Notarieel Secretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Notarieel Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep notarieel secretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je notarieel secretaresse wordt.

 

Wat is een Notarieel Secretaresse?

Als Notarieel Secretaresse ben je vooral bezig met ondersteunde werkzaamheden voor de notaris of voor andere medewerkers van het notariskantoor waarvoor je werkzaam bent.

Je zorgt bijvoorbeeld voor het beheren van de agenda, het telefoonverkeer en de postafhandeling. Soms kan het ook zijn dat je zorgt voor de afwikkeling van dossiers en dat je akten, brieven of andere stukken moet opstellen.

Het verschil met een juridisch secretaresse is dat je als Notarieel Secretaresse vooral bezig bent met de notariële kant van het recht  terwijl een juridisch secretaresse op verschillende deelgebieden van het recht bezig kan zijn en zich ook meer met algemene secretariële werkzaamheden bezighoudt.Wil je werken als Notarieel Secretaresse?

Werk je al als Notarieel Secretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Notarieel Secretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Notarieel Secretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Notarieel Secretaresse in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Notaris
  • Notarieel Medewerker
  • Notarisklerk

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1250 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Notarieel Secretaresse

Wat verdient een Notarieel Secretaresse?

Als beginnend Notarieel Secretaresse kun je rond de €1250 bruto per maand verdienen. Naarmate je langer werkt en meer ervaring opdoet kan dit oplopen tot ongeveer €2250 bruto per maand. Het salaris verschilt per notaris of notariskantoor waarvoor je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Werk je bijvoorbeeld bij een groot notariskantoor dan zul je sneller een bonusregeling krijgen dan bij een kleinschalig notariskantoor.

Salarisschaal Notarieel Secretaresse

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Notarieel Secretaresse

Er zijn geen vacatures Notarieel Secretaresse aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Notarieel Secretaresse in werkt.

Meer weten over de sector waar een Notarieel Secretaresse in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Notarieel Secretaresse

Wat is de toekomst van Notarieel Secretaresse?

Het arbeidsmarktperspectief voor Notarieel Secretaresse is redelijk.

De doorgroeimogelijkheden van een Notarieel Secretaresse zijn beperkt. Je kunt, als je de cursus voor Notarieel Secretaresse hebt voltooid, doorstromen in het tweede jaar van de opleiding tot notarisklerk. Ook kan er een mogelijkheid zijn om binnen een notariskantoor als notarieel medewerker aan de slag te gaan. Deze mogelijkheden zijn wel geheel afhankelijk van (de grootte van) het notariskantoor waarvoor je werkt. 

Baankans Notarieel Secretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Notarieel Secretaresse worden: Opleidingen tot Notarieel Secretaresse

Wil je Notarieel Secretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Notarieel Secretaresse.

Hoe word je een Notarieel Secretaresse? 

Om als Notarieel Secretaresse aan de slag te kunnen moet je de cursus Notarieel Secretaresse hebben gevolgd. Deze duurt anderhalf jaar. Ingangseis hiervan is dat je een vooropleiding op VMBO niveau moet hebben

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Notarieel Secretaresse

Zo word je future-proof: de ondernemende juridisch ondersteuner, Beroepsvaardigheden
Deze training wordt uitsluitend in-company aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met congresmanager Anne Nieuwhof via a.nieuwhof@sdu.nl. Bestemd voor: juridisch/notarieel secretaresses, management support en andere ondersteunende medewerkers, die in …
Zo word je future-proof: de ondernemende juridisch ondersteuner, Beroepsvaardigheden

Omscholen of doorgroeien tot Notarieel Secretaresse

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Notarieel Secretaresse wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Notarieel Secretaresse zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Notarieel Secretaresse

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Notarieel Secretaresse?

Competenties en Vaardigheden Notarieel Secretaresse

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Notarieel Secretaresse nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Notarieel Secretaresse nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Notarieel Secretaresse

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Notarieel Secretaresse

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Notarieel Secretaresse. Als Notarieel Secretaresse wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Notarieel Secretaresse:


zie volledige beschrijving persoonstype Notarieel Secretaresse

Vakkennis voor een Notarieel Secretaresse

Het is voor een Notarieel Secretaresse ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Notarieel Secretaresse zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Notarieel Secretaresse


Werkervaring Notarieel Secretaresse

Het is voor een startend Notarieel Secretaresse die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Notarieel Secretaresse is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Notarisklerk, Notarieel Medewerker .

Iets anders leren?

Is Notarieel Secretaresse het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Notarieel Secretaresse

Met wie werkt een Notarieel Secretaresse samen? 

Als Notarieel Secretaresse kom je in aanraking met verschillende mensen binnen het notariskantoor. Zo heb je contact met de cliënten maar ook met andere notariële medewerkers en de notarissen. Maar je kunt ook in contact komen met medewerkers van de openbare registers of het Kadaster, die je vaak nodig hebt bij het verzamelen van informatie over de aktes. 


  • Notaris
  • Notarieel Medewerker
  • Notarisklerk
Notarieel Secretaresse


Organisaties waar een Notarieel Secretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Notarieel Secretaresse meestal werkt.

Waar werkt een Notarieel Secretaresse?

De organisatie waarbinnen je werkt is vaak een notariskantoor. Ook kun je werkzaam zijn voor een zelfstandige notaris. Deze organisties behoren tot de profit sector. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Notarieel Secretaresse

Waar kun je het beste werken als Notarieel Secretaresse? Hieronder vind je de best door de Notarieel Secretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Notarieel Secretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Notarieel Secretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Notarieel Secretaresse.

Welke competenties heeft een Notarieel Secretaresse nodig?

Een Notarieel Secretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Notarieel Secretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Notarieel Secretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Notarieel Secretaresse nodig? 

Als Notarieel Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk in staat zijn om cliënten met allerlei juridische vraagstukken te woord te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en tot in detail kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Notarieel Secretaresse


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Notarieel Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Notarieel Secretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Notarieel Secretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Notarieel Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Notarieel Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Notarieel Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Notarieel Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Notarieel Secretaresse iets voor je?

Zou je graag Notarieel Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Notarieel Secretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Notarieel Secretaresse

notarieel secretaresse

De schatting van het salaris is onjuist. Op grote kantoren in Amsterdam liggen de salarissen voor ervaren juridisch secretaressen tussen de 2500 en 3500 euro.

notarieel secretaresse

De schatting van het salaris is onjuist. Op grote kantoren in Amsterdam liggen de salarissen voor ervaren juridisch secretaressen tussen de 2500 en 3500 euro.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar