Lokettist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lokettist? Lees de functieomschrijving.

Een lokettist is iemand die een loket bemand. Dit kan gaan om allerlei soorten loketten, bijvoorbeeld een grenswisselkantoorloket, een gemeenteloket, een loket voor toeristeninformatie bij toeristische attracties en ga zo maar door.

De werkzaamheden van de lokettist bestaan in principe uit het verstrekken van informatie en/of het verkopen van producten of diensten en/of het verrichten van administratieve taken en/of doorverwijzen. Het is belangrijk dat de lokketist vriendelijk overkomt, overzichtelijk kan werken en een bepaalde mate van zelfstandigheid heeft. Verder is het werk niet in het bijzonder veeleisend.

Wil je werken als Lokettist?

Werk je al als Lokettist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lokettist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lokettist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lokettist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Lokettist
  • Servicemedewerker
  • Medewerker informatiebalie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lokettist

Wat verdient een Lokettist?

Het maandsalaris van een lokettist kan uiteenlopen van rond de 1400 euro per maand tot en met ruim 2500 euro per maand. Het precieze salaris is afhankelijk van de werkzaamheden en de daarvoor vereiste kennis en vaardigheden. Indirect heeft dit dus ook met opleiding te maken.

Salarisschaal Lokettist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lokettist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lokettist

Hoe goed is de toekomst voor de Lokettist? 

Een zoekopdracht op ‘lokettist’ levert niet zo gek veel op qua vacatures, maar dat is zo doordat veel lokettisten onder verschillende functietitels werkzaam zijn, bijvoorbeeld ‘servicemedewerker’, ‘informatiemedewerker’, ‘medewerker informatieverstrekking’, ‘verkoopmedewerker’, enzovoorts. Het arbeidsmarktperspectief voor dergelijke functies is al beter. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor lokettisten dan weer minder, alleen met een opleiding en elders opgedane ervaring zal een lokettist aanspraak kunnen maken op een andere functie binnen dezelfde branche.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lokettist worden: Opleidingen tot Lokettist

Hoe word je een Lokettist? 

Voor het beroep van lokettist is in principe geen opleiding nodig. Bepaalde werkgevers zoals een gemeente kunnen ervoor kiezen op een bepaald loket iemand neer te zetten met een bepaalde opleiding (mbo, hbo, enz.) omdat het werk bepaalde kennis of vaardigheden vereist. Ook zullen veel werkgevers trainingen geven op gebieden van bijvoorbeeld klantvriendelijkheid.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lokettist

Meer opleidingen Lokettist

Weet je nog niet of je Lokettist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lokettist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lokettist

Met wie werkt een Lokettist samen? 

De lokettist heeft geen te specificeren netwerk. Naast andere lokettisten/servicemedewerkers hangt dit netwerk volledig af van het type werkgever.


  • Lokettist
  • Servicemedewerker
  • Medewerker informatiebalie
Lokettist


Organisaties waar een Lokettist werkzaam is

Waar werkt een Lokettist meestal? 

Lokettisten kunnen werken voor allerlei soorten bedrijven en overheidsinstellingen. Overal waar er loketten zijn, kort gezegd. Profit en non-profit dus.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Lokettist

Waar kun je het beste werken als Lokettist? Hieronder vindt je de best door de Lokettist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lokettist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lokettist:

Welke competenties heeft een een Lokettist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lokettist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lokettist nodig? 

De lokettist dient in de eerste plaats vriendelijk over te komen. Daarnaast moet hij of zij efficient kunnen werken en ook bij moeilijkere klanten/bezoekers geduldig en behulpzaam kunnen blijven. Hoewel dit overeenkomt met meerdere persoonstypen is het persoonstype Succesvolle werker het meest van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor Lokettist


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lokettist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lokettist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lokettist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lokettist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lokettist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lokettist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lokettist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lokettist iets voor je?

Zou je graag Lokettist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lokettist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lokettist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar