Kinderoncoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderoncoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kinderoncoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kinderoncoloog wordt.

 

Wat is een Kinderoncoloog?

Een kinderoncoloog is geen internist maar kinderarts van origine die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie en werkzaam is op de afdeling kindergeneeskunde. 

De kinderoncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij  is werkzaam in een ziekenhuis.

Een kinderoncoloog diagnosticeert de ziekte kanker en andere gerelateerde ziektes bij patiënten. Hij schrijft de patiënten de chemokuur voor, onderzoekt de ethische vragen rondom de kankerzorg, houdt de kankerpatiënten na behandeling onder controle (en zorgt voor de nazorg bij genezing) en is verantwoordelijk voor de palliatieve zorg (de pijn zowel fysiek als mentaal proberen te verzachten en verlichten bij ongeneeslijk zieke patiënten). 

De kinderoncoloog werkt in een team van specialisten dat verantwoordelijk is voor de optimale en juiste diagnose, zorg, behandeling en nazorg. Het team is afhankelijk van het type kanker en vraagstelling. De oncoloog houdt zich bezig met de oncologie en doet daarnaast onderzoek naar de oorzaken van de ziekte kanker en naar de huidige behandelmethode en doet onderzoek naar nieuwe behandelmethodes.

De kinderoncoloog is gespecialiseerd in de ziekte kanker en weet hier daarom veel van af. Daarnaast kan de kinderoncoloog goed omgaan met kinderen en weet hij deze op een juiste manier en geruststellende manier uit te leggen wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om beter te worden. De kinderoncoloog werkt samen met de specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie om de kinderen ondanks hun ziekte een zo normaal mogelijk leven te laten leiden door bijvoorbeeld educatie in het ziekenhuis te geven of ervoor te zorgen dat ze wel naar school toe kunnen. Wil je werken als Kinderoncoloog?

Werk je al als Kinderoncoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderoncoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kinderoncoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kinderoncoloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Verwanten en familieleden patiënten
  • Artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderoncoloog

Wat verdient een Kinderoncoloog?

Het salaris van een kinderoncoloog is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. De kinderoncoloog begint bijvoorbeeld als arts assistent oncologie. Het salaris kan daarom verschillen van €2800,- per maand tot €20.000,- per maand.

Salarisschaal Kinderoncoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kinderoncoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderoncoloog

Wat is de toekomst van Kinderoncoloog?

Het arbeidsmarktperspectief voor een kinderoncoloog is hoog omdat ziekenhuizen veel op zoek zijn naar gespecialiseerde medische oncologen om zoveel mogelijk mensen met kennis in het ziekenhuis werkzaam te hebben.

Baankans Kinderoncoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kinderoncoloog worden: Opleidingen tot Kinderoncoloog

Wil je kinderoncoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kinderoncoloog? 

Voor het beroep van kinderoncoloog moet een WO studie Geneeskunde worden gevolgd. De studie Geneeskunde duurt 6 jaar en daarna ben je basisarts. Hierna ga je je specialiseren richting interne geneeskunde. Je kan dan kiezen voor de richting oncologie en daarna kan je je specialiseren als kinderoncoloog. Deze vervolgopleiding duurt ook 6 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kinderoncoloog

Er zijn geen opleidingen aanwezig.
Netwerk Kinderoncoloog

Met wie werkt een Kinderoncoloog samen? 

Het netwerk van de kinderoncoloog bestaat uit de patiënten, de familie van patiënten en het team van artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie waarbinnen hij werkzaam is.


  • Patiënten
  • Verwanten en familieleden patiënten
  • Artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie
Kinderoncoloog


Organisaties waar een Kinderoncoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kinderoncoloog meestal werkt.

Waar werkt een Kinderoncoloog?

De kinderoncoloog is werkzaam in een ziekenhuis.


Best beoordeelde werkgevers Kinderoncoloog

Waar kun je het beste werken als Kinderoncoloog? Hieronder vind je de best door de Kinderoncoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderoncoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderoncoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kinderoncoloog.

Welke competenties heeft een Kinderoncoloog nodig?

Een Kinderoncoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kinderoncoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kinderoncoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kinderoncoloog nodig? 

De kinderoncoloog onderzoekt de behandelingsmethode en onderzoekt en geeft de diagnose aan patiënten (waarnemer). 

Het beroep van kinderoncoloog is een zeer zwaar en verantwoordelijk beroep. De kinderoncoloog mag geen fouten maken en moet ten alle tijden accuraat werkzaam zijn (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderoncoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kinderoncoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderoncoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderoncoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderoncoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderoncoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderoncoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderoncoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderoncoloog iets voor je?

Zou je graag Kinderoncoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderoncoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderoncoloog

X

De informatie is gedeeltelijk onjuist. Een kinderoncoloog is géén internist, maar kinderarts van origine. De studies die moeten worden gevild zijn daarom Geneeskunde (6jr), , daarna specialisatie Kindergeneeskunde (5jr), en daarna superspecialisatie kinderoncologie (3jr).

Henri

Beste Roos,het staat hierboven goed omschreven.Advies,eerst je studie medicijnen af maken.M.vr.gr.

roos

Ik wil graag kinderoncoloog worden maar hoe lang duurt de studie en moet je je ook specialiseren want er staat alleen vwo gevolgd door geneeskunde en is er echt veel vraag naar want ik kan er bijna niks over vinden

Annieke Kuijpers

Hallo, Ik roep al jaren lang dat ik kinderoncloog wil worden. Nu moeten wij bij Nederlands een project maken over het beroep maar, daar heb ik ook een interview bij inzitten. Alleen ken ik niemand met dit beroep kan iemand van jullie mij helpen.   Groetjes Annieke Kuijpers anniekekuijpers@live.nl gaag snel een ractie

Simone

Beste Annieke,probeer via een bekende b.v.of iemand die in een ziekenhuis werkt in contact te komen met een oncoloog.het is mij gelukt.Sucses

Annieke

Nee, ik krijg het maar niet voor elkaar jammer genoeg.

Annieke

hebben jullie een tip voor mij  

rob pieters

de info over het beroep kinderoncoloog is op essentiele onderdelen onjuist.

Jasper

Kun je misschien iets specifieker zijn Rob?  

rob pieters

de info over het beroep kinderoncoloog is op essentiele onderdelen onjuist.

Jasper

Kun je misschien iets specifieker zijn Rob?  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar