Klompenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klompenmaker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Klompermaker maakt, zoals de naam al doet vermoeden, beroepsmatig klompen. Een Klompenmaker doet dit door een blok hout uit te hollen in de vorm van een klomp. Hierbij worden technieken als schaven, zagen, frezen en schuren gebruikt. De Klompenmaker bedient verschillende machines en houdt in de gaten of alles goed gaat. Hij zorgt ervoor dat kwalitatief goede producten worden geleverd. Vaak worden de klompen vervolgens beschilderd. Soms worden de klompen helemaal specifiek voor iemand op maat gemaakt.

Tegenwoordig worden klompen bijna niet meer handmatig gemaakt in Nederland. Ze worden nu machinaal gemaakt. Eerst worden de boomstammen in blokken gezaagd, daarna snijdt de freesmachine de klompvorm eruit en dan wordt de klomp machinaal uitgehold. Daarna moeten de klompen drogen en worden ze afgewerkt en verkocht.

Soms worden klompenmakers ingezet in de orthopedische markt. Zij hebben dusdanige kennis van het bewegingsapparaat, dat zij kunnen zorgen voor uniek, goed passend en ondersteunend schoeisel.

De concurrentie van het buitenland lijkt te sterk om dit beroep in Nederland voor uitsterven te behoeden. 

Wil je werken als Klompenmaker?

Werk je al als Klompenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klompenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klompenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Klompenmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega Houtbewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klompenmaker

Wat verdient een Klompenmaker?

 

Een Klompenmaker kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder meer af van zijn ervaring, opleiding en leeftijd. De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Klompenmaker werkzaam is. Doorgaans gelden bijvoorbeeld een aantal weken vakantie met behoud van loon en een reiskostenvergoeding.

Het inkomen van een Klompenmaker die als zelfstandige werkt hangt natuurlijk met name af van zijn ervaring en het aantal opdrachten dat binnenkomt. 

Salarisschaal Klompenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klompenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Klompenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klompenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klompenmaker vacatures

Medewerker Verkoopadministratie
Automobielbedrijf Tinholt
In de regio Haarlem, Velsen en omgeving is Automobielbedrijf Tinholt BV al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres als het gaat om mobiliteit. Tinholt, officieel dealer voor de merken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klompenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Klompenmaker? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Klompenmaker is slecht. In 2008 waren er in Nederland nog maar zo’n tien klompenmakerijen die zelfstandig klompen maakten en verkochten.

Er worden wel nog klompen gemaakt voor de orthopedische markt, maar door sterke concurrentie van het buitenland is commerciële fabricage in ons land eigenlijk niet meer mogelijk.

Baankans Klompenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klompenmaker worden: Opleidingen tot Klompenmaker

Hoe word je een Klompenmaker? 

 

Voor zover bekend bestaat er geen opleiding tot Klompenmaker. Een goede opleiding zou de MBO-opleiding (Machinaal) Houtbewerker zijn. Men leert hier alle technieken om verschillende soorten hout te bewerken, zoals frezen, schuren, schaven, boren en zagen. Er kan dan gekozen worden voor de richtingen Allround Machinaal Houtbewerker Timmerindustrie en Allround Machinaal Houtbewerker Meubelindustrie. Beiden bieden een goede basis om Klompenmaker te worden. Er kunnen ook cursussen of workshops worden gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klompenmaker

Meer opleidingen Klompenmaker

Weet je nog niet of je Klompenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klompenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klompenmaker

Met wie werkt een Klompenmaker samen? 

 

Afhankelijk van het bedrijf waar hij werkt, komt een Klompenmaker in aanraking met klanten. Dit kan zijn bij de verkoop in een winkel, maar er zijn ook klanten die met specifieke wensen bij de Klompenmaker komen. Voor hen moet de Klompenmaker dan klompen speciaal op maat maken.

Tevens komt de Klompenmaker in aanraking met een Leidinggevende en met collega Klompenmakers.


  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega Houtbewerkers
Klompenmaker


Organisaties waar een Klompenmaker werkzaam is

Waar werkt een Klompenmaker meestal? 

 

Een Klompenmaker werkt bij een Klompenmakerij. Dit bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Klompenmaker

Waar kun je het beste werken als Klompenmaker? Hieronder vindt je de best door de Klompenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klompenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klompenmaker:

Welke competenties heeft een een Klompenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klompenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klompenmaker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Klompenmaker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Klompenmaker moet veel energie hebben, ambitieus zijn en doelgericht en efficiënt werken (Succesvolle Werker).

Tevens moet de Klompenmaker heel nauwkeurig te werk gaan. Klompen moeten lekker zitten, dus moeten alle afmetingen en rondingen precies kloppen. Hij moet alle technieken dus tot in de puntjes beheersen en met een kritisch oog naar zijn werk kijken. Ook willen veel mensen klompen met een leuke beschildering, dus dit moet ook heel secuur gedaan worden. Overigens doet de Klompenmaker dit laatste niet altijd zelf (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Klompenmaker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Klompenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klompenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klompenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klompenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klompenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klompenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klompenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klompenmaker iets voor je?

Zou je graag Klompenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klompenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klompenmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar