Kaakchirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kaakchirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Kaakchirurg is een tandheelkundig specialist en werkt op het raakvlak tussen de geneeskunde en de tandheelkunde. De Kaakchirurg behandelt letsel van de botten, de huid en de slijmvliezen in het gezicht. Een voorbeeld hiervan is het behandelen van gezwellen in de mondholte, of herstellen van letsel dat is ontstaan door een dergelijke behandeling. De Kaakchirurg behandelt ook aangeboren afwijkingen van het gezicht, zoals een hazenlip. Ook het aanbrengen van implantaten (kunstwortels) in de kaak wordt gedaan door een Kaakchirurg. De Kaakchirurg kan door middel van ingrepen in de kaak en de mondholte ervoor zorgen dat een kunstgebit of een beugel goed blijft zitten. De Kaakchirurg behandelt ook klachten aan het kaakgewricht en afwijkingen van de speekselklieren. Als verstandskiezen moeten worden verwijderd die moeilijk bereikbaar zijn of om een andere reden niet getrokken kunnen worden, kan de Kaakchirurg deze verwijderen.

Wil je werken als Kaakchirurg?

Werk je al als Kaakchirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kaakchirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kaakchirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kaakchirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Assistent Kaakchirurg
 • Tandarts
 • Orthodontist
 • Tandtechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €6000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kaakchirurg

Wat verdient een Kaakchirurg?

Het salaris van een medisch specialist zoals een Kaakchirurg, kan flink oplopen. Tijdens de opleiding tot specialist verdient een Kaakchirurg tussen de €3000 en €6000 bruto per maand. Na het afronden van de opleiding en naarmate de Kaakchirurg ervaring opdoet, bestaan de primaire arbeidsvoorwaarden uit zo'n €6000 tot €10000 bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ondere andere een vakantietoeslag van 8%. Een Kaakchirurg kan toeslagen op het salaris krijgen voor onregelmatige werktijden of bereikbaarheidsdiensten.

Salarisschaal Kaakchirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kaakchirurg

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kaakchirurg

Hoe goed is de toekomst voor de Kaakchirurg? 

Het is erg moeilijk om Kaakchirurg te worden. Naast het feit dat er twee studies gevolgd moeten worden, zijn er slechts 16 opleidingsplekken per jaar. Het arbeidsmarktperspectief van een afgestudeerd en gespecialiseerd Kaakchirurg is echter zeer goed. Een Kaakchirurg kan doorgroeien door meer ervaring op te doen of door ook leidinggevende taken op zich te nemen.

Baankans Kaakchirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kaakchirurg worden: Opleidingen tot Kaakchirurg

Hoe word je een Kaakchirurg? 

Een Kaakchirurg heeft de universitaire opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde voltooid. Deze opleidingen overlappen enigszins, waardoor vrijstellingen mogelijk zijn. Hierna moet de toekomstig Kaakchirurg worden toegelaten tot een opleidingsplaats mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie in een universitair medisch centrum. Deze specialisatie duurt nog eens vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kaakchirurg

Meer opleidingen Kaakchirurg

Weet je nog niet of je Kaakchirurg wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kaakchirurg of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kaakchirurg

Met wie werkt een Kaakchirurg samen? 

Een Kaakchirurg werkt tijdens operaties intensief samen met de Assistent Kaakchirurg. Ook werkt hij samen met de Orthodontist, deze plaatst met een beugel de tanden en kiezen in de goede stand en de Kaakchirurg brengt met een operatie de kaken in de juiste positie. Hierbij moet er tussen hen veel overlegd worden. Als de Kaakchirurg ingrepen uitvoert om een kunstgebit beter te laten zitten, werkt hij samen met een tandarts, een tandtechnicus of diegene die de prothese maakt.


 • Assistent Kaakchirurg
 • Tandarts
 • Orthodontist
 • Tandtechnicus
Kaakchirurg


Organisaties waar een Kaakchirurg werkzaam is

Waar werkt een Kaakchirurg meestal? 

Een Kaakchirurg is werkzaam in het ziekenhuis of een kliniek. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kaakchirurg

Waar kun je het beste werken als Kaakchirurg? Hieronder vindt je de best door de Kaakchirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kaakchirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kaakchirurg:

Welke competenties heeft een een Kaakchirurg nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kaakchirurg

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kaakchirurg nodig? 

Een Kaakchirurg kan heel nauwkeurig en geconcentreerd werken (Perfectionist). Om de lange weg af te leggen tot Kaakchirurg, zijn ambitie, doorzettingsvermogen en discipline noodzakelijk. Een Kaakchirurg draagt veel verantwoordelijkheid en moet de leiding nemen (Baas). Hij is zelfverzekerd en kan  goed delegeren.

Bekijk de persoonstypen voor Kaakchirurg


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Kaakchirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kaakchirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kaakchirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kaakchirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kaakchirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kaakchirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kaakchirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kaakchirurg iets voor je?

Zou je graag Kaakchirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kaakchirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kaakchirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar