Medewerker Commercieel Klantenbeheer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Commercieel Klantenbeheer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker commercieel klantenbeheer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker commercieel klantenbeheer wordt.

 

Wat is een Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer is voornamelijk bezig met het contacteren van klanten, klanten die diensten hebben opgezegd of potentiële nieuwe klanten. Hij informeert klanten over zaken als facturen, schade en/of verlenging van eventuele abonnementen. Hij inventariseert waarom klanten niet langer van de diensten van een bedrijf of organisatie gebruik willen maken en probeert consumenten ervan te overtuigen om toch weer met het bedrijf in zee te gaan (door interessante deals aan te bieden) en de Medewerker Commercieel Klantenbeheer probeert nieuwe klanten te werven. Dit doet hij voornamelijk aan de telefoon. 

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer behandelt dus zowel inkomende telefoontjes als uitgaande contacten. Aan de ene kant heeft zijn functie vooral een dienstverlenend karakter en aan de andere kant heeft hij een actief commerciële kant.

De werkzaamheden worden meestal verricht vanuit een callcentre, waar diverse Medewerkers Commercieel Klantenbeheer achter pc's zitten. Administratieve werkzaamheden als het doorvoeren van mutaties in en controleren van klantgegevens, horen ook bij de functie.Wil je werken als Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

Werk je al als Medewerker Commercieel Klantenbeheer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Commercieel Klantenbeheer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Commercieel Klantenbeheer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2350

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Wat verdient een Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

Het salaris van een Medewerker Commercieel Klantenbeheer is afhankelijk van werkgever, leefijd en werkervaring en zaal minimaal €1500 bruto per maand opleveren. Dit kan oplopen tot ongeveer €2350. Vaak wordt het salaris aangevuld met bonussen (voor bijvoorbeeld het binnenhalen van een x-aantal nieuwe klanten).

Salarisschaal Medewerker Commercieel Klantenbeheer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Er zijn geen vacatures Medewerker Commercieel Klantenbeheer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Commercieel Klantenbeheer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Commercieel Klantenbeheer in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Wat is de toekomst van Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

Er zijn vacatures voor Medewerkers Commercieel Klantenbeheer te vinden, maar de weinige ingangseisen maken dat er veel potentiële sollicitanten zijn.

De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt, maar gedacht kan worden aan een functie op dezelfde afdeling met wat coördinerende of leidinggevende taken. Voor hogere functies moet een opleiding gevolgd worden.

Baankans Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Commercieel Klantenbeheer worden: Opleidingen tot Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Wil je Medewerker Commercieel Klantenbeheer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Commercieel Klantenbeheer.

Hoe word je een Medewerker Commercieel Klantenbeheer? 

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer moet minimaal een MBO opleiding hebben gedaan, waarvan de richting niet zoveel uitmaakt. Soms wordt werkervaring in een commerciële functie (bijv. in een callcentre) gevraagd. Deze functie wordt vaak als bijbaan vervuld door studenten.

Je moet kunnen werken met officeprogramma's als Word en Excel.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Er zijn geen opleidingen Medewerker Commercieel Klantenbeheer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Commercieel Klantenbeheer in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Medewerker Commercieel Klantenbeheer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Commercieel Klantenbeheer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Commercieel Klantenbeheer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Commercieel Klantenbeheer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer. Als Medewerker Commercieel Klantenbeheer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Commercieel Klantenbeheer:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Vakkennis voor een Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Het is voor een Medewerker Commercieel Klantenbeheer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Commercieel Klantenbeheer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Commercieel Klantenbeheer


Werkervaring Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Het is voor een startend Medewerker Commercieel Klantenbeheer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Commercieel Klantenbeheer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Telemarketeer .

Iets anders leren?

Is Medewerker Commercieel Klantenbeheer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Met wie werkt een Medewerker Commercieel Klantenbeheer samen? 

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer is zoals de naam al doet vermoeden veel in contact met klanten die hij probeert tevreden te stellen, te behouden of te werven. Hij zal vaak samenwerken met andere Medewerkers Commercieel Klantenbeheer.


  • Klanten
Medewerker Commercieel Klantenbeheer


Organisaties waar een Medewerker Commercieel Klantenbeheer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Commercieel Klantenbeheer meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Commercieel Klantenbeheer?

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer verricht werkzaamheden teneinde klanten tevreden te houden of te werven en hiermee de winst van de organisatie te vergroten.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Waar kun je het beste werken als Medewerker Commercieel Klantenbeheer? Hieronder vind je de best door de Medewerker Commercieel Klantenbeheer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Commercieel Klantenbeheer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Commercieel Klantenbeheer.

Welke competenties heeft een Medewerker Commercieel Klantenbeheer nodig?

Een Medewerker Commercieel Klantenbeheer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Commercieel Klantenbeheer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Commercieel Klantenbeheer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Commercieel Klantenbeheer nodig? 

De Medewerker Commercieel Klantenbeheer is klantgericht, spontaan en communicatief vaardig. Ook is hij geduldig, want onvriendelijkheid kan leiden tot het verlies van klanten. Een vlotte babbel moet hem helpen nieuwe klanten binnen te halen (Levensgenieter).
Energie komt bij het voortdurend voeren van gesprekken met klanten goed van pas, evenals doorzettingsvermogen. Een Medewerker Commercieel Klantenbeheer is verder erg productief en hij werkt met heldere doelstellingen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Commercieel Klantenbeheer


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Commercieel Klantenbeheer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Commercieel Klantenbeheer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Commercieel Klantenbeheer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Commercieel Klantenbeheer iets voor je?

Zou je graag Medewerker Commercieel Klantenbeheer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Commercieel Klantenbeheer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Commercieel Klantenbeheer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar