Medewerker Belastingdienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Belastingdienst? Lees de functieomschrijving.

De Belastingdienst kent vijf kerntaken. Deze zijn het heffen en innen van belastingen, het opsporen van fiscale, economische en financiële fraude, het uitbetalen van inkomensafhankelijke toeslagen voor kinderopvang, huur en zorg, het toezicht houden op de in-, uit- en doorvoer van goederen en het toezicht houden op het naleven van de fiscale wetten en regels. Hiervan is het eerste de bekendste en ook grootste taak van de organisatie. Als Medewerker is men gebonden aan deze taak en moet men dit via administratieve, informatieve en controlerende werkzaamheden uitvoeren.

Ook voert een medewerker van de belastingdienst toetsingen uit. Zo is er de kantoortoetsing, die bestaat uit het uitvoeren van routinematige vormen van toetsing zoals de niet-winst aangiften IB (Inkomstenbelasting) en massale toezichtsvormen naar aanleiding van bijvoorbeeld standaard uitworpredenen. Ook heeft men veldtoetsing, waarbij verschillende controles worden uitgevoerd, te weten:

- Loongegevens (tijdigheid, juistheid, volledigheid)
- Startersbezoeken
- Actiegerichte onderzoeken (veelal MKB)

 Tegenwoordig worden steeds meer zaken geautomatiseerd, waardoor het takenpakket van een Medewerker Belastingdienst steeds kleiner wordt. Steeds meer tijd bestaat uit informatieve werkzaamheden, zoals de Belasting Telefoon, terwijl de controlerende werkzaamheden door een computer worden gedaan.

Wil je werken als Medewerker Belastingdienst?

Werk je al als Medewerker Belastingdienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Belastingdienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Belastingdienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Belastingdienst in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker Belastingdienst
  • De Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1467 tot €8541

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Belastingdienst

Wat verdient een Medewerker Belastingdienst?

Het salaris kan heel erg verschillen met de functie of ervaring. Er is bij de Belastingdienst een schaalniveau voor de salarissen waar niet van wordt afgeweken. Daarbuiten kent de Belastingdienst nog vele andere vergoedingen. Er is bijvoorbeeld standaard een vakantievergoeding van 8% van het brutoloon en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Woon-werkverkeer wordt vergoed, tot een maximaal bedrag en soms wordt er ook een verhuisvergoeding gegeven. Als fulltime medewerker heeft men een 36-urige werkweek en 20 dagen vakantie, er is echter de mogelijkheid tot meer vrije dagen door oftewel 40 uur per week te werken of door vrije dagen bij te kopen. Vrije dagen die men overhoudt kunnen verkocht worden.

Salarisschaal Medewerker Belastingdienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Belastingdienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Belastingdienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Belastingdienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Belastingdienst vacatures

Klantenservice medewerker Belastingdienst
Timing
Hoe ziet jou dag eruit?Je stapt om 8:45 uur vastberaden binnen bij de vestiging van de Belastingdienst in Eindhoven. Je zet een warme kop koffie en neemt plaats achter een …
Klantenservice medewerker Belastingdienst Heerlen
Timing
Als klantenservice medewerker bij de Belastingdienst in Heerlen beantwoord je vragen van particulieren die gevestigd in het buitenland en belastingplichtig zijn in Nederland. Dit kunnen algemene vragen zijn, maar ook …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Belastingdienst

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Belastingdienst? 

De Belastingdienst heeft ongeveer 30.000 mensen in dienst en gezien de eisen niet bijster hoog zijn, is het arbeidsmarktperspectief laag. Vele mogelijkheden voor een baan zijn er niet, noch voor een stageplek. Doorgroeimogelijkheden bij de Belastingdienst zijn er wel, wat kan door meer ervaring op te doen of cursussen te volgen. De Belastingdienst moedigt extra scholing aan.

Baankans Medewerker Belastingdienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Belastingdienst worden: Opleidingen tot Medewerker Belastingdienst

Hoe word je een Medewerker Belastingdienst? 

Voor de functie van Medewerker van de Belastingdienst is een MBO opleiding in de fiscale richting vereist . Daarbij kun je doorgroeien tot een van de belangrijkere medewerkers, afhankelijk van je niveau en prestaties. Buiten dit wordt een goede kennis van het Nederlands (voornamelijk lezen en interactie) en een redelijke kennis van het Engels verwacht.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Belastingdienst

Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroep De juridisch medewerker verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Kwalificerend MBO4 - Den Haag)
Beroep De juridisch dienstverlener verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Loonstrookanalyse en de belastingdienst
Als bij een inwoner met een bijstandsuitkering sprake is van inkomsten in de zin van de Participatiewet, dan heeft dat gevolgen voor de hoogte van de uitkering. Hoe word je …
Basisvaardigheden Financieel administratief medewerker
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Bij ondernemen hoort het bijhouden van alles wat er …
Meer opleidingen Medewerker Belastingdienst

Weet je nog niet of je Medewerker Belastingdienst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Belastingdienst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Belastingdienst

Met wie werkt een Medewerker Belastingdienst samen? 

Medewerkers van de Belastingdienst werken voornamelijk met elkaar. Een aanzienlijk deel van de tijd wordt echter ook door contact met burgers in beslag genomen. Dit kunnen klagende burgers zijn, burgers met vragen of burgers die fouten hebben gemaakt bij het invullen van formulieren.


  • Medewerker Belastingdienst
  • De Burger
Medewerker Belastingdienst


Organisaties waar een Medewerker Belastingdienst werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Belastingdienst meestal? 

De Belastingdienst is een overheidsinstelling die het grootste gedeelte van de staatsinkomsten int en vervolgens richting de verschillende departementen stuurt. Er wordt geen winst gemaakt en dat is ook de bedoeling.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Belastingdienst

Waar kun je het beste werken als Medewerker Belastingdienst? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Belastingdienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Belastingdienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Belastingdienst:

Welke competenties heeft een een Medewerker Belastingdienst nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Belastingdienst

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Belastingdienst nodig? 

Een Medewerker van de Belastingdienst is onafhankelijk en kan uitstekend zaken beschouwen. Hij is analystisch ingesteld en emotieloos, waardoor hij altijd een goed oordeel kan geven over de informatie (Waarnemer). Qua (behoud van) controle is de Medewerker veeleisend, zowel naar zichzelf als naar zijn collega´s. Hij is heel ordelijk en een harde werker (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Belastingdienst


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Belastingdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Belastingdienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Belastingdienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Belastingdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Belastingdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Belastingdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Belastingdienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Belastingdienst iets voor je?

Zou je graag Medewerker Belastingdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Belastingdienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Belastingdienst

Jan

Een beetje laat.Maar wat denk je van de collegas van je Moeder.Gr.

Peter

Hallo Anoniem,hoe is de spreekbeurt gegaan?

Anoniem

Hoi ik ben Anoniem, mijn moeder doet dit werk. En ik zelf wilde er graag meer over weten omdat ik mijn spreekbeurt erover ga houden op school. Op 23 mei 2016 dus als jullie nog een tip hebben laat het dan weten voor die datum. Ik hoop dat jullie nog tips voor me hebben.

Lotte van Oostrom

Heyy Anoniem, cool dat je je spreekbeurt hierover doet. Jammer genoeg heb ik geen tip voor je doeiiiii.  Door: Lotte van Oostrom

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar