Mental Coach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Mental Coach: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Mental Coach? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Mental Coach wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Mental Coach, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Mental Coach


Vacatures Mental Coach

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Mental Coach?

Een Mental Coach helpt mensen met het veranderen van hun (negatieve) gedachtes.

Hij of zij helpt mensen meestal 1 op 1 om ineffectieve denkpatronen te doorbreken en meer in het heden te leven. Zo kan een Mental Coach bijvoorbeeld mensen helpen met stress, onvoldoende focus, piekeren of een laag zelfvertrouwen. Een Mental Coach heeft sterke overeenkomsten met een psycholoog: beide focussen zich op uiteenlopende problemen van cliënten door goed naar hen te luisteren en hen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen gedachtestromen. Het grote verschil zit in de aanpak: een psycholoog is over het algemeen eerst/vooral op zoek naar de oorzaak van bepaalde gedachtes of gedrag om zo een oplossing voor de lange termijn te bieden. Een Mental Coach is meer gericht op de toekomst en hoe die op de korte termijn veranderd kan worden. Doordat er niet in het verleden van de cliënt gegraven wordt, loopt een cliënt meestal korter bij een Mental Coach dan bij een psycholoog.
 
Mental Coaches werken als zelfstandig ondernemer of voor coachingbureaus. Zij hebben vaak meerdere methodes onder de knie waar zij certificaten voor hebben gehaald. Deze methodes komen veelal overeen met de methodes die psychologen toepassen.
 

Past het beroep Mental Coach bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Mental Coach per stad

Vacatures Mental Coach Alkmaar

Vacatures Mental Coach Almelo

Vacatures Mental Coach Almere

Vacatures Mental Coach Alphen aan den Rijn

Vacatures Mental Coach Amersfoort

Vacatures Mental Coach Amstelveen

Vacatures Mental Coach Amsterdam

Vacatures Mental Coach Apeldoorn

Vacatures Mental Coach Arnhem

Vacatures Mental Coach Assen

Vacatures Mental Coach Bergen op Zoom

Vacatures Mental Coach Breda

Vacatures Mental Coach Capelle aan den IJssel

Vacatures Mental Coach Delft

Vacatures Mental Coach Den Bosch

Vacatures Mental Coach Den Haag

Vacatures Mental Coach Den Helder

Vacatures Mental Coach Deventer

Vacatures Mental Coach Doetinchem

Vacatures Mental Coach Dordrecht

Vacatures Mental Coach Ede

Vacatures Mental Coach Eindhoven

Vacatures Mental Coach Emmen

Vacatures Mental Coach Enschede

Vacatures Mental Coach Gouda

Vacatures Mental Coach Groningen

Vacatures Mental Coach Haarlem

Vacatures Mental Coach Haarlemmermeer

Vacatures Mental Coach Heerlen

Vacatures Mental Coach Helmond

Vacatures Mental Coach Hengelo

Vacatures Mental Coach Hilversum

Vacatures Mental Coach Hoogeveen

Vacatures Mental Coach Hoorn

Vacatures Mental Coach Katwijk

Vacatures Mental Coach Leeuwarden

Vacatures Mental Coach Leiden

Vacatures Mental Coach Lelystad

Vacatures Mental Coach Maastricht

Vacatures Mental Coach Middelburg

Vacatures Mental Coach Nieuwegein

Vacatures Mental Coach Nijmegen

Vacatures Mental Coach Oss

Vacatures Mental Coach Purmerend

Vacatures Mental Coach Roermond

Vacatures Mental Coach Roosendaal

Vacatures Mental Coach Rotterdam

Vacatures Mental Coach Schiedam

Vacatures Mental Coach Spijkenisse

Vacatures Mental Coach Terneuzen

Vacatures Mental Coach Tilburg

Vacatures Mental Coach Utrecht

Vacatures Mental Coach Veenendaal

Vacatures Mental Coach Venlo

Vacatures Mental Coach Vlaardingen

Vacatures Mental Coach Westland

Vacatures Mental Coach Zaanstad

Vacatures Mental Coach Zeist

Vacatures Mental Coach Zoetermeer

Vacatures Mental Coach Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Mental Coach

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Mental Coach?

Als je als Mental Coach in dienst bent bij een bedrijf is het salaris afhankelijk van de cao-schalen, opleiding en ervaring. Het ligt tussen de 2200 en 7800 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en soms een eindejaarsbonus.

Als je voor jezelf werkt, zijn er geen secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Meer weten over het salaris Mental Coach

Salaris aankomend Mental Coach Salaris junior Mental Coach Wat is het salaris van een medior Mental Coach? Welk salaris krijgt een senior Mental Coach?


Hoe word je een Mental Coach? 

Een goede basis voor een Mental Coach is een opleiding in de richting van psychologie. Deze studie wordt op veel plaatsen in Nederland aangeboden op MBO-, HBO- en WO- niveau. Verder kun je diverse cursussen (online) volgen op HBO-niveau om als gediplomeerde Mental Coach aan de slag te kunnen. Er is ook een groot aanbod aan cursussen in specifieke methodes waar soms in vacatures voor een Mental Coach om gevraagd wordt.

Opleidingen Mental Coach

Mental Coach
Over de opleiding Mental Coach Mensen helpen hun innerlijke motivatie te vinden voor gedragsverandering. Die bijzondere en mooie rol heb je als mental coach. Jij wilt als coach mensen motiveren, …
Mental Coach
Mental coach
Word mental coach en leer hoe het beïnvloeden van gedachten leidt tot succesvolle prestaties. Volg de opleiding Mental coach en leer particulieren, sporters, zakenmensen, managers en teams te coachen naar …
Mental coach
Mental coach
Het vakgebied van mental coaching heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Waar vroeger vooral aandacht werd besteed aan fysieke eigenschappen die kunnen bijdragen aan het leveren van een …
Mental coach
Mental Coaching
Maak van jezelf een prioriteit   Wat doet een mental coach? Mental coaching gaat over onderzoek naar en begrip van de mentale conditionering die je gedrag aanstuurt. De rol van …
Mental Coaching
Mental Coach Thuisstudie
Met de Mental Coach opleiding maak jij anderen bewust van de invloed van hun gedachtenWil jij mensen ondersteunen zodat ze meer voldoening uit hun leven halen? Help anderen meer controle …
Mental Coach ThuisstudieOmscholen tot Mental Coach

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Mental Coach. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mental Coach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mental Coach

Als je Mental Coach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mental Coach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mental Coach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Mental Coach?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Mental Coach

Een Mental Coach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Mental Coach

 • Luistervaardigheid
 • Stimuleren
 • Inlevingsvermogen
 • Feedback geven
 • Belangstelling hebben
 • Vragen stellen
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Analytisch vermogen
 • Logisch redeneren
 • Spontaniteit
 • Sociaal gevoel
 • Helder communiceren
 • Taalkennis
 • Analyseren
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
 • Doelgericht werken
 • Doorzettingsvermogen
 • Ambitie
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mental Coach nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Mental Coach zijn de Gever en de Bemiddelaar.
 
Een Mental Coach moet in staat zijn om de cliënt aan te zetten tot ander gedrag of andere denkwijzen. Hij is dus goed in het helpen van anderen en is geduldig, empathisch en sociaal  (Bemiddelaar).
 
Verder is een Mental Coach in staat om goed naar zijn of haar cliënt te luisteren en diens vertrouwen te winnen. Hij kan zich inleven in de gevoelens en gedachtes van de cliënt en is behulpzaam en goed in omgang met anderen (Gever).
 

Eigenschappen Mental Coach

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Behulpzaamheid
 • Vriendelijkheid
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • PassieWat zijn de baankansen voor een Mental Coach?

De vooruitzichten op een baan als Mental Coach zijn redelijk. Er zijn weinig vacatures voor Mental Coaches te vinden online, maar de meeste Mental Coaches werken dan ook voor zichzelf (al dan niet aangesloten bij Coaching bureaus). Met de huidige druk die in onze maatschappij ligt op prestaties is er een grote vraag naar Mental Coaches om bijvoorbeeld te helpen met zelfvertrouwen, sollicitaties en stress.
 
Doorgroeimogelijkheden:
Er zijn veel cursussen te vinden op het gebied van psychologie, waardoor je als coach mee kunt blijven gaan met de tijd. Hierdoor kun je zorgen dat je breed onderlegd bent en dus interessant blijft voor cliënten, maar er zijn verder weinig doorgroeimogelijkheden.
 

De actuele kans op werk voor een Mental Coach

Het beroep Mental Coach is onderdeel van de beroepsfamilie Sociotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociotherapeuten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Mental Coach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Mental Coach

Het beroep Mental Coach is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers.

Mogelijke specialisaties voor een Mental Coach

manager telefonische hulpdiensten

manager sos-telefonische hulpdienst

teamleider telefonische hulpdiensten

zorgmanager telefonische hulpdiensten

Coördinator Kindertelefoon

hoofd diensten maatschappelijk werk

teamleider asielzoekerscentrum

teamleider bureau slachtofferhulp

teamleider fiom bureau

teamleider opvang thuislozen

hoofd diensten asielzoekerscentrum

hoofd wonen asielzoekerscentrum

teamleider antidiscriminatie-bureau

kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten

psychiatrisch-maatschappelijk werker

zorgconsulent verstandelijk gehandicapten

maatschappelijk werker psychiatrische kliniek

maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden

maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten

psychiatrisch-sociaal werker

jeugdbeschermer

schoolmaatschappelijk werker

begeleider pleegzorg

jeugdvoogd

gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener

pleegzorgwerker

ambulant jeugdhulpverlener

maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst

maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker kinderpolitie

maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming

maatschappelijk werker voogdijvereniging

orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker

maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren

maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker kinderbescherming

maatschappelijk werker kindertehuis

casemanager jeugdzorg

Gezinsvoogd

Bemiddelaar Pleegzorg

Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Medewerker Bureau Halt

Opvoedondersteuner

Gezinsbegeleider

Gezinsmanager

maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders

woningmaatschappelijk werker

maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden)

algemeen maatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling

maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders

maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden

maatschappelijk werker opbouwwerk

maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders

maatschappelijk werker opvanghuis

maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk

agogisch-maatschappelijk werker

bedrijfsmaatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk

maatschappelijk werker begeleiding allochtonen

maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis

maatschappelijk werker gezinnen

maatschappelijk werker woonwagenwerk

supervisor maatschappelijk werk

mantelzorgmakelaar

lifecoach

Motivatiecoach

Counselor

Diversiteitstrainer

ambtenaar individuele tbs-zaken

jeugdreclasseerder

jeugdreclasseringswerker

jeugdreclasseringsmedewerker

coördinator alternatieve straffen reclassering

maatschappelijk werker gevangenis

coördinator dienstverlening reclassering

penitentiair reclasseringswerker

medisch maatschappelijk werker ziekenhuis

medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum

medisch maatschappelijk werker sanatorium

maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden

medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst

hoarding-organizer

verhuis-organizer

huishoudcoach

opruimcoach


Waar werkt een Mental Coach?

Een Mental Coach heeft vaak een eigen praktijk of werkt bij een coachingbureau (maar ook daar vaak als freelancer).


Met wie werkt een Mental Coach samen? 

Een Mental Coach kan in contact zijn met andere instellingen die met de cliënt samenwerken, zoals verzorgers, artsen en therapeuten.
 
Verder werkt de Mental Coach uiteraard met cliënten van alle leeftijden en met verschillende problemen.
 

 • Cliënten
 • Therapeuten
 • Verzorgers
 • Artsen
Mental Coach

Verwante beroepen Mental Coach:

Psycholoog
Salaris: €3026 tot €8101
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Mental Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cliënten
 • Therapeuten
 • Verzorgers
 • Artsen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €7800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar