IT Trainee Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IT Trainee? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep it trainee. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je it trainee wordt.

 

Wat is een IT Trainee?

De IT Trainee werkt bij een organisatie en volgt daar tevens een opleiding. Deze combinatie van werken en leren wordt een traineeship genoemd. Een traineeship kan gevolgd worden na een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Een traineeship biedt de mogelijk in de praktijk te leren en de IT Trainee zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De IT Trainee kan bij allerlei grote en kleinere organisatie aan de slag. De IT Trainee is werkzaam binnen de informatietechnologie (IT), dit wordt ook wel vaak de ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) genoemd. De IT Trainee kan met het traineeship opgeleid worden tot bijvoorbeeld een systeembeheerder of softwareontwikkelaar. Hierin zijn diverse mogelijkheden voor de IT Trainee. De gekozen richting is afhankelijk van de interesses en vaardigheden van de IT Trainee.

De duur van het traineeship wisselt per bedrijf en is meestal ongeveer één à twee jaar. De IT Trainee heeft een volwaardige baan en volgt daarnaast een opleidingstraject. Hoe het traineeship voor de IT Trainee precies wordt ingevuld, verschilt per organisatie. Met het volgen van het traineeship wordt de IT Trainee opgeleid tot een volwaardige werknemer binnen de organisatie en de functie. Vaak werkt de IT Trainee tijdens het traineeship aan diverse projecten om zo alles te leren en uiteindelijk een passende functie te krijgen.Wil je werken als IT Trainee?

Werk je al als IT Trainee en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IT Trainee worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IT Trainee, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IT Trainee in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

54


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IT Trainee

Wat verdient een IT Trainee?

Omdat de IT Trainee tijdens het traineeship meewerkt als volwaardige werknemer, krijgt de IT Trainee vaak hetzelfde betaald als een starter in de IT. Dit salaris ligt meestal tussen de 2200 euro en 2500 euro, maar is ook afhankelijk van de organisatie. Daarnaast volgt de IT Trainee ook kosteloos een opleidingstraject. Na het behalen van het traineeship kan het salaris stijgen.

Salarisschaal IT Trainee

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures IT Trainee

Op zoek naar een nieuwe baan als IT Trainee? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IT Trainee. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 IT Trainee vacatures

Gezocht ambitieuze HBO'ers / WO'ers ICT Trainee posities - Academy
IT Equals 3
- junior Implementatie Consultant - Soest.- trainee Cloud Engineer - Amersfoort- junior BI Consultant & Data analytics - Utrecht- trainee Outsystems software developer - Utrecht- junior Oracle DBA - Utrecht- …
Gezocht aanstormend talent afgestudeerd Informatica - Outsystems software developer
IT Equals 3
Algemeen: Veel contact met de business en overleg met eindgebruikers en gebruik van super moderne technologieën.Wij zoeken gedreven onlangs afgestudeerde Informatica professionals die het delen van kennis en meedenken …
Ambitieuze HBO'ers / WO'ers ICT Trainee posities - Academy
IT Equals 3
- ICT trainee SQL DBA - database engineer - Utrecht- junior trainee Oracle database engineer - Utrecht- junior Implementatie Consultant - Soest.- junior BI Consultant - Utrecht- junior BI Consultant …
Bootcamp Junior Consultant Outsystems
IT Equals 3
Voor uitbreiding van het team van onze klant zoeken wij Young Professionals die graag tijdens een Bootcamp in een groep, Outsystems leren om vervolgens projecten uit te voeren met gebruik …
Junior Software Developer Outsystems (visual programming web en mobile platform)
IT Equals 3
Algemeen: Het compleet uit programmeren (coderen) van toepassingen is een prima manier van werken maar hiermee wordt het steeds lastiger om de steeds sneller veranderende wereld bij te houden.Deze snelheid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IT Trainee

Wat is de toekomst van IT Trainee?

De IT Trainee wordt tijdens het traineeship opgeleid tot volwaardige werknemer in de IT. Door het traineeship kent de IT Trainee de organisatie vaak erg goed en stroomt na het behalen van het traineeship door in de organisatie.

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee is een goede motivatie en veel ambitie nodig. Traineeship worden vooral door grotere organisaties aangeboden, maar de plaatsen zijn wel beperkt. Organisaties zijn vaak op zoek naar zeer gedreven en goede trainees.

Baankans IT Trainee

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

54


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

IT Trainee worden: Opleidingen tot IT Trainee

Wil je it trainee worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een IT Trainee? 

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee moet een HBO of universitaire opleiding gevolgd zijn. Diverse IT en ICT opleidingen zijn hiervoor geschikt. Er wordt vaak niet naar een specifieke opleiding gevraagd, maar wel naar een opleiding in deze richting. Daarnaast is vooral motivatie en gedrevenheid erg belangrijk om aangenomen te worden als IT Trainee.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot IT Trainee

Oracle Database 11g Certified Associate (OCA) 365 dagen toegang.
Break into enterprise-class database operations with the Oracle Certified Associate program. Students completing the Oracle Database 11g Certified Associate course will learn entry-level database operation skills and be ready to …
New App Inventor, 365 dagen toegang.
Join the mobile app revolution by learning the fundamentals of Android mobile programming. This course shows would-be developers everything they need to get started with building apps for the world’s …
Microsoft Individual Lab Practice, 365 dagen toegang.
Develop advanced PC and server management skills with access to the Microsoft Individual Lab Practice service. Using cutting edge Microsoft technologies in a dedicated practice lab environment, students will build …
Cisco Individual Lab Practice, 365 dagen toegang.
Develop advanced network configuration and management skills with access to the Cisco Individual Lab Practice service. Using cutting edge Cisco networking technologies in a dedicated practice lab environment, students will …
Meer opleidingen IT Trainee

Weet je nog niet of je IT Trainee wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding IT Trainee of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk IT Trainee

Met wie werkt een IT Trainee samen? 

Binnen de organisatie waar de IT Trainee het traineeship volgt, krijgt de IT Trainee begeleiding van een directe manager of collega met veel ervaring. Deze bespreekt de voortgang van het traineeship en helpt de IT Trainee bij eventuele problemen. Als het traineeship via een werving- en selectiebureau gevolgd is, is er tijdens het traineeship vaak ook nog contact met dit bureau.

Daarnaast is er tijdens het traineeship vaak contact met andere trainees. De trainees kunnen zo ervaring uitwisselen en elkaar helpen.


IT Trainee


Organisaties waar een IT Trainee werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IT Trainee meestal werkt.

Waar werkt een IT Trainee?

De IT Trainee kan bij diverse organisaties aan de slag. Vooral grotere organisaties bieden vaak diverse traineeships aan om zo toekomstige werknemers goed op te leiden. Ook zijn er werving- en selectiebureaus die traineeships aanbieden bij organisaties. Zij treden dan op als bemiddelaar en selecteren de potentiële IT Trainees.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers IT Trainee

Waar kun je het beste werken als IT Trainee? Hieronder vind je de best door de IT Trainee beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IT Trainee.

Competenties, Skills en Vaardigheden IT Trainee:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IT Trainee.

Welke competenties heeft een IT Trainee nodig?

Een IT Trainee heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IT Trainee

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IT Trainee passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IT Trainee nodig? 

De IT Trainee moet gedreven en ambitieus zijn (succesvolle werker). De IT Trainee  moet een succesvolle carrière nastreven. Een traineeship volgen is intensief en ambitie en gedrevenheid is hiervoor dan ook erg belangrijk.

Ook moet de IT Trainee graag willen leren en zichzelf willen verbeteren (waarnemer). Het traineeship biedt naast het werken ook een opleidingstraject. Willen leren is hiervoor belangrijk.

Bekijk de persoonstypen voor IT Trainee


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een IT Trainee

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IT Trainee

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IT Trainee

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IT Trainee

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IT Trainee dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IT Trainee belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IT Trainee. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IT Trainee iets voor je?

Zou je graag IT Trainee willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IT Trainee bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IT Trainee

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar