Metalzanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metalzanger? Lees de functieomschrijving.

De metalzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van metalnummers.

De metalzanger zingt op professioneel gebied (heavy) metalnummers. Voorbeelden van metalzangers zijn James Hetfield en Ozzy Osbourne. De metalzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De metalzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de metalzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés.

De metalzanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de metalzanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de metalzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de metalzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De metalzanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de metalzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Wil je werken als Metalzanger?

Werk je al als Metalzanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metalzanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Metalzanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Metalzanger in één oogopslag

Netwerk:

 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metalzanger

Wat verdient een Metalzanger?

Voor het beroep van metalzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per metalzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Salarisschaal Metalzanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Metalzanger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metalzanger

Hoe goed is de toekomst voor de Metalzanger? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de metalzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De metalzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de metalzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Baankans Metalzanger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Metalzanger worden: Opleidingen tot Metalzanger

Hoe word je een Metalzanger? 

Voor het beroep van metalzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de metalzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige metalzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Metalzanger

Meer opleidingen Metalzanger

Weet je nog niet of je Metalzanger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Metalzanger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Metalzanger

Met wie werkt een Metalzanger samen? 

Het netwerk van de metalzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.


 • Bandleden
 • Muziekproducers
 • Publiek
 • Technici
 • Mensen die werkzaam zijn op speelplekken
Metalzanger


Organisaties waar een Metalzanger werkzaam is

Waar werkt een Metalzanger meestal? 

De metalzanger werkt zelfstandig of in een band.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Metalzanger

Waar kun je het beste werken als Metalzanger? Hieronder vindt je de best door de Metalzanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metalzanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metalzanger:

Welke competenties heeft een een Metalzanger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Metalzanger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Metalzanger nodig? 

De metalzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de metalzanger ook een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Bekijk de persoonstypen voor Metalzanger


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Metalzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metalzanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metalzanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metalzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metalzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metalzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metalzanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metalzanger iets voor je?

Zou je graag Metalzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metalzanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Metalzanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar