Meubelstoffeerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Meubelstoffeerder? Lees de functieomschrijving.

Een Meubelstoffeerder monteert, bekleedt en werkt zitmeubelen af met stof of leer. Dit kunnen nieuwe meubelen zijn of oude die moeten worden hersteld. Een Meubelstoffeerder zorgt niet alleen dat het meubel er mooi uitziet maar ook dat het lekker zit, door middel van vulling en vering.

Werkzaamheden van een Meubelstoffeerder zijn het op maat snijden van vullingen en bekledingsmaterialen, het stikken van de stof, de vulling modelleren en bevestigen, het monteren van verschillende onderdelen en het afwerken van de stof. Bij het stofferen wordt gebruik gemaakt van lijm, nietmachines, scharen, naai- en boormachines en andere gereedschappen. Voordat een Meubelstoffeerder de stof gaat knippen of snijden, moet hij precies weten hoe hij te werk zal gaan. Hiervoor moet hij veel meten.

Bij grote industriële producenten voert een Meubelstoffeerder vooral seriewerk uit, bij kleine ambachtelijke meubelmakerijen gaat het om maatwerk en meubels van particuliere klanten. Een Meubelstoffeerder werkt meestal zelfstandig en soms met anderen als een meubel erg groot is. Lichamelijk moet een meubelstoffeerder fit zijn, vanwege het fysiek zware werk. Het is belangrijk dat een Meubelstoffeerder volgens veiligheids-, milieu- en ARBO normen werkt.

Wil je werken als Meubelstoffeerder?

Werk je al als Meubelstoffeerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Meubelstoffeerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Meubelstoffeerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Meubelstoffeerder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Meubelmaker
 • Ontwerper
 • Timmerman
 • Binnenhuisarchitect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Meubelstoffeerder

Wat verdient een Meubelstoffeerder?

Het bruto maandsalaris van een Meubelstoffeerder ligt gemiddeld tussen de €1550,- en 1650,-.

In de CAO Meubelindustrie zijn onder andere een reiskostenvergoeding, vakantiedagen, vakantietoeslag, vergoeding voor gereedschap en kleding, vergoeding voor overwerken en andere secundaire arbeidsvoorwaarden vastgelegd.

Salarisschaal Meubelstoffeerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Meubelstoffeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Meubelstoffeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Meubelstoffeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Meubelstoffeerder vacatures

Woning en meubelstoffeerder
Olympia Uitzendbureau
Altijd al onderdeel willen zijn in de woninginrichting van andermans huis? Dan is dit je kans!Je komt bij klanten, zowel particulieren als bedrijven, thuis. En gaat allerlei soorten vloerbedekking en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Meubelstoffeerder

Hoe goed is de toekomst voor de Meubelstoffeerder? 

Het arbeidsmarktperspectief is in de meubelbranche vrij goed.

Een Meubelstoffeerder kan doorgroeien naar Meewerkend Leidinggevende of Ondernemer van een meubelstoffeerbedrijf. Een Meubelstoffeerder kan ook zijn werkgebied verbreden en overstappen naar bijvoorbeeld de textielbranche. Een Meubelstoffeerder kan zich ook juist specialiseren, bijvoorbeeld in antieke of design meubels. Doorstuderen kan bijvoorbeeld door de HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen te doen.

Baankans Meubelstoffeerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Meubelstoffeerder worden: Opleidingen tot Meubelstoffeerder

Hoe word je een Meubelstoffeerder? 

Er bestaat een MBO opleiding tot Meubelstoffeerder.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Meubelstoffeerder

Meer opleidingen Meubelstoffeerder

Weet je nog niet of je Meubelstoffeerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Meubelstoffeerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Meubelstoffeerder

Met wie werkt een Meubelstoffeerder samen? 

Een Meubelstoffeerder werkt grotendeels zelfstandig. Een Meubelstoffeerder kan ingezet worden door een Meubelmaker of een Ontwerper. Hij kan ook in opdracht van een Binnenhuisarchitect werken. Voor het monteren van meubels kan een Meubelstoffeerder samenwerken met een Timmerman.


 • Meubelmaker
 • Ontwerper
 • Timmerman
 • Binnenhuisarchitect
Meubelstoffeerder


Organisaties waar een Meubelstoffeerder werkzaam is

Waar werkt een Meubelstoffeerder meestal? 

Een Meubelstoffeerder werkt in een commerciële omgeving, zoals een meubelfabriek, een stoffeerderij of een meubelwinkel.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Meubelstoffeerder

Waar kun je het beste werken als Meubelstoffeerder? Hieronder vindt je de best door de Meubelstoffeerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Meubelstoffeerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Meubelstoffeerder:

Welke competenties heeft een een Meubelstoffeerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Meubelstoffeerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Meubelstoffeerder nodig? 

Een Meubelstoffeerder is erg nauwkeurig en gedisciplineerd (Perfectionist). Hij is doelgericht en energiek (Succesvolle werker). Een Meubelstoffeerder vindt het leuk andere mensen blij te maken en luistert goed naar hun wensen.

Bekijk de persoonstypen voor Meubelstoffeerder


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Meubelstoffeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Meubelstoffeerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Meubelstoffeerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Meubelstoffeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Meubelstoffeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Meubelstoffeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Meubelstoffeerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Meubelstoffeerder iets voor je?

Zou je graag Meubelstoffeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Meubelstoffeerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Meubelstoffeerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar