Lifestyledeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lifestyledeskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lifestyledeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lifestyledeskundige wordt.

 

Wat is een Lifestyledeskundige?

Een Lifestyledeskundige is iemand die veel kennis heeft van en advies geeft over zaken als geloof, sport, voeding, mode, vrijetijdsbesteding of werkomgeving.

Een Lifestyledeskundige heeft veel verstand van levensstijlen van diverse groepen mensen. Hij weet alles over onder meer mode-, woon- en bewegingstrends bij jongeren, maar ook die bij volwassenen en ouderen, mannen en vrouwen enzovoort. Een Lifestyledeskundige kan mensen of bijvoorbeeld marketingbedrijven advies geven over nieuwe trends. De Lifestyledeskundige kan Marketeers helpen om bepaalde producten te associëren met een bepaalde levensstijl. Denk aan stationwagens die geassocieerd worden met een actief gezinsleven. Mensen die zichzelf associëren met zo’n levensstijl, zullen sneller producten kopen die bij die stijl horen.

Een Lifestyledeskundige kan dus bij een marketingbedrijf werken, maar bijvoorbeeld ook in een winkel, zoals een sport- of modezaak of voor de televisie of een tijdschrift. De Lifestyledeskundige kan ook voor zichzelf beginnen. Werkt een Lifestyledeskundige bij een tijdschrift, dan kan hij artikelen schrijven over nieuwe trends. In een winkel kan hij mensen adviseren bij bijvoorbeeld hun kleding- of woonkeuze door vragen te stellen over zijn of haar levensstijl. 

Past het beroep Lifestyledeskundige bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Lifestyledeskundige?

Werk je al als Lifestyledeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lifestyledeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lifestyledeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lifestyledeskundige in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Modeadviseurs
 • Interieurstylisten
 • Verkoopmedewerkers
 • Manager
 • Enzovoort

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lifestyledeskundige

Wat verdient een Lifestyledeskundige?

Het salaris van een Lifestyledeskundige varieert. Het brutoloon per maand bij een fulltime doenstverband zal zo tussen de €1800,- en €3100,- liggen. Het bedrag hangt onder meer af van leeftijd, ervaring en werkgever. Soms is een Lifestyledeskundige al werkzaam in bijvoorbeeld een kledingwinkel en volgt dan een cursus voor Lifestyledeskundige. Na afronding van deze cursus kan de Lifestyledeskundige een toeslag krijgen op zijn basissalaris.

Salarisschaal Lifestyledeskundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Lifestyledeskundige

Er zijn geen vacatures Lifestyledeskundige aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Lifestyledeskundige in werkt.

Meer weten over de sector waar een Lifestyledeskundige in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lifestyledeskundige

Wat zijn de baankansen voor een Lifestyledeskundige?

Er zijn niet veel vacatures voor Lifestyledeskundigen. Wel zijn er genoeg vacatures voor verkoopmedewerkers in een winkel. De Lifestyledeskundige kan dan wellicht een cursus doen en zo toch de functie van Lifestyledeskundige bekleden. De kans om Lifestyledeskundige te worden voor televisieprogramma’s is klein.

Een Lifestyledeskundige kan bij goed functioneren leidinggevende taken of een eigen bedrijf oprichten.

De actuele kans op werk voor een Lifestyledeskundige

De kans op werk voor het beroep Lifestyledeskundige is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Lifestyledeskundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Lifestyledeskundige worden: Opleidingen tot Lifestyledeskundige

Wil je Lifestyledeskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lifestyledeskundige.

Hoe word je een Lifestyledeskundige? 

Er is niet één bepaalde opleiding tot Lifestyledeskundige. Het ligt er ook in welke richting je je wilt specialiseren, zoals beweging, voeding, vrijetijdsbesteding of mode. Opleidingen die dan voor de hand liggen zijn respectievelijk HBO Sport en Beweging, HBO Voeding en Diëtetiek, HBO Vrijetijdsmanagement en MBO Mode & Maatkleding. Daarna kun je je specialiseren tot Lifestyledeskundige door een bepaalde richting te kiezen of cursussen te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lifestyledeskundige

Er zijn geen opleidingen Lifestyledeskundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lifestyledeskundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Lifestyledeskundige

Als je je wilt omscholen tot Lifestyledeskundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Lifestyledeskundige zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Lifestyledeskundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Lifestyledeskundige

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lifestyledeskundige

Als je Lifestyledeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lifestyledeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lifestyledeskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lifestyledeskundige?

Competenties en Vaardigheden Lifestyledeskundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lifestyledeskundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lifestyledeskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lifestyledeskundige

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Lifestyledeskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lifestyledeskundige. Als Lifestyledeskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lifestyledeskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Lifestyledeskundige

Vakkennis voor een Lifestyledeskundige

Het is voor een Lifestyledeskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lifestyledeskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lifestyledeskundige


Werkervaring Lifestyledeskundige

Het is voor een startend Lifestyledeskundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lifestyledeskundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Modeadviseur .

Iets anders leren?

Is Lifestyledeskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lifestyledeskundige

Met wie werkt een Lifestyledeskundige samen? 

Een Lifestyledeskundige komt met allerlei mensen in contact. Denk bijvoorbeeld uit mensen uit de modewereld, maar ook aan mensen die zich bezighouden met interieurstyling of voeding bijvoorbeeld. Werkt de Lifestyledeskundige ook in een winkel, dan komt hij ook in aanraking met Verkoopmedewerkers en de Manager


 • Modeadviseurs
 • Interieurstylisten
 • Verkoopmedewerkers
 • Manager
 • Enzovoort
Lifestyledeskundige


Organisaties waar een Lifestyledeskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lifestyledeskundige meestal werkt.

Waar werkt een Lifestyledeskundige?

Een Lifestyledeskundige is werkzaam in de profitsector. Hij werkt voor zichzelf, bij een (kleding-, woon-, etc) winkel of bijvoorbeeld bij de televisie of een tijdschrift. Ook kan hij aan de slag bij een marketingbedrijf, omdat hij als geen ander op de hoogte is van ontwikkelingen in de maatschappij betreffende mode, vrijetijdsbesteding, geloof enzovoort.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Lifestyledeskundige

Waar kun je het beste werken als Lifestyledeskundige? Hieronder vind je de best door de Lifestyledeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lifestyledeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lifestyledeskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lifestyledeskundige.

Welke competenties heeft een Lifestyledeskundige nodig?

Een Lifestyledeskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lifestyledeskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lifestyledeskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lifestyledeskundige nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Lifestyledeskundige zijn Waarnemer en Gever.

Het is van belang dat een Lifestyledeskundige op de hoogte is van alle Lifestyledeskundigetyletrends. Hij kijkt dus goed om zich heen om trends te signaleren en zich daarin te verdiepen (Waarnemer).

Daarnaast wil een Lifestyledeskundige mensen helpen. Hij is dus behulpzaam en ondersteunend (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Lifestyledeskundige


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Lifestyledeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lifestyledeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lifestyledeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lifestyledeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lifestyledeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lifestyledeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lifestyledeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lifestyledeskundige iets voor je?

Zou je graag Lifestyledeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lifestyledeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lifestyledeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar