de Investment Banker werkt een competitieve en snelle wereld. Het werk beperkt zich niet tot de kantooruren, lange werkweken en veel reizen behoren dan ook tot het werk van de Investment Banker. Het werk is wel afwisselend. De Investment Banker ontmoet vaak nieuwe mensen en komt voor financiële uitdagingen te staan (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Investment Banker


Levensgenieter


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Investment Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Investment Banker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Investment Banker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Investment Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Investment Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Investment Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Investment Banker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Investment Banker iets voor je?

Zou je graag Investment Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Investment Banker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Investment Banker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar