Medewerker Huishoudelijke Dienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Huishoudelijke Dienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker huishoudelijke dienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker huishoudelijke dienst wordt.

Wat is een Medewerker Huishoudelijke Dienst?

De Medewerker Huishoudelijke Dienst, Interieurverzorger of Schoonmaker is verantwoordelijk voor het schoonhouden van (delen van) het pand of de panden van zijn werkgever.

De Medewerker Huishoudelijke Dienst is bijna overal inzetbaar; van zwembad of stadion tot school, bejaardentehuis of bibliotheek - alles moet schoongemaakt worden. Een Interieurerzorger heeft over het algemeen vaste ruimtes en panden onder zijn hoede. Meestal is hij in dienst van de organisatie of instelling waarvoor hij werkt, soms kan het zijn dat hij als uitzendkracht wisselende objecten schoonhoudt. In de grotere instellingen maakt de Schoonmaker veelal deel uit van een team. Er zijn ook Interieurverzorgers die bij particulieren thuis schoonmaken.

De precieze werkzaamheden zijn afhankelijk van opdrachtgever en het soort pand. In grote panden moet veel sanitair schoongemaakt worden en de vloeren gedweild of gestofzuigd, in kantoren moeten bureaus en monitors worden afgenomen, de vloeren in zwembaden schoon gespoten, ramen gelapt. Ook het legen van vuilnis- en asbakken, uitpakken van afwasmachines en planten water geven kunnen tot de taken van de Schoonmaker horen. Bij mensen thuis zijn het vaak specifieke klusjes als zilver poetsen en keukenkastjes schoonmaken die gedaan moeten worden.

Wil je werken als Medewerker Huishoudelijke Dienst?

Werk je al als Medewerker Huishoudelijke Dienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Huishoudelijke Dienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Huishoudelijke Dienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Huishoudelijke Dienst in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Schoonmaker
  • Conciërge
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Huishoudelijke Dienst

Wat verdient een Medewerker Huishoudelijke Dienst?

Een Medewerker Huishoudelijke Dienst bij een openbare bibliotheek zit in schaal 3 en verdient tussen de €1400 en €2000 bruto per maand.

Het minimum bruto uurloon zoals dit is vastgelegd in de CAO schoonmaak ligt (afhankelijk van de precieze functie) tussen €8,91 en €12,84.

Er is een aantal Schoonmakers dat zwart werkt. Zij verdienen ca. €10 per uur.

Salarisschaal Medewerker Huishoudelijke Dienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Huishoudelijke Dienst

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Huishoudelijke Dienst

Wat is de toekomst van Medewerker Huishoudelijke Dienst?

Er is veel werk voor Schoonmakers, zowel bij organisaties als particulieren. Doorgroeimogelijkheden zijn er echter niet, in verband met het ongeschoolde karakter van de functie.

Baankans Medewerker Huishoudelijke Dienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Huishoudelijke Dienst worden: Opleidingen tot Medewerker Huishoudelijke Dienst

Wil je medewerker huishoudelijke dienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Huishoudelijke Dienst? 

Enkele werkgevers zullen vragen om kennis van moderne schoonmaaktechnieken. Verder wordt er geen opleiding gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Huishoudelijke Dienst

Meer opleidingen Medewerker Huishoudelijke Dienst

Weet je nog niet of je Medewerker Huishoudelijke Dienst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Huishoudelijke Dienst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Huishoudelijke Dienst

Met wie werkt een Medewerker Huishoudelijke Dienst samen? 

Het is zeer goed mogelijk dat de Interieurverzorger naast collegaschoonmakers ook met een conciërge te maken krijgt, bijvoorbeeld bij het schoonmaken van schoolgebouwen. Interieurverzorgers die hun eigen adressen regelen hebben te maken met klanten.


  • Schoonmaker
  • Conciërge
  • Klant
Medewerker Huishoudelijke Dienst


Organisaties waar een Medewerker Huishoudelijke Dienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Huishoudelijke Dienst meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Huishoudelijke Dienst?

De schoonmaker kan bij iedere organisatie, instelling en bedrijf komen te werken.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Huishoudelijke Dienst

Waar kun je het beste werken als Medewerker Huishoudelijke Dienst? Hieronder vind je de best door de Medewerker Huishoudelijke Dienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Huishoudelijke Dienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Huishoudelijke Dienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Huishoudelijke Dienst.

Welke competenties heeft een Medewerker Huishoudelijke Dienst nodig?

Een Medewerker Huishoudelijke Dienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Huishoudelijke Dienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Huishoudelijke Dienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Huishoudelijke Dienst nodig? 

De Medewerker Huishoudelijke Dienst heeft een ondersteunende functie, maakt het werk van anderen makkelijker en hun werkomgeving prettiger. Hij is degene die achter de schermen de gastvrijheid verzorgt (Gever) . Daarnaast vraagt zijn werk om zorgvuldigheid, aandachtigheid en nauwkeurigheid. Hij werkt binnen een helder omlijnd kader, met duidelijke taken en verantwoordelijkheden (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Huishoudelijke Dienst


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Huishoudelijke Dienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Huishoudelijke Dienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Huishoudelijke Dienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Huishoudelijke Dienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Huishoudelijke Dienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Huishoudelijke Dienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Huishoudelijke Dienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Huishoudelijke Dienst iets voor je?

Zou je graag Medewerker Huishoudelijke Dienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Huishoudelijke Dienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Huishoudelijke Dienst

liesbeth

er is een opleiding of curcus voor interieurverzorgsters, zelf ben ik werkzaam als interuerverzorgster bij een veterinair centrum. Ik zou grag de curcus volgen, en mag dat ook van mijn baas maar we weten niet waar en hoe die curcus heet, misschien dat jullie mij verder kunnen informeren??? alvast bedankt groetjes Liesbeth

liesbeth

er is een opleiding of curcus voor interieurverzorgsters, zelf ben ik werkzaam als interuerverzorgster bij een veterinair centrum. Ik zou grag de curcus volgen, en mag dat ook van mijn baas maar we weten niet waar en hoe die curcus heet, misschien dat jullie mij verder kunnen informeren??? alvast bedankt groetjes Liesbeth

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar