Ninja Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ninja? Lees de functieomschrijving.

Een Ninja is van oorsprong een Japanse krijger. Hij was gespecialiseerd in spionage en het uitvoeren van gerichte aanslagen. 
 
Tegenwoordig bestaan er geen ‘echte’ ninja’s meer. Wel worden Ninja’s (stuntmannen en -vrouwen) ingezet bij films en televisieproducties. Denk hierbij aan anime- en tokusatsu-producties. Ook in de toeristenbranche zijn Ninja’s actief, en dan vooral in Japan. Ze voeren shows op om toeristen te vermaken. Ze laten dans- en vechttechnieken zien met diverse wapens zoals zwaarden en messen.
 
Soms werkt een Ninja (ook) op een school om kinderen iets over de geschiedenis van deze strijders bij te brengen. Of hij geeft workshops.
 

Wil je werken als Ninja?

Werk je al als Ninja en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ninja worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Ninja, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Ninja in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Stuntmannen
 • Acteurs
 • Regisseurs
 • Trainers
 • Cursisten
 • Leidinggevenden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1100 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ninja

Wat verdient een Ninja?

Over het algemeen heeft een ninja geen topsalaris. Hij verdient zo tussen de € 1100,- tot 
€ 1600,- per maand. Misschien ontvang je je salaris in een andere valuta. Als je meewerkt aan een serie of film, zal het salaris een stuk hoger liggen.
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bedrijfskleding, studieboeken, scholingsmogelijkheden en doorbetaalde vrije dagen.
 

Salarisschaal Ninja

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Ninja

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ninja

Hoe goed is de toekomst voor de Ninja? 

Het beroep Ninja is eigenlijk zo goed als uitgestorven. Wel worden Ninja’s gevraagd voor televisieproducties of ze worden ingezet in shows voor toeristen. Er zijn weinig vacatures. In Aziatische landen zoals Japan zijn meer vacatures dan in Europa.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ninja worden: Opleidingen tot Ninja

Hoe word je een Ninja? 
Er is geen specifieke Ninja-opleiding in Nederland. Wel zijn er diverse cursussen van een paar maanden tot een paar jaar. Er is niet alleen aandacht voor vechttechnieken, maar ook voor de geschiedenis van de ninja’s en hun spiritualiteit. 
 
In Amerika zijn echte opleidingen tot stuntman. Dit zijn algemene opleidingen. 
 
Het is belangrijk dat je wapens als zwaarden en messen goed en veilig kunt gebruiken bij stunts, je goed kunt dansen en acrobatisch bent en je kennis hebt van de geschiedenis. Ook afgeronde opleidingen op dit gebied kunnen dus handig zijn.
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ninja

Bootcamp Sourcing & search
Sourcen is veel meer dan alleen een Inmail versturen via LinkedIn of een ‘boolean search’ in Google. Tijdens deze twee dagen leer je direct meer juiste kandidaten te vinden en …
Ultieme Persoonlijke Effectiviteit: 'Zo word je een Productiviteits Ninja'
Vorm en aantal deelnemers Seminar: 1,5 uur workshop (met presentatie en ruimte voor vragen en discussie). Er is geen maximum aantal deelnemers – dit hangt af van hoeveel mensen er
Zo word je een productiviteits NINJA
‘Informatie-overload’ is een groot probleem. We worden allemaal dagelijks overspoeld door een enorme berg informatie en potentiële afleidingen vanuit allerlei bronnen. Het is niet meer voldoende om je te richten …
Denk Productief! - Open inschrijving
Denk Productief!  -  Ninja productiviteit in het informatie tijdperk Voor wie? Deze workshop is van toepassing voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met het nemen …
Nooit meer te druk
DE PROJECT NINJA Als project manager ben je een echte ninja: je countert problemen, je worstelt met deadlines, je beheert verschillende agenda’s, je voorziet onvoorziene problemen, je volgt diverse mailboxen …
Meer opleidingen Ninja

Weet je nog niet of je Ninja wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ninja of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Ninja

Met wie werkt een Ninja samen? 

De Ninja heeft contact met collega’s. Als hij meewerkt aan een filmproductie, zal hij samenwerken met andere stuntmannen, regisseurs en dergelijke. Werkt hij in de toeristensector, dan heeft hij soms ook contact met toeristen, trainers en leidinggevenden. 


 • Collega's
 • Stuntmannen
 • Acteurs
 • Regisseurs
 • Trainers
 • Cursisten
 • Leidinggevenden
Ninja


Organisaties waar een Ninja werkzaam is

Waar werkt een Ninja meestal? 

Een Ninja werkt voor filmproductiebedrijven, een toeristenbedrijf of een school. Er zijn ongetwijfeld nog meer mogelijkheden. Over het algemeen streven deze bedrijven naar winst. Ze behoren dus tot de profit-sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Ninja

Waar kun je het beste werken als Ninja? Hieronder vindt je de best door de Ninja beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ninja.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ninja:

Welke competenties heeft een een Ninja nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Ninja

Wat voor persoonlijkheid heb je als Ninja nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Ninja zijn Waarnemer en Loyalist.
 
Een Ninja is een specialist op zijn vakgebied. Hij heeft diepgaande kennis over vechttechnieken, geschiedenis etcetera. Hij is gemotiveerd, analytisch, kritisch en intellectueel (Waarnemer).
 
Tevens is de Ninja betrouwbaar en loyaal. Hij zal de stunts moeten uitvoeren die hem worden opgelegd (Loyalist).
 
Verder is het belangrijk dat een Ninja het leuk vindt om in de aandacht te staan. Ook zijn goede communicatieskills een pre. Hij of zij zal namelijk misschien incidenteel meedoen aan een radio- of televisieprogramma.
 

Bekijk de persoonstypen voor Ninja


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Ninja

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ninja

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ninja

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ninja

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ninja dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ninja belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ninja. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ninja iets voor je?

Zou je graag Ninja willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ninja bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ninja

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar