Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken? Lees de functieomschrijving.

Als Medewerker Bezwaar en Beroep ben je vooral bezig met het zorgvuldig en tijdige afhandelen van de bestuursrechtelijke bezwaar- en beroepsprocedures binnen een organisatie. Hierbij pas je de regelgeving  op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, en de Zorgverzekeringswet toe.

Ook ben je als Medewerker Bezwaar en Beroep verantwoordelijk voor het melden van problemen in de uitvoering aan de afdelingsmanager en denk je mee over oplossingen voor die problemen. Verder ben je voornamelijk bezig met het behandelen van bezwaar- en beroepsschriften die cliënten ingediend hebben tegen een bepaalde beschikking. Dit houdt ook in dat je contact houdt met de cliënten en dat je bemiddeling en oplossingen aanbiedt.

Tevens zorg je als Medewerker Bezwaar en Beroep voor een goede registratie van de zaken en bewaak je van de voortgang daarvan. Jij bent ook degene die verantwoordelijk is voor het houden van hoorzittingen in de bezwaarzaken waarbij de cliënt zijn standpunt wil uitleggen. Ook vertegenwoordig je de opdrachtgever in rechtszittingen in de bestuursrechtelijke procedures en moet je de wetgeving interpreteren en adviezen schrijven voor het te vormen beleid.


 

Wil je werken als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken?

Werk je al als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Cliënt
  • Bestuursrechter
  • Griffier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3800 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Wat verdient een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken?

Als Medewerker Bezwaar en Beroep verdien je ongeveer rond de €3800 bruto per maand. Dit salaris is wel afhankelijk van de instelling waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Waar de ene instelling misschien wel een auto van de zaak beschikbaar stelt zal dit bij de andere instelling niet het geval zijn.

Salarisschaal Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken? 

Het arbeidsmarktperspectief van een Medewerker Bezwaar en Beroep is over het algemeen redelijk goed.Gemeentes hebben regelmatig wel vraag naar medewerkers omdat de aanvraag van bezwaar- en beroepszaken redelijk hoog is. Dit is natuurlijk niet structureel het geval, omdat situaties ook kunnen veranderen.

De doorgroeimogelijkheden van een Medewerker Bezwaar en Beroep liggen vooral op het gebied van verdere juridische carrières zoals de advocatuur. Hiervoor is wel extra scholing nodig.

Baankans Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken worden: Opleidingen tot Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Hoe word je een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken? 

Om Medewerker Bezwaar en Beroep te worden moet je minstens een HBO opleiding Rechten hebben afgerond en dan het liefst in de richting van het bestuursrecht. Een Universitaire opleiding op dit gebied voldoet natuurlijk ook. Tijdens de studie leer je veel over de bestuursrechtelijke wetten waar je tijdens je werk als Medewerker Bezwaar en Beroep mee te maken krijgt. Het kan zijn dat je tijdens je werk nog een extra bijscholingscursus krijgt over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het recht en over hoe je met cliënten om moet gaan.

In principe zou je ook met een andere richting binnen het rechtsgebied dan het bestuursrecht aan de slag kunnen, maar dit zal toch wat extra scholing kosten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Meer opleidingen Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Weet je nog niet of je Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Met wie werkt een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken samen? 

Als Medewerker Bezwaar en Beroep kom je vooral in contact met cliënten. Jij bent voor hun het eerste aanspreekpunt voor hun probleem en zij zijn voor jou het eerste punt van informatie. Ook kom je eventueel in aanraking met de bestuursrechter als je bij hoorzittingen aanwezig bent. Soms zul je ook in contact komen met medewerkers van rechtbanken als je van hen informatie nodig hebt over bijvoorbeeld hoorzittingen.


  • Cliënt
  • Bestuursrechter
  • Griffier
Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken


Organisaties waar een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken meestal? 

Als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken ben je vooral werkzaam bij de overheid. Hierbij moet je denken aan gemeente of provincie. Ook kan het voorkomen dat je werkzaam bent op een kantoor dat gespecialiseerd is in dit soort zaken, gelegen zijn in de profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Waar kun je het beste werken als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken:

Welke competenties heeft een een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken nodig? 

Als Medewerker Bezwaar en Beroep is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je krijgt namelijk allerlei dossiers voor je neus waarin veel informatie staat die jij moet kunnen ordenen voor jezelf zodat je een goed overzicht van de situatie krijgt en houdt. Daarnaast is productiviteit een eigenschap die goed van pas komt in dit beroep. Je krijgt namelijk veel werk tegelijk te doen en dat moet ook allemaal weer snel worden afgehandeld, want voor de meeste zaken staat een termijn van max. zes weken (Perfectionist). Praktisch denken wordt vaak ook verwacht van een Medewerker Bezwaar en Beroep. Je hebt namelijk niet altijd de tijd om voor elke zaak een uitgebreide oplossing te bedenken, een simpelere en praktische oplossing komt vaak van pas (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken iets voor je?

Zou je graag Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Bezwaar- en Beroepszaken

Jean

Hallo Ronnie,ik heb van de week begrepen dat de gemeenten in N. weer meer jonge mensen aan gaan nemen.Ds moed houden.H.gr.

Ronnie

Het arbeidsperspectief is vrij slecht. Gemeentes willen geen vaste werknemers meer in dienst nemen, waardoor ze gebruik maken van detacherings- en uitzendbureau's. Deze vragen allemaal minimaal 2 jaar ervaring. Beginners komen er niet in en gemeentes zullen je ook niet intern 'bijscholen' of laten meedraaien. Zelfs stages zijn een bijzonderheid bij de gemeente, gezien de gemeente alleen naar haar eigen onpersoonlijke bedrijfseconomische model kijkt, waardoor stagiaires als lastig worden ervaren. Een vaste baan zit er waarschijnlijk niet in.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar