Mental Coach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mental Coach? Lees de functieomschrijving.

Een Mental Coach helpt mensen met het veranderen van hun (negatieve) gedachtes.

Hij of zij helpt mensen meestal 1 op 1 om ineffectieve denkpatronen te doorbreken en meer in het heden te leven. Zo kan een Mental Coach bijvoorbeeld mensen helpen met stress, onvoldoende focus, piekeren of een laag zelfvertrouwen. Een Mental Coach heeft sterke overeenkomsten met een psycholoog: beide focussen zich op uiteenlopende problemen van cliënten door goed naar hen te luisteren en hen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen gedachtestromen. Het grote verschil zit in de aanpak: een psycholoog is over het algemeen eerst/vooral op zoek naar de oorzaak van bepaalde gedachtes of gedrag om zo een oplossing voor de lange termijn te bieden. Een Mental Coach is meer gericht op de toekomst en hoe die op de korte termijn veranderd kan worden. Doordat er niet in het verleden van de cliënt gegraven wordt, loopt een cliënt meestal korter bij een Mental Coach dan bij een psycholoog.
 
Mental Coaches werken als zelfstandig ondernemer of voor coachingbureaus. Zij hebben vaak meerdere methodes onder de knie waar zij certificaten voor hebben gehaald. Deze methodes komen veelal overeen met de methodes die psychologen toepassen.
 

Wil je werken als Mental Coach?

Werk je al als Mental Coach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mental Coach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Mental Coach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Mental Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cliënten
 • Therapeuten
 • Verzorgers
 • Artsen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €7800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mental Coach

Wat verdient een Mental Coach?

Als je als Mental Coach in dienst bent bij een bedrijf is het salaris afhankelijk van de cao-schalen, opleiding en ervaring. Het ligt tussen de 2200 en 7800 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en soms een eindejaarsbonus.

Als je voor jezelf werkt, zijn er geen secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Salarisschaal Mental Coach

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mental Coach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mental Coach

Hoe goed is de toekomst voor de Mental Coach? 
De vooruitzichten op een baan als Mental Coach zijn redelijk. Er zijn weinig vacatures voor Mental Coaches te vinden online, maar de meeste Mental Coaches werken dan ook voor zichzelf (al dan niet aangesloten bij Coaching bureaus). Met de huidige druk die in onze maatschappij ligt op prestaties is er een grote vraag naar Mental Coaches om bijvoorbeeld te helpen met zelfvertrouwen, sollicitaties en stress.
 
Doorgroeimogelijkheden:
Er zijn veel cursussen te vinden op het gebied van psychologie, waardoor je als coach mee kunt blijven gaan met de tijd. Hierdoor kun je zorgen dat je breed onderlegd bent en dus interessant blijft voor cliënten, maar er zijn verder weinig doorgroeimogelijkheden.
 

Baankans Mental Coach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mental Coach worden: Opleidingen tot Mental Coach

Hoe word je een Mental Coach? 

Een goede basis voor een Mental Coach is een opleiding in de richting van psychologie. Deze studie wordt op veel plaatsen in Nederland aangeboden op MBO-, HBO- en WO- niveau. Verder kun je diverse cursussen (online) volgen op HBO-niveau om als gediplomeerde Mental Coach aan de slag te kunnen. Er is ook een groot aanbod aan cursussen in specifieke methodes waar soms in vacatures voor een Mental Coach om gevraagd wordt.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mental Coach

Hypnose Introductie Cursus
Steeds meer artsen en zorgverleners zetten hypnose in bij klachten die geen lichamelijke oorzaak hebben. Inmiddels wordt hypnose in al meer dan 70 ziekenhuizen in Nederland gepraktiseerd. Wellicht overweeg jij …
Mental Health Coach
Mental Health Coach Soms lopen mensen vast in hun werk of privéleven, maar hebben nog wel het vermogen hun problemen zelf op te lossen (zelfsturing) met begeleiding van buitenaf. In …
Mental Coach
Wat leer ik in de opleiding Mental Coach? Centraal in de opleiding Mental Coach staat het leren hoe gedragsverandering werkt. Je leert te zien welke gedragspatronen bij een persoon horen …
Mental coach
De opleiding Mental coach voorziet u van de kennis en vaardigheden om particulieren, sporters, zakenmensen, managers, teams et cetera, te leiden naar topprestaties. Kern van mental coaching is dat wie …
Mental Coach (Allround)
Als Mental Coach help jij mensen hun leven weer in handen nemen. Je ondersteunt bij belangrijke beslissingen en helpt doelen te bereiken. Wil je hier graag je beroep van maken? …
Meer opleidingen Mental Coach

Weet je nog niet of je Mental Coach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mental Coach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mental Coach

Met wie werkt een Mental Coach samen? 
Een Mental Coach kan in contact zijn met andere instellingen die met de cliënt samenwerken, zoals verzorgers, artsen en therapeuten.
 
Verder werkt de Mental Coach uiteraard met cliënten van alle leeftijden en met verschillende problemen.
 

 • Cliënten
 • Therapeuten
 • Verzorgers
 • Artsen
Mental Coach


Organisaties waar een Mental Coach werkzaam is

Waar werkt een Mental Coach meestal? 

Een Mental Coach heeft vaak een eigen praktijk of werkt bij een coachingbureau (maar ook daar vaak als freelancer).

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Mental Coach

Waar kun je het beste werken als Mental Coach? Hieronder vindt je de best door de Mental Coach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mental Coach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mental Coach:

Welke competenties heeft een een Mental Coach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Mental Coach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Mental Coach nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Mental Coach zijn de Gever en de Bemiddelaar.
 
Een Mental Coach moet in staat zijn om de cliënt aan te zetten tot ander gedrag of andere denkwijzen. Hij is dus goed in het helpen van anderen en is geduldig, empathisch en sociaal  (Bemiddelaar).
 
Verder is een Mental Coach in staat om goed naar zijn of haar cliënt te luisteren en diens vertrouwen te winnen. Hij kan zich inleven in de gevoelens en gedachtes van de cliënt en is behulpzaam en goed in omgang met anderen (Gever).
 

Bekijk de persoonstypen voor Mental Coach


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Mental Coach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mental Coach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mental Coach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mental Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mental Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mental Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mental Coach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mental Coach iets voor je?

Zou je graag Mental Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mental Coach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mental Coach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar