Meubelstoffeerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Meubelstoffeerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep meubelstoffeerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je meubelstoffeerder wordt.

 

Wat is een Meubelstoffeerder?

Een Meubelstoffeerder monteert, bekleedt en werkt zitmeubelen af met stof of leer. Dit kunnen nieuwe meubelen zijn of oude die moeten worden hersteld. Een Meubelstoffeerder zorgt niet alleen dat het meubel er mooi uitziet maar ook dat het lekker zit, door middel van vulling en vering.

Werkzaamheden van een Meubelstoffeerder zijn het op maat snijden van vullingen en bekledingsmaterialen, het stikken van de stof, de vulling modelleren en bevestigen, het monteren van verschillende onderdelen en het afwerken van de stof. Bij het stofferen wordt gebruik gemaakt van lijm, nietmachines, scharen, naai- en boormachines en andere gereedschappen. Voordat een Meubelstoffeerder de stof gaat knippen of snijden, moet hij precies weten hoe hij te werk zal gaan. Hiervoor moet hij veel meten.

Bij grote industriële producenten voert een Meubelstoffeerder vooral seriewerk uit, bij kleine ambachtelijke meubelmakerijen gaat het om maatwerk en meubels van particuliere klanten. Een Meubelstoffeerder werkt meestal zelfstandig en soms met anderen als een meubel erg groot is. Lichamelijk moet een meubelstoffeerder fit zijn, vanwege het fysiek zware werk. Het is belangrijk dat een Meubelstoffeerder volgens veiligheids-, milieu- en ARBO normen werkt.Wil je werken als Meubelstoffeerder?

Werk je al als Meubelstoffeerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Meubelstoffeerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Meubelstoffeerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Meubelstoffeerder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Meubelmaker
 • Ontwerper
 • Timmerman
 • Binnenhuisarchitect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Meubelstoffeerder

Wat verdient een Meubelstoffeerder?

Het bruto maandsalaris van een Meubelstoffeerder ligt gemiddeld tussen de €1550,- en 1650,-.

In de CAO Meubelindustrie zijn onder andere een reiskostenvergoeding, vakantiedagen, vakantietoeslag, vergoeding voor gereedschap en kleding, vergoeding voor overwerken en andere secundaire arbeidsvoorwaarden vastgelegd.

Salarisschaal Meubelstoffeerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Meubelstoffeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Meubelstoffeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Meubelstoffeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Meubelstoffeerder vacatures

Vacature Stoffeerder
Randstad
Heb jij ervaring met stofferen van meubels? Ben jij fulltime beschikbaar én woon jij in de omgeving van Sint-Oedenrode? Lees dan snel verder!wat bieden wij jou € -€ bruto …
Vacature Meubelstoffeerder IJmuiden (opleidingsplek)
AmbachtNederland
Meubelstoffeerders in Nederland hebben een prachtig vak én ruimte voor instroom van nieuwe ondernemers. Werk jij graag met je handen en heb je aantoonbare ervaring met het werken met textiel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Meubelstoffeerder

Wat is de toekomst van Meubelstoffeerder?

Het arbeidsmarktperspectief is in de meubelbranche vrij goed.

Een Meubelstoffeerder kan doorgroeien naar Meewerkend Leidinggevende of Ondernemer van een meubelstoffeerbedrijf. Een Meubelstoffeerder kan ook zijn werkgebied verbreden en overstappen naar bijvoorbeeld de textielbranche. Een Meubelstoffeerder kan zich ook juist specialiseren, bijvoorbeeld in antieke of design meubels. Doorstuderen kan bijvoorbeeld door de HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen te doen.

Baankans Meubelstoffeerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meubelstoffeerder worden: Opleidingen tot Meubelstoffeerder

Wil je Meubelstoffeerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Meubelstoffeerder.

Hoe word je een Meubelstoffeerder? 

Er bestaat een MBO opleiding tot Meubelstoffeerder.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Meubelstoffeerder

Er zijn geen opleidingen Meubelstoffeerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Meubelstoffeerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Meubelstoffeerder

Als je Meubelstoffeerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Meubelstoffeerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Meubelstoffeerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Meubelstoffeerder?

Competenties en Vaardigheden Meubelstoffeerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Meubelstoffeerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Meubelstoffeerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Meubelstoffeerder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Meubelstoffeerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Meubelstoffeerder. Als Meubelstoffeerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Meubelstoffeerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Meubelstoffeerder

Vakkennis voor een Meubelstoffeerder

Het is voor een Meubelstoffeerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Meubelstoffeerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Meubelstoffeerder


Werkervaring Meubelstoffeerder

Het is voor een startend Meubelstoffeerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Meubelstoffeerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Timmerman, Meubelmaker .

Iets anders leren?

Is Meubelstoffeerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Meubelstoffeerder

Met wie werkt een Meubelstoffeerder samen? 

Een Meubelstoffeerder werkt grotendeels zelfstandig. Een Meubelstoffeerder kan ingezet worden door een Meubelmaker of een Ontwerper. Hij kan ook in opdracht van een Binnenhuisarchitect werken. Voor het monteren van meubels kan een Meubelstoffeerder samenwerken met een Timmerman.


 • Meubelmaker
 • Ontwerper
 • Timmerman
 • Binnenhuisarchitect
Meubelstoffeerder


Organisaties waar een Meubelstoffeerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Meubelstoffeerder meestal werkt.

Waar werkt een Meubelstoffeerder?

Een Meubelstoffeerder werkt in een commerciële omgeving, zoals een meubelfabriek, een stoffeerderij of een meubelwinkel.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Meubelstoffeerder

Waar kun je het beste werken als Meubelstoffeerder? Hieronder vind je de best door de Meubelstoffeerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Meubelstoffeerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Meubelstoffeerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Meubelstoffeerder.

Welke competenties heeft een Meubelstoffeerder nodig?

Een Meubelstoffeerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Meubelstoffeerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Meubelstoffeerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Meubelstoffeerder nodig? 

Een Meubelstoffeerder is erg nauwkeurig en gedisciplineerd (Perfectionist). Hij is doelgericht en energiek (Succesvolle werker). Een Meubelstoffeerder vindt het leuk andere mensen blij te maken en luistert goed naar hun wensen.

Bekijk de persoonstypen voor Meubelstoffeerder


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Meubelstoffeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Meubelstoffeerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Meubelstoffeerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Meubelstoffeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Meubelstoffeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Meubelstoffeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Meubelstoffeerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Meubelstoffeerder iets voor je?

Zou je graag Meubelstoffeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Meubelstoffeerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Meubelstoffeerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar