Manicure Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manicure? Lees de functieomschrijving.

Een Manicure is vrouw of man die een manicure en/of nagelstylistediploma heeft. Deze Manicure verzorgt een cosmetische behandeling van de handen en nagels. Het doel van een Manicure is dat de huid van de klant wordt gekalmeerd en kan ontspannen door middel van verschillende soorten oliën en/of lotions.  Tevens worden de nagels verzorgd en de nagelriemen teruggeduwd. Ook kan een cliënt vragen om kunstnagels en brengt de Manicure deze aan. Voor het zetten van kunstnagels hebben Manicures een andere diploma nodig dan alleen het diploma voor Manicure.

Een Manicure dient met hoge mate van hygiëne om te gaan bij het werk.

Wil je werken als Manicure?

Werk je al als Manicure en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manicure worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manicure, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manicure in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Schoonheidsspecialist
  • Pedicure

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manicure

Wat verdient een Manicure?

Het gemiddelde loon van een Manicure is moeilijk aan te geven. Het ligt eraan of de Manicure fulltime of parttime werkt. Tevens ligt het eraan of de Manicure een nagelstyliste-diploma heeft. Gekeken naar verschillende websites is de gemiddelde prijs voor een simpele manicure €15. Oplopend naar een exclusievere manicure liggen de prijzen gemiddeld rond de €35. Als een Manicure ook een nagelstylistediploma heeft liggen de gemiddelde prijzen voor een nieuw set nagels rond de €60. Ook verdienen Manicures nog geld aan nagels lakken, het verlengen van nagels, het bijwerken van kunstnagels en andere activiteiten.

Salarisschaal Manicure

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manicure

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manicure

Hoe goed is de toekomst voor de Manicure? 

Het arbeidsmarktsperspectief is sterk afhankelijk van de plek waar de Manicure zich wil vestigen. Zo zal er in een klein dorp aan een Manicure genoeg zijn terwijl er in een stad meerdere Manicures nodig zijn. Ook moet er worden gekeken naar vacatures bij schoonheidssalons in plaats van het ondernemerschap. Verder zijn er genoeg relevante doorgroeimogelijkheden. Zoals eerder al is genoemd kan door een cursus de titel nagelstyliste worden verworven. Verder kunnen er door het volgen van extra cursussen additionele doorgroeimogelijkheden worden gecreëerd.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manicure worden: Opleidingen tot Manicure

Hoe word je een Manicure? 

Door het volgen van een cursus kun je het diploma voor Manicure halen. Deze cursus neemt ongeveer een dag in beslag. Daarnaast kunnen Manicures voor een allround opleiding nagelverzorging kiezen. Hierbij verkrijgt de Manicure ook een diploma waarmee er kunstnagels mogen worden gezet. Dit verandert de titel waaronder een Manicure werkt.

Zodra een Manicure een volledige opleiding nagelverzorging heeft gedaan heet een Manicure voortaan Nagelstyliste. De opleidingsduur hangt erg af van waar de cursus wordt gevolgd. Het varieert ongeveer van 11 cursussen van 3 uur tot 23 cursussen van 2 uur.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manicure

Cosmetische Manicure en Pedicure
Leer alle technieken uitvoeren die nodig zijn om jouw klanten te verwennen met een klassieke manicure en een basispedicure. Wil je ontdekken hoe je klanten of vriendinnen kan verwennen met …
Manicure
French -en moon manicure hebben geen geheimen meer voor jou. Ontdek de werkwijze van een professionele manicure! Handen zijn je visitekaartje! Een aanblik op goed verzorgde nagels bij een eerste …
Schoonheidsspecialist
Je wordt een echte pro in gelaatsverzorging, ontharing en waxing, lichaamsmassage, manicure, pedicure en make-up. Je krijgt praktijk- en theorielessen van professionele docenten met Droom jij van kinds af aan …
Manicure E-Learning
Handen en nagels vakkundig verzorgen? Volg de manicure opleiding en leer de kneepjes van het vakIn de opleiding Manicure leer je alle facetten van het veelzijdige vak manicure, zoals: scrubbehandelingen, …
Manicure Thuisstudie
Handen en nagels vakkundig verzorgen? Volg de manicure opleiding en leer de kneepjes van het vakIn de opleiding Manicure leer je alle facetten van het veelzijdige vak manicure, zoals: scrubbehandelingen, …
Meer opleidingen Manicure

Weet je nog niet of je Manicure wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manicure of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manicure

Met wie werkt een Manicure samen? 

Een Manicure gaat veel om met klanten. Tevens werken Manicures vaak in schoonheidssalon waardoor ze ook veel omgaan met schoonheidsspecialisten, pedicures, andere Manicures of nagelstylisten. Ook komen Manicures nog in aanraking met medewerkers van de groothandel waar zij de benodigheden halen om hun beroep uit te oefenen.


  • Schoonheidsspecialist
  • Pedicure
Manicure


Organisaties waar een Manicure werkzaam is

Waar werkt een Manicure meestal? 

Manicures werken in profit organisaties, hierbij moet voor gedacht worden aan schoonheidssalons. De organisaties waar gewerkt kan worden zijn meestal kleinschalig al is het wel mogelijk in grote therme te werken waar ook vraag is naar een Manicure of nagelstyliste. Zoals eerder is vermeld ligt het erg aan de locatie waar een Manicure aan de slag wil of er in een grote danwel kleine organisatie kan worden gewerkt.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Manicure

Waar kun je het beste werken als Manicure? Hieronder vindt je de best door de Manicure beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manicure.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manicure:

Welke competenties heeft een een Manicure nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manicure

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manicure nodig? 

Een Manicure is zeer zorgzaam ten opzichte van (de handen van) de klant. Ook zijn veel Manicures goede luisteraars en tonen zij belangstelling voor de klant, waardoor er tussen de klant en de manicure een vertrouwenssband ontstaat (Gever). Tevens moet een Manicure perfectionistisch zijn, vooral gezien het zetten van kunstnagels. Kunstnagels zijn soms hele kunstwerken waarop mooie schilderingen voorkomen, waarbij met een vaste hand ingewikkelde kleine details moeten worden aangebracht. Hierbij komt ook de discipline naar voren van het geconcentreerd moeten blijven werken aan de nagels (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Manicure


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Manicure

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manicure

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manicure

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manicure

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manicure dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manicure belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manicure. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manicure iets voor je?

Zou je graag Manicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manicure bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manicure

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar