Liftmonteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Liftmonteur worden: Opleidingen tot Liftmonteur

Wil je Liftmonteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Liftmonteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Liftmonteur.

Hoe word je een Liftmonteur? 

Een Liftmonteur heeft minimaal een MBO-opleiding genoten, in de richting van de Elektrotechniek, Autotechniek of Werktuigbouwkunde. Soms volstaat een LTS-opleiding, uiteraard ook in de richting van techniek of elektro of een zogenaamd SOL-diploma (Stichting Opleiding Lifttechniek).

Omdat Lichtmonteurs te maken hebben met aangenomen werk, wordt een VCA-certificaat (voor Veligheid, Gezondheid en Milieu op de werkvloer) op prijs gesteld door de werkgever. Daarnaast is een rijbewijs (B) soms een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Liftmonteur

Er zijn geen opleidingen Liftmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Liftmonteur in werkt

Bekijk meer opleidingen Techniek

Is het verstandig om Liftmonteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Liftmonteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Liftmonteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Liftmonteur?

De arbeidsmarktperspectieven voor Liftmonteurs zijn redelijk, er zijn genoeg vacatures voor Liftmonteurs. Een Liftmonteur heeft een technische opleiding genoten en aan technici is nog steeds een gebrek in ons land. Dat maakt het beroep Liftmonteur aantrekkelijk.

De doorgroeimogelijkheden van een Liftmonteur zijn beperkt. Met een technische diploma op zak, kunnen Liftmonteurs welliswaar andere monteursklussen opknappen maar omdat Liftmonteurs meestal een lagere opleiding hebben genoten kunnen ze niet doorstromen naar een leidinggevende functie of ander hoogwaardiger technisch werk.

De actuele kans op werk voor een Liftmonteur

Het beroep Liftmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Monteurs lifttechniek en elektromotoren. De kans op werk voor de beroepsfamilie Monteurs lifttechniek en elektromotoren is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

49

Baankans Liftmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Liftmonteur

Als je je wilt omscholen tot Liftmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Liftmonteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Liftmonteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Liftmonteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Liftmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling monteur
Olympia
Ben jij handig en wil je graag een vak leren? Voor een opdrachtgever zoeken wij een fulltime leerling monteur liften. Je ondersteunt de hoofdmonteur die je alle kneepjes van het …
Vacature Leerling liftmonteur
Induflex Personeelsdiensten
Leerling liftmonteur Heb jij een elektrotechnische achtergrond en geen hoogtevrees? Functieomschrijving: Als leerling liftmonteur assisteer je de ervaren monteurs bij het monteren, plaatsen en demonteren van diverse bouwliften. Ook houden …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Liftmonteur

Als je Liftmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Liftmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Liftmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Liftmonteur?

Competenties en Vaardigheden Liftmonteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Liftmonteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Liftmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Liftmonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Liftmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Liftmonteur. Als Liftmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Liftmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Liftmonteur

Vakkennis voor een Liftmonteur

Het is voor een Liftmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Liftmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Liftmonteur


Werkervaring Liftmonteur

Het is voor een startend Liftmonteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Liftmonteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Liftmonteur, maar iets anders?

Is een opleiding Liftmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Liftmonteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Liftmonteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Liftmonteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Liftmonteur te worden?

Zou je graag Liftmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Liftmonteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar