Ninja Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Ninja worden: Opleidingen tot Ninja

Wil je Ninja worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Ninja, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Ninja.

Hoe word je een Ninja? 

Er is geen specifieke Ninja-opleiding in Nederland. Wel zijn er diverse cursussen van een paar maanden tot een paar jaar. Er is niet alleen aandacht voor vechttechnieken, maar ook voor de geschiedenis van de ninja’s en hun spiritualiteit. 
 
In Amerika zijn echte opleidingen tot stuntman. Dit zijn algemene opleidingen. 
 
Het is belangrijk dat je wapens als zwaarden en messen goed en veilig kunt gebruiken bij stunts, je goed kunt dansen en acrobatisch bent en je kennis hebt van de geschiedenis. Ook afgeronde opleidingen op dit gebied kunnen dus handig zijn.
 

De 5 best beoordeelde opleidingen Ninja

bijgewerkt op 05-12-2021

Ultieme Persoonlijke Effectiviteit: 'Zo word je een Productiviteits Ninja'
Vorm en aantal deelnemers Seminar: 1,5 uur workshop (met presentatie en ruimte voor vragen en discussie). Er is geen maximum aantal deelnemers – dit hangt af van hoeveel mensen er
Ultieme Persoonlijke Effectiviteit: 'Zo word je een Productiviteits Ninja'
Zo word je een productiviteits NINJA
‘Informatie-overload’ is een groot probleem. We worden allemaal dagelijks overspoeld door een enorme berg informatie en potentiële afleidingen vanuit allerlei bronnen. Het is niet meer voldoende om je te richten …
Zo word je een productiviteits NINJA
How to be a Productivity Ninja
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
How to be a Productivity Ninja
Werk Slimmer, niet Harder
Wordt u dagelijks overspoeld door een tsunami van informatie en onnodige onderbrekingen? Wilt u slimmer omgaan met concentratie, keuzes en gewoontes? Wilt u eindelijk stress en uitstelgedrag te lijf gaan? …
Werk Slimmer, niet Harder
Timemanagement is niet meer - Denk Productief!
Te druk in je Hoofd? Leer tijdens onze praktische, ééndaagse workshop hoe je weer grip krijgt op je werk en rust en overzicht ervaart in plaats van het gevoel hebt …
Timemanagement is niet meer - Denk Productief!

Is het verstandig om Ninja te worden?

Voordat je aan een opleiding Ninja begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Ninja worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Ninja?

Het beroep Ninja is eigenlijk zo goed als uitgestorven. Wel worden Ninja’s gevraagd voor televisieproducties of ze worden ingezet in shows voor toeristen. Er zijn weinig vacatures. In Aziatische landen zoals Japan zijn meer vacatures dan in Europa.

De actuele kans op werk voor een Ninja

De kans op werk voor het beroep Ninja is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

42

Baankans Ninja

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Ninja

Als je je wilt omscholen tot Ninja is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Ninja door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Ninja zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Ninja

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Ninja dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Ninja

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Ninja

Als je Ninja wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Ninja zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Ninja

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Ninja?

Competenties en Vaardigheden Ninja

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Ninja nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Ninja nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Ninja

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Ninja

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Ninja. Als Ninja wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Ninja:


zie volledige beschrijving persoonstype Ninja

Vakkennis voor een Ninja

Het is voor een Ninja ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Ninja zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Ninja

How to be a Productivity Ninja
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
How to be a Productivity Ninja

Werkervaring Ninja

Het is voor een startend Ninja die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Ninja is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Ninja, maar iets anders?

Is een opleiding Ninja het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Ninja te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Ninja te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Ninja te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Ninja te worden?

Zou je graag Ninja willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Ninja voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Ninja

Nooit meer te druk

Nooit meer te druk

DE PROJECT NINJA Als project manager ben je een echte ninja: je countert problemen, je worstelt met deadlines, je beheert verschillende agenda’s, je voorziet onvoorziene problemen, je volgt diverse mailboxen op, je herziet prioriteiten, je hertekent de projectplanning, je verdeelt …

  • Onderwerp opleiding Ninja
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 1.295,00
  • Duur 2 dagen
Getting Your Inbox to Zero

Getting Your Inbox to Zero

Vorm en aantal deelnemers Halve dag: 3 uur workshop (1,5 uur in de trainingsruimte 1,5 uur coaching op de werkplek). Maximaal 15 deelnemers Voor wie? Deze workshop is van toepassing voor iedereen die in zijn of haar werk te maken …

  • Onderwerp opleiding Ninja
  • Lesmethode In-company / Maatwerk
  • Prijs € 2.950,00
  • Duur 3 uren

Ga direct naar