Notarieel Secretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Notarieel Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Als Notarieel Secretaresse ben je vooral bezig met ondersteunde werkzaamheden voor de notaris of voor andere medewerkers van het notariskantoor waarvoor je werkzaam bent.

Je zorgt bijvoorbeeld voor het beheren van de agenda, het telefoonverkeer en de postafhandeling. Soms kan het ook zijn dat je zorgt voor de afwikkeling van dossiers en dat je akten, brieven of andere stukken moet opstellen.

Het verschil met een juridisch secretaresse is dat je als Notarieel Secretaresse vooral bezig bent met de notariële kant van het recht  terwijl een juridisch secretaresse op verschillende deelgebieden van het recht bezig kan zijn en zich ook meer met algemene secretariële werkzaamheden bezighoudt.

Wil je werken als Notarieel Secretaresse?

Werk je al als Notarieel Secretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Notarieel Secretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Notarieel Secretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Notarieel Secretaresse in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Notaris
  • Notarieel Medewerker
  • Notarisklerk

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1250 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Notarieel Secretaresse

Wat verdient een Notarieel Secretaresse?

Als beginnend Notarieel Secretaresse kun je rond de €1250 bruto per maand verdienen. Naarmate je langer werkt en meer ervaring opdoet kan dit oplopen tot ongeveer €2250 bruto per maand. Het salaris verschilt per notaris of notariskantoor waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Werk je bijvoorbeeld bij een groot notariskantoor dan zul je sneller een bonusregeling krijgen dan bij een kleinschalig notariskantoor.

Salarisschaal Notarieel Secretaresse

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Notarieel Secretaresse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Notarieel Secretaresse

Hoe goed is de toekomst voor de Notarieel Secretaresse? 

Het arbeidsmarktperspectief voor Notarieel Secretaresse is redelijk.

De doorgroeimogelijkheden van een Notarieel Secretaresse zijn beperkt. Je kunt, als je de cursus voor Notarieel Secretaresse hebt voltooid, doorstromen in het tweede jaar van de opleiding tot notarisklerk. Ook kan er een mogelijkheid zijn om binnen een notariskantoor als notarieel medewerker aan de slag te gaan. Deze mogelijkheden zijn wel geheel afhankelijk van (de grootte van) het notariskantoor waarvoor je werkt. 

Baankans Notarieel Secretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Notarieel Secretaresse worden: Opleidingen tot Notarieel Secretaresse

Hoe word je een Notarieel Secretaresse? 

Om als Notarieel Secretaresse aan de slag te kunnen moet je de cursus Notarieel Secretaresse hebben gevolgd. Deze duurt anderhalf jaar. Ingangseis hiervan is dat je een vooropleiding op VMBO niveau moet hebben

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Notarieel Secretaresse

Meer opleidingen Notarieel Secretaresse

Weet je nog niet of je Notarieel Secretaresse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Notarieel Secretaresse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Notarieel Secretaresse

Met wie werkt een Notarieel Secretaresse samen? 

Als Notarieel Secretaresse kom je in aanraking met verschillende mensen binnen het notariskantoor. Zo heb je contact met de cliënten maar ook met andere notariële medewerkers en de notarissen. Maar je kunt ook in contact komen met medewerkers van de openbare registers of het Kadaster, die je vaak nodig hebt bij het verzamelen van informatie over de aktes. 


  • Notaris
  • Notarieel Medewerker
  • Notarisklerk
Notarieel Secretaresse


Organisaties waar een Notarieel Secretaresse werkzaam is

Waar werkt een Notarieel Secretaresse meestal? 

De organisatie waarbinnen je werkt is vaak een notariskantoor. Ook kun je werkzaam zijn voor een zelfstandige notaris. Deze organisties behoren tot de profit sector. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Notarieel Secretaresse

Waar kun je het beste werken als Notarieel Secretaresse? Hieronder vindt je de best door de Notarieel Secretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Notarieel Secretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Notarieel Secretaresse:

Welke competenties heeft een een Notarieel Secretaresse nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Notarieel Secretaresse

Wat voor persoonlijkheid heb je als Notarieel Secretaresse nodig? 

Als Notarieel Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk in staat zijn om cliënten met allerlei juridische vraagstukken te woord te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en tot in detail kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Notarieel Secretaresse


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Notarieel Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Notarieel Secretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Notarieel Secretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Notarieel Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Notarieel Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Notarieel Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Notarieel Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Notarieel Secretaresse iets voor je?

Zou je graag Notarieel Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Notarieel Secretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Notarieel Secretaresse

notarieel secretaresse

De schatting van het salaris is onjuist. Op grote kantoren in Amsterdam liggen de salarissen voor ervaren juridisch secretaressen tussen de 2500 en 3500 euro.

notarieel secretaresse

De schatting van het salaris is onjuist. Op grote kantoren in Amsterdam liggen de salarissen voor ervaren juridisch secretaressen tussen de 2500 en 3500 euro.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar