IT Trainee Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IT Trainee? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep it trainee. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je it trainee wordt.

 

Wat is een IT Trainee?

De IT Trainee werkt bij een organisatie en volgt daar tevens een opleiding. Deze combinatie van werken en leren wordt een traineeship genoemd. Een traineeship kan gevolgd worden na een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Een traineeship biedt de mogelijk in de praktijk te leren en de IT Trainee zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De IT Trainee kan bij allerlei grote en kleinere organisatie aan de slag. De IT Trainee is werkzaam binnen de informatietechnologie (IT), dit wordt ook wel vaak de ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) genoemd. De IT Trainee kan met het traineeship opgeleid worden tot bijvoorbeeld een systeembeheerder of softwareontwikkelaar. Hierin zijn diverse mogelijkheden voor de IT Trainee. De gekozen richting is afhankelijk van de interesses en vaardigheden van de IT Trainee.

De duur van het traineeship wisselt per bedrijf en is meestal ongeveer één à twee jaar. De IT Trainee heeft een volwaardige baan en volgt daarnaast een opleidingstraject. Hoe het traineeship voor de IT Trainee precies wordt ingevuld, verschilt per organisatie. Met het volgen van het traineeship wordt de IT Trainee opgeleid tot een volwaardige werknemer binnen de organisatie en de functie. Vaak werkt de IT Trainee tijdens het traineeship aan diverse projecten om zo alles te leren en uiteindelijk een passende functie te krijgen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als IT Trainee?

Werk je al als IT Trainee en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IT Trainee worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IT Trainee, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IT Trainee in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

144


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IT Trainee

Wat verdient een IT Trainee?

Omdat de IT Trainee tijdens het traineeship meewerkt als volwaardige werknemer, krijgt de IT Trainee vaak hetzelfde betaald als een starter in de IT. Dit salaris ligt meestal tussen de 2200 euro en 2500 euro, maar is ook afhankelijk van de organisatie. Daarnaast volgt de IT Trainee ook kosteloos een opleidingstraject. Na het behalen van het traineeship kan het salaris stijgen.

Salarisschaal IT Trainee

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures IT Trainee

Op zoek naar een nieuwe baan als IT Trainee? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IT Trainee. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 IT Trainee vacatures

Vacature IT Traineeship
Goodzo
Wat ga je doen?Wanneer je bij ons start, ga je direct aan de slag bij één van onze klanten. Daarnaast studeer je voor IT certificaten en ontwikkel je je persoonlijke …
Vacature SAP Consultant
Farrow +Dutch
Trainee IT Business Consultant Wil jij klaargestoomd worden om onze klanten mee de toekomst in te kunnen nemen? En dé expert worden op het gebied van IT-systemen waarbij deze klanten …
Vacature Veelbelovend IT traineeship
Work-On
Vacaturebeschrijving: Wat deze IT traineeship anders maakt dan alle andere? 1. Een inhoudelijke volledige opleiding. Het aanleren van kwaliteit kost tijd. Die krijg je ook. Geen snelle spoedcursus van een …
Vacature it trainee
Argenta
Studeer jij dit jaar af? Wil jij investeren in je carrière? Neem je zelf initiatieven en ben je bovendien probleemoplossend ingesteld? Dan is het management traineeship bij Argenta dé ideale …
Vacature IT Traineeship
Argenta
Studeer jij dit jaar af? Wil jij investeren in je carrière? Neem je zelf initiatieven en ben je bovendien probleemoplossend ingesteld? Dan is het management traineeship bij Argenta dé ideale …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IT Trainee

Wat zijn de baankansen voor een IT Trainee?

De IT Trainee wordt tijdens het traineeship opgeleid tot volwaardige werknemer in de IT. Door het traineeship kent de IT Trainee de organisatie vaak erg goed en stroomt na het behalen van het traineeship door in de organisatie.

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee is een goede motivatie en veel ambitie nodig. Traineeship worden vooral door grotere organisaties aangeboden, maar de plaatsen zijn wel beperkt. Organisaties zijn vaak op zoek naar zeer gedreven en goede trainees.

De actuele kans op werk voor een IT Trainee

De kans op werk voor het beroep IT Trainee is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

144

Baankans IT Trainee

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


IT Trainee worden: Opleidingen tot IT Trainee

Wil je IT Trainee worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de IT Trainee.

Hoe word je een IT Trainee? 

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee moet een HBO of universitaire opleiding gevolgd zijn. Diverse IT en ICT opleidingen zijn hiervoor geschikt. Er wordt vaak niet naar een specifieke opleiding gevraagd, maar wel naar een opleiding in deze richting. Daarnaast is vooral motivatie en gedrevenheid erg belangrijk om aangenomen te worden als IT Trainee.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot IT Trainee

Oracle Database 11g Certified Associate (OCA) 365 dagen toegang.
Break into enterprise-class database operations with the Oracle Certified Associate program. Students completing the Oracle Database 11g Certified Associate course will learn entry-level database operation skills and be ready to …
Oracle Database 11g Certified Associate (OCA) 365 dagen toegang.

Omscholen tot IT Trainee

Als je je wilt omscholen tot IT Trainee is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor IT Trainee zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor IT Trainee dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures IT Trainee

Vacature IT Traineeship
Goodzo
Wat ga je doen?Wanneer je bij ons start, ga je direct aan de slag bij één van onze klanten. Daarnaast studeer je voor IT certificaten en ontwikkel je je persoonlijke …
Vacature Veelbelovend IT traineeship
Work-On
Vacaturebeschrijving: Wat deze IT traineeship anders maakt dan alle andere? 1. Een inhoudelijke volledige opleiding. Het aanleren van kwaliteit kost tijd. Die krijg je ook. Geen snelle spoedcursus van een …
Vacature it trainee
Argenta
Studeer jij dit jaar af? Wil jij investeren in je carrière? Neem je zelf initiatieven en ben je bovendien probleemoplossend ingesteld? Dan is het management traineeship bij Argenta dé ideale …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot IT Trainee

Als je IT Trainee wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar IT Trainee zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie IT Trainee

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een IT Trainee?

Competenties en Vaardigheden IT Trainee

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een IT Trainee nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een IT Trainee nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de IT Trainee

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een IT Trainee

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep IT Trainee. Als IT Trainee wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen IT Trainee:


zie volledige beschrijving persoonstype IT Trainee

Vakkennis voor een IT Trainee

Het is voor een IT Trainee ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot IT Trainee zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen IT Trainee

Oracle Database 11g Certified Associate (OCA) 365 dagen toegang.
Break into enterprise-class database operations with the Oracle Certified Associate program. Students completing the Oracle Database 11g Certified Associate course will learn entry-level database operation skills and be ready to …
Oracle Database 11g Certified Associate (OCA) 365 dagen toegang.

Werkervaring IT Trainee

Het is voor een startend IT Trainee die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot IT Trainee is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is IT Trainee het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk IT Trainee

Met wie werkt een IT Trainee samen? 

Binnen de organisatie waar de IT Trainee het traineeship volgt, krijgt de IT Trainee begeleiding van een directe manager of collega met veel ervaring. Deze bespreekt de voortgang van het traineeship en helpt de IT Trainee bij eventuele problemen. Als het traineeship via een werving- en selectiebureau gevolgd is, is er tijdens het traineeship vaak ook nog contact met dit bureau.

Daarnaast is er tijdens het traineeship vaak contact met andere trainees. De trainees kunnen zo ervaring uitwisselen en elkaar helpen.


IT Trainee


Organisaties waar een IT Trainee werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IT Trainee meestal werkt.

Waar werkt een IT Trainee?

De IT Trainee kan bij diverse organisaties aan de slag. Vooral grotere organisaties bieden vaak diverse traineeships aan om zo toekomstige werknemers goed op te leiden. Ook zijn er werving- en selectiebureaus die traineeships aanbieden bij organisaties. Zij treden dan op als bemiddelaar en selecteren de potentiële IT Trainees.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers IT Trainee

Waar kun je het beste werken als IT Trainee? Hieronder vind je de best door de IT Trainee beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IT Trainee.

Competenties, Skills en Vaardigheden IT Trainee:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IT Trainee.

Welke competenties heeft een IT Trainee nodig?

Een IT Trainee heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IT Trainee

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IT Trainee passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IT Trainee nodig? 

De IT Trainee moet gedreven en ambitieus zijn (succesvolle werker). De IT Trainee  moet een succesvolle carrière nastreven. Een traineeship volgen is intensief en ambitie en gedrevenheid is hiervoor dan ook erg belangrijk.

Ook moet de IT Trainee graag willen leren en zichzelf willen verbeteren (waarnemer). Het traineeship biedt naast het werken ook een opleidingstraject. Willen leren is hiervoor belangrijk.

Bekijk de persoonstypen voor IT Trainee


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een IT Trainee

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IT Trainee

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IT Trainee

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IT Trainee

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IT Trainee dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IT Trainee belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IT Trainee. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IT Trainee iets voor je?

Zou je graag IT Trainee willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IT Trainee bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IT Trainee

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar