Medewerker Groenvoorziening Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Groenvoorziening? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker groenvoorziening. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker groenvoorziening wordt.

 

Wat is een Medewerker Groenvoorziening?

 

Een Medewerker Groenvoorziening houdt zich bezig met het aanplanten en onderhouden van groen, zoals bermen, tuinen, parken, plantsoenen, grasvelden, bossen en natuurterreinen.  Een Medewerker Groenvoorziening houdt het groen onkruidvrij door bijvoorbeeld plantsoenen te schoffelen of er vergif te spuiten, hij snoeit bomen en struiken en maait het gras aan de kant van de weg. Ook legt een Medewerker Groenvoorziening graszoden aan, evenals paden, planten, bomen en vijvers. Om het groen zo mooi mogelijk te houden, wordt ongedierte bestreden. Bovendien zorgt een Medewerker Groenvoorziening voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van de grond.

Een Medewerker Groenvoorziening werkt in een team of zelfstandig. Een Medewerker Groenvoorziening kan een team aansturen, of juist de aanwijzingen van een leidinggevende uitvoeren.

Het onderhoud van het groen kan de verantwoordelijkheid zijn van gemeentes, provincies, waterschappen of het rijk. Bovendien roepen organisaties als Staatsbosbeheer geregeld de hulp in van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van de groenvoorzieningen. Ook bedrijven of particulieren kunnen Medewerkers Groenvoorziening inroepen. Wil je werken als Medewerker Groenvoorziening?

Werk je al als Medewerker Groenvoorziening en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Groenvoorziening worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Groenvoorziening, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Groenvoorziening in één oogopslag

Netwerk:

  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever (Gemeente, Particulieren, Bedrijven)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

57


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Groenvoorziening

Wat verdient een Medewerker Groenvoorziening?

 

Het startsalaris van een Medewerker Groenvoorziening ligt zo rond de € 1200,- bruto per maand. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n € 2000,-, afhankelijk van leeftijd en werkervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een Medewerker Groenvoorziening werkt. Vaak geldt geen dertiende maand.
 

Salarisschaal Medewerker Groenvoorziening

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Medewerker Groenvoorziening

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Groenvoorziening? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Groenvoorziening. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Groenvoorziening vacatures

Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever realiseert kwalitatieve projecten. Het bedrijf is een toonaangevend hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf met vestigingen in Voorhout, Zoetermeer en Ursem. Met een team van 120 vakmensen maken zij …
Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is al meer dan 70 jaar specialist in verantwoord natuuronderhoud. Ze zijn een hechte organisatie en onderling vertrouwen speelt een grote rol in het goed uitvoeren …
Vacature Groenvoorziening Medewerker
Intro Bodegraven
Het gras bij de buren is altijd groener. Dat is meestal niet waar, maar in dit geval wel. Want jij hebt als Groenvoorziening Medewerker de buurman geholpen met zijn tuin. …
Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is al meer dan 70 jaar specialist in verantwoord natuuronderhoud. Ze zijn een hechte organisatie en onderling vertrouwen speelt een grote rol in het goed uitvoeren …
Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba
Als medewerker groenvoorziening is geen dag hetzelfde! 's Ochtends ga je, nadat je eerst een kopje koffie hebt gedronken, vanaf de werkplaats samen met één of enkele collega(s) op pad …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Groenvoorziening

Wat is de toekomst van Medewerker Groenvoorziening?

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Medewerkers Groenvoorziening. Er zijn veel organisaties die Medewerkers Groenvoorziening nodig hebben, dus het is vaak niet lastig aan een baan te komen.

Een Medewerker Groenvoorziening begint vaak met klussen als onkruid wieden en schoffelen. Hoe meer ervaring een Medewerker Groenvoorziening heeft, hoe meer klussen hij mag uitvoeren. Dit hangt ook af van zijn vaardigheden met bepaalde machines, zoals een grasmaaier.

Een Medewerker Groenvoorziening kan zich specialiseren, bijvoorbeeld als maaier. Hier is wel een cursus voor nodig. 

Baankans Medewerker Groenvoorziening

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

57


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Groenvoorziening worden: Opleidingen tot Medewerker Groenvoorziening

Wil je Medewerker Groenvoorziening worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Groenvoorziening.

Hoe word je een Medewerker Groenvoorziening? 

 

Om Medewerker Groenvoorziening te worden, is een opleiding niet altijd nodig. Toch vragen de meeste opdrachtgevers om mensen met een MBO-diploma met een groene richting, zoals Tuinbouw. Er bestaan ook specifieke MBO-opleidingen tot Medewerker Groenvoorziening. Ook op het HBO worden geschikte opleidingen aangeboden, zoals de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Bovendien vragen opdrachtgevers vaak om een VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)-diploma en een spuitlicensie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Groenvoorziening

Er zijn geen opleidingen Medewerker Groenvoorziening aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Groenvoorziening in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Groenvoorziening

Als je Medewerker Groenvoorziening wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Groenvoorziening zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Groenvoorziening

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Groenvoorziening?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Groenvoorziening

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Groenvoorziening nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Groenvoorziening nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Groenvoorziening

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Groenvoorziening

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Groenvoorziening. Als Medewerker Groenvoorziening wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Groenvoorziening:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Groenvoorziening

Vakkennis voor een Medewerker Groenvoorziening

Het is voor een Medewerker Groenvoorziening ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Groenvoorziening zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Groenvoorziening


Werkervaring Medewerker Groenvoorziening

Het is voor een startend Medewerker Groenvoorziening die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Groenvoorziening is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hovenier .

Iets anders leren?

Is Medewerker Groenvoorziening het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Groenvoorziening

Met wie werkt een Medewerker Groenvoorziening samen? 

 

Een Medewerker Groenvoorziening werkt vaak in een team die voor een bepaalde tijd een klus uitvoert. Het meeste contact heeft een Medewerker Groenvoorziening dus met zijn directe collega’s en leidinggevende. Ook komt een Medewerker Groenvoorziening in contact met opdrachtgevers, zoals de gemeente, bedrijven of particulieren. Dit hangt af van de organisatie waar de Medewerker Groenvoorziening werkzaam is. 


  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever (Gemeente, Particulieren, Bedrijven)
Medewerker Groenvoorziening


Organisaties waar een Medewerker Groenvoorziening werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Groenvoorziening meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Groenvoorziening?

 

Een Medewerker Groenvoorziening kan bij zowel profit- als non-profitorganisaties aan de slag. Een voorbeeld van een profitorganisatie is een hoveniersbedrijf en een voorbeeld van een non-profitorganisatie is de gemeente. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Groenvoorziening

Waar kun je het beste werken als Medewerker Groenvoorziening? Hieronder vind je de best door de Medewerker Groenvoorziening beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Groenvoorziening.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Groenvoorziening:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Groenvoorziening.

Welke competenties heeft een Medewerker Groenvoorziening nodig?

Een Medewerker Groenvoorziening heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Groenvoorziening

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Groenvoorziening passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Groenvoorziening nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Groenvoorziening zijn de succesvolle werker en de levensgenieter.

Een Medewerker Groenvoorziening dient doelgericht en efficiënt te werken. Hij moet een goed overzicht hebben over de werkzaamheden en genoeg energie hebben om de hele dag in de buitenlucht bezig te zijn (succesvolle werker).

Ook moet een Medewerker Groenvoorziening doorwerken en creatief zijn, omdat de groenvoorzieningen er aantrekkelijk uit moeten zien en niet allemaal op elkaar moeten lijken (levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Groenvoorziening


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Groenvoorziening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Groenvoorziening

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Groenvoorziening

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Groenvoorziening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Groenvoorziening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Groenvoorziening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Groenvoorziening. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Groenvoorziening iets voor je?

Zou je graag Medewerker Groenvoorziening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Groenvoorziening bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Groenvoorziening?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Medewerker Groenvoorziening

Vacature Medewerker Groenvoorziening
Intro Personeel
Hmmm, heerlijk die eerste zonnenstralen van de dag op je hoofd. De frisse geur van vers gemaaid gras streelt je neusgaten. Een mooie dag om hard te werken in het …
Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever zit in Noordwijkerhout en is een veelzijdige partner voor groenvoorziening en stadsonderhoud. Ze zorgen voor een schone, veilige en verzorgde omgeving waar het goed wonen, werken …
Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba
Elke nieuwe werkdag krijg jij een nieuwe plattegrond/tekening mee van de locatie waar het werk verricht moet worden. Het werk is zeer afwisselend, de ene dag ga je op pad …
Vacature Groenvoorziening Medewerker
Intro Personeel
Het gras bij de buren is altijd groener. Dat is meestal niet waar, maar in dit geval wel. Want jij hebt als Groenvoorziening Medewerker de buurman geholpen met zijn tuin. En …
Vacature Medewerker groenvoorziening
WerkTalent
Een bruto maandsalaris tussen de € en € o.b.v. uur per week. Als medewerker groenvoorziening is geen dag hetzelfde! Je werkt dagelijks/wekelijks op diverse plekken en voert hier verschillende werkzaamheden …

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Groenvoorziening

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar