Kinderoncoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderoncoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kinderoncoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kinderoncoloog wordt.

 

Wat is een Kinderoncoloog?

Een kinderoncoloog is geen internist maar kinderarts van origine die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie en werkzaam is op de afdeling kindergeneeskunde. 

De kinderoncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij  is werkzaam in een ziekenhuis.

Een kinderoncoloog diagnosticeert de ziekte kanker en andere gerelateerde ziektes bij patiënten. Hij schrijft de patiënten de chemokuur voor, onderzoekt de ethische vragen rondom de kankerzorg, houdt de kankerpatiënten na behandeling onder controle (en zorgt voor de nazorg bij genezing) en is verantwoordelijk voor de palliatieve zorg (de pijn zowel fysiek als mentaal proberen te verzachten en verlichten bij ongeneeslijk zieke patiënten). 

De kinderoncoloog werkt in een team van specialisten dat verantwoordelijk is voor de optimale en juiste diagnose, zorg, behandeling en nazorg. Het team is afhankelijk van het type kanker en vraagstelling. De oncoloog houdt zich bezig met de oncologie en doet daarnaast onderzoek naar de oorzaken van de ziekte kanker en naar de huidige behandelmethode en doet onderzoek naar nieuwe behandelmethodes.

De kinderoncoloog is gespecialiseerd in de ziekte kanker en weet hier daarom veel van af. Daarnaast kan de kinderoncoloog goed omgaan met kinderen en weet hij deze op een juiste manier en geruststellende manier uit te leggen wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om beter te worden. De kinderoncoloog werkt samen met de specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie om de kinderen ondanks hun ziekte een zo normaal mogelijk leven te laten leiden door bijvoorbeeld educatie in het ziekenhuis te geven of ervoor te zorgen dat ze wel naar school toe kunnen. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kinderoncoloog?

Werk je al als Kinderoncoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderoncoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kinderoncoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kinderoncoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Verwanten en familieleden patiënten
  • Artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderoncoloog

Wat verdient een Kinderoncoloog?

Het salaris van een kinderoncoloog is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. De kinderoncoloog begint bijvoorbeeld als arts assistent oncologie. Het salaris kan daarom verschillen van €2800,- per maand tot €20.000,- per maand.

Salarisschaal Kinderoncoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kinderoncoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderoncoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderoncoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kinderoncoloog vacatures

Vacature Oncoloog op Sint-Maarten
TMI Interim
Voor het ziekenhuis op Sint Maarten zijn wij op zoek naar een Oncoloog die het team van medisch specialisten kan komen versterken. Bent u op korte termijn beschikbaar en heeft …
Vacature Oncoloog op Sint-Maarten-solliciteer nu!
TMI Interim
Voor het ziekenhuis op Sint Maarten zijn wij op zoek naar een Oncoloog die het team van medisch specialisten kan komen versterken. Bent u op korte termijn beschikbaar en heeft …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderoncoloog

Wat zijn de baankansen voor een Kinderoncoloog?

Het arbeidsmarktperspectief voor een kinderoncoloog is hoog omdat ziekenhuizen veel op zoek zijn naar gespecialiseerde medische oncologen om zoveel mogelijk mensen met kennis in het ziekenhuis werkzaam te hebben.

De actuele kans op werk voor een Kinderoncoloog

Het beroep Kinderoncoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Kinderoncoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kinderoncoloog worden: Opleidingen tot Kinderoncoloog

Wil je Kinderoncoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kinderoncoloog.

Hoe word je een Kinderoncoloog? 

Voor het beroep van kinderoncoloog moet een WO studie Geneeskunde worden gevolgd. De studie Geneeskunde duurt 6 jaar en daarna ben je basisarts. Hierna ga je je specialiseren richting interne geneeskunde. Je kan dan kiezen voor de richting oncologie en daarna kan je je specialiseren als kinderoncoloog. Deze vervolgopleiding duurt ook 6 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kinderoncoloog

Er zijn geen opleidingen Kinderoncoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kinderoncoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Kinderoncoloog

Als je je wilt omscholen tot Kinderoncoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kinderoncoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kinderoncoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kinderoncoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kinderoncoloog

Als je Kinderoncoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kinderoncoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kinderoncoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kinderoncoloog?

Competenties en Vaardigheden Kinderoncoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kinderoncoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kinderoncoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kinderoncoloog

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Kinderoncoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kinderoncoloog. Als Kinderoncoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kinderoncoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Kinderoncoloog

Vakkennis voor een Kinderoncoloog

Het is voor een Kinderoncoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kinderoncoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kinderoncoloog


Werkervaring Kinderoncoloog

Het is voor een startend Kinderoncoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kinderoncoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medisch oncoloog .

Iets anders leren?

Is Kinderoncoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kinderoncoloog

Met wie werkt een Kinderoncoloog samen? 

Het netwerk van de kinderoncoloog bestaat uit de patiënten, de familie van patiënten en het team van artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie waarbinnen hij werkzaam is.


  • Patiënten
  • Verwanten en familieleden patiënten
  • Artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie
Kinderoncoloog


Organisaties waar een Kinderoncoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kinderoncoloog meestal werkt.

Waar werkt een Kinderoncoloog?

De kinderoncoloog is werkzaam in een ziekenhuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kinderoncoloog

Waar kun je het beste werken als Kinderoncoloog? Hieronder vind je de best door de Kinderoncoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderoncoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderoncoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kinderoncoloog.

Welke competenties heeft een Kinderoncoloog nodig?

Een Kinderoncoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kinderoncoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kinderoncoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kinderoncoloog nodig? 

De kinderoncoloog onderzoekt de behandelingsmethode en onderzoekt en geeft de diagnose aan patiënten (waarnemer). 

Het beroep van kinderoncoloog is een zeer zwaar en verantwoordelijk beroep. De kinderoncoloog mag geen fouten maken en moet ten alle tijden accuraat werkzaam zijn (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderoncoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kinderoncoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderoncoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderoncoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderoncoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderoncoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderoncoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderoncoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderoncoloog iets voor je?

Zou je graag Kinderoncoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderoncoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderoncoloog

X

De informatie is gedeeltelijk onjuist. Een kinderoncoloog is géén internist, maar kinderarts van origine. De studies die moeten worden gevild zijn daarom Geneeskunde (6jr), , daarna specialisatie Kindergeneeskunde (5jr), en daarna superspecialisatie kinderoncologie (3jr).

Henri

Beste Roos,het staat hierboven goed omschreven.Advies,eerst je studie medicijnen af maken.M.vr.gr.

roos

Ik wil graag kinderoncoloog worden maar hoe lang duurt de studie en moet je je ook specialiseren want er staat alleen vwo gevolgd door geneeskunde en is er echt veel vraag naar want ik kan er bijna niks over vinden

Annieke Kuijpers

Hallo, Ik roep al jaren lang dat ik kinderoncloog wil worden. Nu moeten wij bij Nederlands een project maken over het beroep maar, daar heb ik ook een interview bij inzitten. Alleen ken ik niemand met dit beroep kan iemand van jullie mij helpen.   Groetjes Annieke Kuijpers anniekekuijpers@live.nl gaag snel een ractie

Simone

Beste Annieke,probeer via een bekende b.v.of iemand die in een ziekenhuis werkt in contact te komen met een oncoloog.het is mij gelukt.Sucses

Annieke

Nee, ik krijg het maar niet voor elkaar jammer genoeg.

Annieke

hebben jullie een tip voor mij  

rob pieters

de info over het beroep kinderoncoloog is op essentiele onderdelen onjuist.

Jasper

Kun je misschien iets specifieker zijn Rob?  

rob pieters

de info over het beroep kinderoncoloog is op essentiele onderdelen onjuist.

Jasper

Kun je misschien iets specifieker zijn Rob?  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar