Judotrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Judotrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als judotrainer train je een of meerdere groepen in judo. De judotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de judotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de judotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De judotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de judotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De judotrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de judotrainerook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de judotrainer het niveau weet te verbeteren.

Wil je werken als Judotrainer?

Werk je al als Judotrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Judotrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Judotrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Judotrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Judotrainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Judotrainer

Wat verdient een Judotrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de  judotrainer  het werk parttime doet naast een andere baan. Als de  judotrainer  het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  judotrainer  lesgeeft en wat de werkervaring is van de  judotrainer. Als de  judotrainer  al jaren lesgeeft in judo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere  judotrainers. Dan zal de judotrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Judotrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Judotrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Judotrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Judotrainer? 

 

Voor de judotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van judotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de judotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de judotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de judotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De judotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Judotrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Judotrainer worden: Opleidingen tot Judotrainer

Hoe word je een Judotrainer? 

 

De judotrainer kan in principe les geven in judo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de judotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de judotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de judotrainer, hoe hoger het niveau van de judotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de judotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de judotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de judotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De judotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Judotrainer

Meer opleidingen Judotrainer

Weet je nog niet of je Judotrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Judotrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Judotrainer

Met wie werkt een Judotrainer samen? 

 

De judotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere judotrainers. Zeker als de judotrainer werkzaam bij een judo club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de judotrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de judotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De judotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Judotrainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter
Judotrainer


Organisaties waar een Judotrainer werkzaam is

Waar werkt een Judotrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de judotrainer werkzaam is. Als de judotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor judoteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de judotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Judotrainer

Waar kun je het beste werken als Judotrainer? Hieronder vindt je de best door de Judotrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Judotrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Judotrainer:

Welke competenties heeft een een Judotrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Judotrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Judotrainer nodig? 

 

Als judotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De judotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor judotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de judotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de judotrainer een goede waarnemer is. De judotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de judotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Judotrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Judotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Judotrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Judotrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Judotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Judotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Judotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Judotrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Judotrainer iets voor je?

Zou je graag Judotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Judotrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Judotrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar