Meet- en regeltechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Meet- en regeltechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep meet- en regeltechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je meet- en regeltechnicus wordt.

 

Wat is een Meet- en regeltechnicus?

De meet- en regeltechnicus houdt zich bezig met het bestuderen van het dynamisch gedrag van een systeem over tijd en probeert dit gedrag te sturen en te beïnvloeden. Door het bestuderen van een systeem en de bijbehorende gedragingen kunnen er voorspellingen gedaan worden over bijvoorbeeld het evenwicht van het systeem. 

Overal ter wereld zijn er systemen en apparaturen die aangestuurd of geregeld moeten worden. De meet- en regeltechnicus zorgt voor een constante onderhoud van dit soort apparatuur en zorgt voor de aanleg van dit soort apparatuur. De meet- en regeltechnicus zorgt dus voor het onderhoud, het aanleggen ervan, het ontwerpen van bepaalde apparaturen en systemen en hoe je deze systemen test en gebruikt. 

Dit kan variëren van een geizer bij iemand thuis tot een grote machine in een fabriekshal die aangelegd moet worden. De opleiding stelt je in staat om over genoeg kennis te beschikken om dit soort projecten aan te sturen en te onderhouden. Dit beroep vergt een hoop technisch inzicht en zorgt voor de mogelijke puzzels aangezien sommige systemen zeer ingewikkeld zijn. 

Wil je werken als Meet- en regeltechnicus?

Werk je al als Meet- en regeltechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Meet- en regeltechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Meet- en regeltechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Meet- en regeltechnicus in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2700 tot €3750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Meet- en regeltechnicus

Wat verdient een Meet- en regeltechnicus?

Het salaris is sterk afhankelijk van je werkgever of als je voor jezelf begint, maar het salaris van een meet- en regeltechnicus bedraagt ongeveer 2700 euro bruto per maand bij aanvang van de baan, en kan oplopen tot ongeveer 3750 euro bruto per maand. 

Er kan nog meer verdient worden in dit beroep, maar dan kom je al gauw bij het beroep projectmanager binnen deze sector. 

Salarisschaal Meet- en regeltechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Meet- en regeltechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Meet- en regeltechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Meet- en regeltechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Meet- en regeltechnicus vacatures

Meet- en Regeltechnicus
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Jij bent als Meet- en Regeltechnicus verantwoordelijk voor het aanleggen, in bedrijf stellen en inregelen van regeltechnische installaties. Je houdt het overzicht van vele regeltechnische installaties en draagt er zorg …
Meet- en regeltechnicus
Timing Uitzendbureau
De (Jr.) E&I Technician houdt zich bezig met het in- en uitsturen van een simulatiesignaal vanuit controlekamer middels een loopcallibrator en / of hartcommunicator. Geen complexe kennis van kennis of …
Meet- en Regeltechnicus (M&R)
Eminent Groep
Samen met de projectleider meet- en regeltechniek en de chef-monteur ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de meet- en regeltechniek van het project. Met het team realiseer je de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Meet- en regeltechnicus

Wat is de toekomst van Meet- en regeltechnicus?

Arbeidsperspectieven zijn redelijk voor de meet- en regeltechnicus. Er zijn aardig wat vacatures voor de opgeleide en ook in verschillende sectoren. Vaak worden er hoger opgeleide gevraagd binnen de grotere concerns. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van leidinggevende verantwoordelijkheden zoals een projectmanager of een afdelingshoofd binnen een bedrijf. 

Baankans Meet- en regeltechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Meet- en regeltechnicus worden: Opleidingen tot Meet- en regeltechnicus

Wil je meet- en regeltechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Meet- en regeltechnicus? 

De opleiding meet- en regeltechniek duurt ongeveer 3 jaar (MBO) of 4 jaar (HBO of Post HBO). Hoe hoger het niveau hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt toegewezen. Het kan zelfs zo ver komen, denk aan een post HBO opleiding, dat je leidinggevende verantwoordelijkheden krijgt zoals een project manager of iets dergelijks. Het is altijd goed om bijscholing te zoeken wanneer je hogerop wilt komen. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Meet- en regeltechnicus

Regeltechniek: regelafsluiters en corrigerende organen (PIT-2) (Dag)
Ben je werkzaam binnen de techniek en houd je je bezig met het regelen van processen? En wil je jouw kennis over PID-regelaars, de regeltechniek en het gebruik van corrigerende …
Gebouwbeheersystemen - optimalisatie klimaatregelingen (Dag)
Tijdens deze training in de Klimaattechniek leer je hoe regelingen van klimaatinstallaties (aangestuurd door een GBS) werken op basis van het regeltechnisch ontwerp. Ben jij werkzaam als servicetechnicus gebouwinstallaties, meet- …
Netwerktoegang tot gebouwbeheersystemen (Dag)
Leer tijdens deze ROVC-cursus een lokale- en externe netwerkverbinding tot stand brengen en daarmee toegang te krijgen tot een GBS-systeem. Ben jij werkzaam als servicetechnicus gebouwinstallaties, meet- en regeltechnicus of …
Meer opleidingen Meet- en regeltechnicus

Weet je nog niet of je Meet- en regeltechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Meet- en regeltechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Meet- en regeltechnicus

Met wie werkt een Meet- en regeltechnicus samen?   • Klant
Meet- en regeltechnicus


Organisaties waar een Meet- en regeltechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Meet- en regeltechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Meet- en regeltechnicus?


Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Meet- en regeltechnicus

Waar kun je het beste werken als Meet- en regeltechnicus? Hieronder vind je de best door de Meet- en regeltechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Meet- en regeltechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Meet- en regeltechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Meet- en regeltechnicus.

Welke competenties heeft een Meet- en regeltechnicus nodig?

Een Meet- en regeltechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Meet- en regeltechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Meet- en regeltechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Meet- en regeltechnicus nodig? 

Net als de biomedisch analist moet een meet- en regeltechnicus een perfecionist en waarnemer zijn aangezien het hier om technisch apparatuur gaat waar veel details bij komen kijken en waar het waarnemen van defecten van cruciaal belang is. De meet- en regeltechnicus behoort te beschikken over een technisch karakter en een analytische kijk op systemen. (Perfectionist en Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Meet- en regeltechnicus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Meet- en regeltechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Meet- en regeltechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Meet- en regeltechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Meet- en regeltechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Meet- en regeltechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Meet- en regeltechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Meet- en regeltechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Meet- en regeltechnicus iets voor je?

Zou je graag Meet- en regeltechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Meet- en regeltechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Meet- en regeltechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar