Leraar maatschappijleer Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Leraar maatschappijleer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Leraar maatschappijleer, zoals: "Wat doet een Leraar maatschappijleer?", of "Wat verdient een Leraar maatschappijleer? of "Hoe word je een Leraar maatschappijleer?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Leraar maatschappijleer nodig heeft.Wat is een Leraar maatschappijleer?

De leraar maatschappijleer geeft les in het vak maatschappijleer.

De leraar maatschappijleer geeft les op een middelbare school aan VMBO, HAVO en VWO klassen. De leraar maatschappijleer geeft les in het vak maatschappijleer. Hij leert de leerlingen van alles over de maatschappij en bespreekt met de leerlingen de actualiteit. Hij geeft les in de verschillende onderwerpen rondom de maatschappij. Zo geeft de leraar maatschappijleer bijvoorbeeld les over de multiculturele samenleving, beroepen, de Nederlandse staat (politieke lessen) of het Nederlandse koningshuis. De leraar maatschappijleer houdt de actualiteit goed bij en verwerkt dit in zijn lesmateriaal. Hij bereidt zijn eigen lesmateriaal voor, geeft de leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen en kijkt deze na en becijfert deze.

De leraar maatschappijleer heeft veel verstand van het vak maatschappijleer en geeft leerlingen hierin zowel groepsgericht of individueel les. Hij houdt discussies in de klas en zet de klas aan het denken over verschillende actuele onderwerpen om zo de leerlingen een mening te geven zodat ze aan de slag kunnen. De leraar maatschappijleer geeft op een leuke en interessante manier les maar kan waar nodig wel streng optreden. Daarnaast respecteert hij de meningen van de leerlingen maar zorgt hij er wel voor dat deze binnen de perken blijven wanneer de mening te expliciet gegeven wordt. De leraar maatschappijleer helpt de leerlingen hun meningen te vormen en begeleidt ze naar het examen toe.

Past het beroep Leraar maatschappijleer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Leraar maatschappijleer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Docent maatschappijleer (1e graads)


Vacatures Leraar maatschappijleer

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar maatschappijleer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar maatschappijleer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar maatschappijleer vacatures

Vacature Docent maatschappijleer (1e graads)
Randstad
Functieomschrijving Voor een voortgezet onderwijs school in Leek zoeken we voor het nieuwe schooljaar een docent maatschappijleer 1ste graads. Het gaat om een fulltime functie waarin je lesgeeft aan de …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar maatschappijleer

Wat verdient een Leraar maatschappijleer?

Het salaris van een Leraar Maatschappijleer ligt tussen de € 2822,- en € 5699,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een salarishuis ontworpen op basis van ervaring. Er zijn 4 ervarings- of competentieniveaus.

Competentieniveau’s Docent VO:

 • Niveau LB - Startbekwame / Inductie fase
 • Niveau LC - Professionele fase
 • Niveau LD - Voortgezette Professionele fase
 • Niveau LE - Excellente en onderzoeksfase

Het komt niet vaak voor dat een Leraar in lesgeeft in het Voorgezet Onderwijs in schaal LE komt, zodoende hebben wij voor onze berekeningen gerekend tot maximaal schaal LD.

Salarisschalen Docent VO

Niveau Startsalaris Maximaal
Docent LB € 2822,- € 4301,-
Docent LC € 2840,- € 5012,-
Docent LD € 2851,- € 5699,-
Docent LE € 3659,- € 6178,-

 

Een leraar in opleiding (LIO) krijgt ook een vergoeding, dit is € 1425,- bruto per maand

Salarisschaal Leraar maatschappijleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Leraar maatschappijleer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Leraar maatschappijleer


Leraar maatschappijleer worden: Opleidingen tot Leraar maatschappijleer

Wil je Leraar maatschappijleer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar maatschappijleer.

Hoe word je een Leraar maatschappijleer? 

De leraar maatschappijleer heeft een opleiding ''Leraar Maatschappij'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar maatschappijleer

Er zijn geen opleidingen Leraar maatschappijleer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar maatschappijleer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Leraar maatschappijleer worden: Omscholen tot Leraar maatschappijleer

Als je je wilt omscholen tot Leraar maatschappijleer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Leraar maatschappijleer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Leraar maatschappijleer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Leraar maatschappijleer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Leraar maatschappijleer

Als je Leraar maatschappijleer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar maatschappijleer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar maatschappijleer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar maatschappijleer?


Competenties en Vaardigheden Leraar maatschappijleer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar maatschappijleer.

Welke competenties heeft een Leraar maatschappijleer nodig?

Een Leraar maatschappijleer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Leraar maatschappijleer

 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Aanpassingsvermogen
 • Improvisatie
 • Taalkennis
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Aandacht voor details
 • Zelfontwikkeling
 • Controleren
 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Afwegen
 • Stimuleren
 • Resultaatgerichtheid
 • Concentratie
 • Methodisch werken
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Leraar maatschappijleer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar maatschappijleer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar maatschappijleer nodig? 

De leraar maatschappijleer is een gever. Hij geeft zijn kennis en zijn visie op het vak maatschappijleer en de verschillende onderwerpen op de leerlingen over en geeft ze waar nodig individueel les. Ook is de leraar maatschappijleer een waarnemer en een bemiddelaar. Hij let goed op de actualiteit en verwerkt dit in zijn lessen en is de bemiddelaar en gespreksleider tijdens klassikale discussies.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar maatschappijleer


Eigenschappen Leraar maatschappijleer

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Leraar maatschappijleer

Wat zijn de baankansen voor een Leraar maatschappijleer?

De arbeidsmarktvoorwaarden voor de leraar maatschappijleer zijn gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de leraar maatschappijleer doorgroeien door een mentorrol op zich te nemen of door te leren om zo ook het vak maatschappijwetenschappen te kunnen geven.

De actuele kans op werk voor een Leraar maatschappijleer

Het beroep Leraar maatschappijleer is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten maatschappelijke vakken vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten maatschappelijke vakken vo/mbo is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Leraar maatschappijleer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Leraar maatschappijleer

Je kunt als Leraar maatschappijleer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Leraar maatschappijleer is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten maatschappelijke vakken vo/mbo. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Leraar maatschappijleer

Doorgroei beroepen voor een Leraar maatschappijleer

Docent Perzisch (1e graads) Docent Frans (2e graads) Docent Portugees (1e graads) Docent Nederlands (1e graads) Docent Spaans (1e graads) Docent Scandinavische talen (1e graads) docent zweeds (1e graads) docent deens (1e graads) docent noors (1e graads) Docent Fins
Docent Duits (1e graads) Docent Engels (1e graads) Docent Esperanto (2e graads) Docent Fries (2e graads) vakleerkracht fries Docent Hongaars (1e graads) Docent Indonesisch (1e graads) Docent Aziatische talen (1e graads) docent thais (1e graads) docent japans (1e graads) docent chinees (1e graads) Docent Russisch (1e graads) Docent Arabisch (1e graads) Docent Italiaans (2e graads) Docent klassieke talen (1e graads) Docent Arabisch (2e graads) Docent Turks (1e graads) Docent Duits (2e graads) Docent Engels (2e graads) vakleerkracht engels Docent Frans (1e graads) Docent Fries (1e graads) Docent Hebreeuws (1e graads) Docent Italiaans (1e graads) Docent Russisch (2e graads) Docent Spaans (2e graads) Docent Turks (2e graads) Docent Nederlands (2e graads) Docent natuur- / scheikunde (2e graads) docent onderzoeken en ontwerpen (beta-techniek) Docent biologie (1e graads) leraar menskunde (avo-vak) (1e graads) Docent techniek (2e graads) docent pie (produceren, installeren & energie) docent m&t (mobiliteit & transport) docent bwi (bouwen, wonen, interieur) docent human technology Docent wiskunde (1e graads) Docent wiskunde (2e graads) Docent natuurkunde (1e graads) docent sterrenkunde (1e graads) Docent biologie (2e graads) leraar dierkunde (avo-vak) (2e graads) leraar plantkunde (avo-vak) (2e graads) leraar menskunde (avo-vak) (2e graads) Docent natuurkunde (2e graads) docent natuurkunde en mechanica, akte n 1 Docent scheikunde (1e graads) Docent scheikunde (2e graads) Docent management en organisatie docent organisatiekunde docent overheid en non-profit management Docent algemene economie (1e graads) docent macro-economie docent micro-economie (1e graads) docent monetaire economie (1e graads) docent overheidsfinanciën (1e graads) docent openbare financiën (1e graads) docent economie 1 (1e graads) Docent algemene economie (2e graads) docent economie 1 (2e graads) Docent euritmie vakleerkracht euritmie Docent muziek (2e graads) docent muziekgeschiedenis/muziekleer (2e graads) vakleerkracht muziek docent muziekonderwijs a algemene muzikale vorming docent muziektheorie (2e graads) docent muziekleer algemeen (2e graads) docent muziekgeschiedenis (2e graads) docent algemene muzikale vorming (2e graads) Docent culturele en kunstzinnige vorming (ckv) docent kunsteducatie docent kunstgeschiedenis docent kunstzinnige vorming docent kunstvakken Docent creatief schrijven Docent jazzgeschiedenis Docent popgeschiedenis Docent volksmuziekgeschiedenis Docent hiphopgeschiedenis Docent bluesgeschiedenis Docent klassieke muziekgeschiedenis Docent tekenen (1e graads) docent handtekenen (1e graads) docent etsen (1e graads) Docent tekenen (2e graads) vakleerkracht tekenen docent lijntekenen, handtekenen en technisch schetsen, akte n2a docent lijntekenen, handtekenen en decoratief tekenen, akte n2b docent etsen (2e graads) Docent textiele werkvormen (2e graads) docent confectienaaien (2e graads) docent leerbewerking (2e graads) docent kleermaken, akte no docent handwerktechnieken, stofversieren en tekenen, akte nd docent dameskleermaken, akte nq docent fijn huishoudgoed en lijfgoed, akte nr docent handwerktechnieken en kunstnaaldwerk, akte ns docent hand-, lijn- en kostuumtekenen, akte n 11 vakleerkracht textiele werkvormen docent onder- en bovenkleding, akte na leraar textiele werkvormen (2e graads) docent kostuumnaaien (2e graads) vakdocent handwerken en handenarbeid (2e graads) docent kleermaken (2e graads) docent naaldvakken (2e graads) Docent beeldende vorming docent beeldhouwen docent boetseren docent beeldende vakken docent beeldende vorming en muziek docent toegepast teha en av docent boetseren, akte nt docent keramiekbewerken docent audiovisuele vakken Docent film en media Docent filmgeschiedenis Docent filmtheorie Docent 3D max Docent After Effects Docent muziek (1e graads) docent muziektheorie (1e graads) docent muziekonderwijs b schoolmuziek docent musiconomie (1e graads) docent muziekgeschiedenis (1e graads) muziekdocent (1e graads) docent kerkmuziek (1e graads) docent muzikale expressie (1e graads) docent muziekmethodiek en pedagogiek (1e graads) docent muzisch agogisch werken (1e graads) docent muziekgeschiedenis/muziekleer (1e graads) docent zang (1e graads) docent muziekleer algemeen (1e graads) Docent songwriting Docent klanksynthese Docent textiele werkvormen (1e graads) docent kunstnaaldwerk (1e graads) docent textiel en vormgeving (1e graads) docent modekritiek (1e graads) docent mode-ontwerpen (1e graads) docent mode (1e graads) Docent dans docent jazzballet vakleerkracht dans docent folklore-dans docent dansgeschiedenis docent danstechnieken docent showmusicaldans docent moderne dans docent klassieke dans docent choreografie docent ballet Docent expressievakken docent bewegingsexpressie docent creatieve expressie docent dramatische expressie docent beeldende expressie docent vrije expressie Docent handvaardigheid (1e graads) docent handenarbeid (1e graads) Docent drama docent filmkunde docent mime docent stemvorming en taalbeheersing vakleerkracht drama docent dramaturgie docent grimeren docent toneelspel Docent handvaardigheid (2e graads) docent handenarbeid (2e graads) vakleerkracht handvaardigheid Docent lichamelijke oefening (1e graads) docent gymnastiek, akte n gy vakleerkracht gymnastiek docent sport en bewegingsleer (1e graads) docent sport en recreatie (1e graads) docent ritmische gymnastiek (1e graads)
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Leraar maatschappijleer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar maatschappijleer meestal werkt.

Waar werkt een Leraar maatschappijleer?

De leraar maatschappijleer werkt op een middelbare school of op een volwassenenopleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Netwerk Leraar maatschappijleer

Met wie werkt een Leraar maatschappijleer samen? 

Het netwerk van de leraar maatschappijleer bestaat uit zijn collega's (bij vergaderingen en tijdens pauzes), zijn leerlingen, de ouders van de leerlingen (tijdens ouder kind gesprekken) en de directeur van de school.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school
Leraar maatschappijleer

Interview met een Leraar maatschappijleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Leraar maatschappijleer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Leraar maatschappijleer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Leraar maatschappijleer?

De beroepen die verwant zijn aan Leraar maatschappijleer zijn:
Leraar Aardrijkskunde
Salaris: €2822 tot €5699
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO Postdoc
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Leraar maatschappijleer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2822 tot €5699

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar