Medical Network Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medical Network Engineer? Lees de functieomschrijving.

Het is de taak van de Medical Network Engineer om netwerken voor ziekenhuizen te ontwikkelen, configureren en onderhouden, in overeenstemming met de functionele specificaties die zijn opgesteld om de automatisering van het werk in ziekenhuizen te ondersteunen. Zo ontwikkelt de Netwerk Engineer alle componenten in het netwerk op zo'n manier dat ze makkelijk in gebruik te nemen zijn en goed met elkaar samenwerken. In ziekenhuizen zijn deze componenten niet alleen computers, maar ook medische apparatuur.

De Medical Network Engineer helpt bij het schetsen van een toekomstig netwerk en het onderhouden van huidige netwerken, waarbij hij tests uitvoert om er zeker van te zijn dat er niets mis is in het netwerk. Ook installeert de Medical Network Engineer nieuwe elementen en adviseert hij over voorwaarden voor het optimaal functioneren van het netwerk. Door de goede configuraties en codering te begruiken, maakt de Medical Network Engineer het mogelijk voor werknemers om hun werkzaamheden uit te voeren zonder aandacht te besteden aan het netwerk.

Wanneer een netwerk online is is het de taak van de Medical Network Engineer om het operationeel te houden en periodiek te updaten.

Wil je werken als Medical Network Engineer?

Werk je al als Medical Network Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medical Network Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medical Network Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medical Network Engineer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Teamleider
 • Projectmanager
 • Zorgmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2777 tot €6560

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medical Network Engineer

Wat verdient een Medical Network Engineer?

De Medical Network Engineer start met een salaris van ongeveer €2777 wat kan oplopen tot ca. €6560 bruto per maand. Opleiding en ervaring bepalen het salaris. In de hoogste schaal is er ook sprake van leidinggevende taken en heeft de Medical Network Engineer een functie als projectmanager of teamleider. Secundaire voorwaarden kunnen zijn; onregelmatigheidstoeslagen, vakantietoeslag en reiskostenvergoeding. 

Salarisschaal Medical Network Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medical Network Engineer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medical Network Engineer

Hoe goed is de toekomst voor de Medical Network Engineer? 

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk aangezien er altijd vraag zal zijn naar Medical Network Engineers, in de toekomst waarschijnlijk meer dan nu. 

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van het verkrijgen van leidinggevende taken. Doorgroeien naar een functie als projectmanager of teamleider is gebruikelijk.

Baankans Medical Network Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medical Network Engineer worden: Opleidingen tot Medical Network Engineer

Hoe word je een Medical Network Engineer? 

De Medical Network Engineer is een ervaren ICT'er en Network Engineer die zich heeft gespcialiseerd in Medical Network Engineering. De Medical Network Engineer heeft een technische opleiding op HBO of WO niveau gevolgd. Naast Network Engineering (HBO) kan dit ook Informatica (HBO,WO) of Computer Science zijn. Voor de specialisatie Medical Network Engineering zijn cursussen beschikbaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medical Network Engineer

Meer opleidingen Medical Network Engineer

Weet je nog niet of je Medical Network Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medical Network Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medical Network Engineer

Met wie werkt een Medical Network Engineer samen? 

De Medical Network Engineer komt veel in contact met de technische staf van een zorgcentrum of ziekenhuis. Hier vallen de teamleiders en projectmanagers ook onder. Natuurlijk wordt alles teruggekoppeld naar management of directie.


 • Teamleider
 • Projectmanager
 • Zorgmanager
Medical Network Engineer


Organisaties waar een Medical Network Engineer werkzaam is

Waar werkt een Medical Network Engineer meestal? 
 •  Ziekenhuis
 • GD/GGD
 • GZ/GGZ
 • Huisartsenpost
 • Zorginstelling

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Medical Network Engineer

Waar kun je het beste werken als Medical Network Engineer? Hieronder vindt je de best door de Medical Network Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medical Network Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medical Network Engineer:

Welke competenties heeft een een Medical Network Engineer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medical Network Engineer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medical Network Engineer nodig? 

De Medical Network Engineer heeft oog voor de kleinste details en zal proberen alles in het systeem kloppend te maken. Hij moet altijd streven naar perfectie, zeker omdat het gaat om medisch apparatuur. Er staan mensenlevens op het spel, waardoor het onderhoud aan, en het beheer en updaten van het systeem tijdig en zorgvuldig moet gebeuren (Perfectionist).

Verder weet de Medical Network Engineer goed raad met grote hoeveelheden informatie. Hij weet hoofd- en bijzaken te scheiden en houdt het netwerk en de bijbehorende apparatuur nauwlettend in de gaten (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medical Network Engineer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medical Network Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medical Network Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medical Network Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medical Network Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medical Network Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medical Network Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medical Network Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medical Network Engineer iets voor je?

Zou je graag Medical Network Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medical Network Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medical Network Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar