Judotrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Judotrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep judotrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je judotrainer wordt.

 

Wat is een Judotrainer?

 

Als judotrainer train je een of meerdere groepen in judo. De judotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de judotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de judotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De judotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de judotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De judotrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de judotrainerook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de judotrainer het niveau weet te verbeteren.

Past het beroep Judotrainer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Judotrainer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Judo leraar, Judo docent, Judo coach

Wil je werken als Judotrainer?

Werk je al als Judotrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Judotrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Judotrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Judotrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Judotrainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Judotrainer

Wat verdient een Judotrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de  judotrainer  het werk parttime doet naast een andere baan. Als de  judotrainer  het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  judotrainer  lesgeeft en wat de werkervaring is van de  judotrainer. Als de  judotrainer  al jaren lesgeeft in judo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere  judotrainers. Dan zal de judotrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Judotrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Judotrainer

Er zijn geen vacatures Judotrainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Judotrainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Judotrainer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Judotrainer

Wat zijn de baankansen voor een Judotrainer?

 

Voor de judotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van judotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de judotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de judotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de judotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De judotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

De actuele kans op werk voor een Judotrainer

Het beroep Judotrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Judotrainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Judotrainer worden: Opleidingen tot Judotrainer

Wil je Judotrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Judotrainer.

Hoe word je een Judotrainer? 

 

De judotrainer kan in principe les geven in judo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de judotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de judotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de judotrainer, hoe hoger het niveau van de judotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de judotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de judotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de judotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De judotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Judotrainer

Er zijn geen opleidingen Judotrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Judotrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Judotrainer

Als je je wilt omscholen tot Judotrainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Judotrainer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Judotrainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Judotrainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Judotrainer

Als je Judotrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Judotrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Judotrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Judotrainer?

Competenties en Vaardigheden Judotrainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Judotrainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Judotrainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Judotrainer

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Judotrainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Judotrainer. Als Judotrainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Judotrainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Judotrainer

Vakkennis voor een Judotrainer

Het is voor een Judotrainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Judotrainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Judotrainer


Werkervaring Judotrainer

Het is voor een startend Judotrainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Judotrainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Karate trainer .

Iets anders leren?

Is Judotrainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Judotrainer

Je kunt als Judotrainer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Judotrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Judotrainer


Hoofd beroepsgroep Judotrainer

Het beroep Judotrainer valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Judotrainer

Met wie werkt een Judotrainer samen? 

 

De judotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere judotrainers. Zeker als de judotrainer werkzaam bij een judo club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de judotrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de judotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De judotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Judotrainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter
Judotrainer


Organisaties waar een Judotrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Judotrainer meestal werkt.

Waar werkt een Judotrainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de judotrainer werkzaam is. Als de judotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor judoteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de judotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Judotrainer

Waar kun je het beste werken als Judotrainer? Hieronder vind je de best door de Judotrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Judotrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Judotrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Judotrainer.

Welke competenties heeft een Judotrainer nodig?

Een Judotrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Judotrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Judotrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Judotrainer nodig? 

 

Als judotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De judotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor judotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de judotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de judotrainer een goede waarnemer is. De judotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de judotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Judotrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Judotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Judotrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Judotrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Judotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Judotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Judotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Judotrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Judotrainer iets voor je?

Zou je graag Judotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Judotrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Judotrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar