Lifestyledeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lifestyledeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een Lifestyledeskundige is iemand die veel kennis heeft van en advies geeft over zaken als geloof, sport, voeding, mode, vrijetijdsbesteding of werkomgeving.

Een Lifestyledeskundige heeft veel verstand van levensstijlen van diverse groepen mensen. Hij weet alles over onder meer mode-, woon- en bewegingstrends bij jongeren, maar ook die bij volwassenen en ouderen, mannen en vrouwen enzovoort. Een Lifestyledeskundige kan mensen of bijvoorbeeld marketingbedrijven advies geven over nieuwe trends. De Lifestyledeskundige kan Marketeers helpen om bepaalde producten te associëren met een bepaalde levensstijl. Denk aan stationwagens die geassocieerd worden met een actief gezinsleven. Mensen die zichzelf associëren met zo’n levensstijl, zullen sneller producten kopen die bij die stijl horen.

Een Lifestyledeskundige kan dus bij een marketingbedrijf werken, maar bijvoorbeeld ook in een winkel, zoals een sport- of modezaak of voor de televisie of een tijdschrift. De Lifestyledeskundige kan ook voor zichzelf beginnen. Werkt een Lifestyledeskundige bij een tijdschrift, dan kan hij artikelen schrijven over nieuwe trends. In een winkel kan hij mensen adviseren bij bijvoorbeeld hun kleding- of woonkeuze door vragen te stellen over zijn of haar levensstijl. 

Wil je werken als Lifestyledeskundige?

Werk je al als Lifestyledeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lifestyledeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lifestyledeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lifestyledeskundige in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Modeadviseurs
 • Interieurstylisten
 • Verkoopmedewerkers
 • Manager
 • Enzovoort

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €700 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lifestyledeskundige

Wat verdient een Lifestyledeskundige?

Hoeveel een Lifestyledeskundige verdient, is niet bekend. Het brutoloon per maand zal zo tussen de €700,- en €2100,- liggen. Het bedrag hangt onder meer af van leeftijd, ervaring en werkgever. Soms is een Lifestyledeskundige al werkzaam in bijvoorbeeld een kledingwinkel en volgt dan een cursus voor Lifestyledeskundige. Na afronding van deze cursus kan de Lifestyledeskundige een toeslag krijgen op zijn basissalaris.

Salarisschaal Lifestyledeskundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lifestyledeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lifestyledeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Lifestyledeskundige? 

Er zijn niet veel vacatures voor Lifestyledeskundigen. Wel zijn er genoeg vacatures voor verkoopmedewerkers in een winkel. De Lifestyledeskundige kan dan wellicht een cursus doen en zo toch de functie van Lifestyledeskundige bekleden. De kans om Lifestyledeskundige te worden voor televisieprogramma’s is klein.

Een Lifestyledeskundige kan bij goed functioneren leidinggevende taken of een eigen bedrijf oprichten.

Baankans Lifestyledeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lifestyledeskundige worden: Opleidingen tot Lifestyledeskundige

Hoe word je een Lifestyledeskundige? 

Er is niet één bepaalde opleiding tot Lifestyledeskundige. Het ligt er ook in welke richting je je wilt specialiseren, zoals beweging, voeding, vrijetijdsbesteding of mode. Opleidingen die dan voor de hand liggen zijn respectievelijk HBO Sport en Beweging, HBO Voeding en Diëtetiek, HBO Vrijetijdsmanagement en MBO Mode & Maatkleding. Daarna kun je je specialiseren tot Lifestyledeskundige door een bepaalde richting te kiezen of cursussen te volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lifestyledeskundige

Meer opleidingen Lifestyledeskundige

Weet je nog niet of je Lifestyledeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lifestyledeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lifestyledeskundige

Met wie werkt een Lifestyledeskundige samen? 

Een Lifestyledeskundige komt met allerlei mensen in contact. Denk bijvoorbeeld uit mensen uit de modewereld, maar ook aan mensen die zich bezighouden met interieurstyling of voeding bijvoorbeeld. Werkt de Lifestyledeskundige ook in een winkel, dan komt hij ook in aanraking met Verkoopmedewerkers en de Manager


 • Modeadviseurs
 • Interieurstylisten
 • Verkoopmedewerkers
 • Manager
 • Enzovoort
Lifestyledeskundige


Organisaties waar een Lifestyledeskundige werkzaam is

Waar werkt een Lifestyledeskundige meestal? 

Een Lifestyledeskundige is werkzaam in de profitsector. Hij werkt voor zichzelf, bij een (kleding-, woon-, etc) winkel of bijvoorbeeld bij de televisie of een tijdschrift. Ook kan hij aan de slag bij een marketingbedrijf, omdat hij als geen ander op de hoogte is van ontwikkelingen in de maatschappij betreffende mode, vrijetijdsbesteding, geloof enzovoort.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Lifestyledeskundige

Waar kun je het beste werken als Lifestyledeskundige? Hieronder vindt je de best door de Lifestyledeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lifestyledeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lifestyledeskundige:

Welke competenties heeft een een Lifestyledeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lifestyledeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lifestyledeskundige nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Lifestyledeskundige zijn Waarnemer en Gever.

Het is van belang dat een Lifestyledeskundige op de hoogte is van alle Lifestyledeskundigetyletrends. Hij kijkt dus goed om zich heen om trends te signaleren en zich daarin te verdiepen (Waarnemer).

Daarnaast wil een Lifestyledeskundige mensen helpen. Hij is dus behulpzaam en ondersteunend (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Lifestyledeskundige


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Lifestyledeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lifestyledeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lifestyledeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lifestyledeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lifestyledeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lifestyledeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lifestyledeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lifestyledeskundige iets voor je?

Zou je graag Lifestyledeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lifestyledeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lifestyledeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar