Objectleider Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Objectleider worden: Opleidingen tot Objectleider

Wil je Objectleider worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Objectleider, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Objectleider.

Hoe word je een Objectleider? 

Om objectleider te worden is vaak een diploma vereist. In vacatures wordt vaak gevraagd naar het MBO-diploma ‘Medewerker Schoonmaak en Glazenwassen’. Binnen deze opleiding zijn er verschillende uitloopvarianten, maar hier wordt vaak niet specifiek naar gevraagd.

In enkele gevallen wordt een diploma van de Hbo-opleiding ‘facilitaire dienstverlening’ als eis gesteld. Deze Hbo-opleiding is meer bedoeld om studenten op te leiden tot rayonmanager, dus de functie boven de objectleider. Iemand die na deze opleiding als objectleider aan de slag gaat, wordt daarom soms gezien als iemand die onder zijn niveau werkt.

De 3 best beoordeelde opleidingen Objectleider

bijgewerkt op 24-09-2021

Start je eigen schoonmaakbedrijf
Huishoudens, bedrijven en openbare ruimtes: ze moeten allemaal schoongehouden worden. Maar mensen worden steeds drukker en hebben steeds minder tijd voor schoonmaakwerk. Een prima kans voor wie zich als ondernemer …
Start je eigen schoonmaakbedrijf
Eigenaar Schoonmaakbedrijf E-Learning
Opgeruimd type? Word eigenaar van een schoonmaakbedrijfBedrijven, hotels en ziekenhuizen hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Dat vraagt om een professioneel schoonmaakbedrijf dat van aanpakken weet. Breek de markt open en …
Eigenaar Schoonmaakbedrijf E-Learning
Eigenaar Schoonmaakbedrijf Thuisstudie
Opgeruimd type? Word eigenaar van een schoonmaakbedrijfBedrijven, hotels en ziekenhuizen hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Dat vraagt om een professioneel schoonmaakbedrijf dat van aanpakken weet. Breek de markt open en …
Eigenaar Schoonmaakbedrijf Thuisstudie

Is het verstandig om Objectleider te worden?

Voordat je aan een opleiding Objectleider begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Objectleider worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Objectleider?

De schoonmaakbranche is geen branche wat afhankelijk is van de economische situatie. Omdat het een stabiele sector is, is het arbeidsmarktperspectief van een objectleider goed. Want waar schoonmaakwerkzaamheden verricht worden, moet leiding aan de schoonmakers gegeven worden en is de objectleider dus onmisbaar.

De meest gangbare en haalbare doorgroeimogelijkheid is die naar rayonmanager. Dit is de verantwoordelijke boven de objectleider en het legt hiervan in het verlengde.  Voor de functie van rayonmanager is vaak een Hbo-diploma vereist, maar soms volstaat ervaring als objectleider ook.

De actuele kans op werk voor een Objectleider

Het beroep Objectleider is onderdeel van de beroepsfamilie Teamleiders huishoudelijke diensten en schoonmaak. De kans op werk voor de beroepsfamilie Teamleiders huishoudelijke diensten en schoonmaak is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

30

Baankans Objectleider

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Objectleider

Als je je wilt omscholen tot Objectleider is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Objectleider door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Objectleider zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Objectleider

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Objectleider dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Objectleider

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Objectleider

Als je Objectleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Objectleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Objectleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Objectleider?

Competenties en Vaardigheden Objectleider

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Objectleider nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Objectleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Objectleider

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Objectleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Objectleider. Als Objectleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Objectleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Objectleider

Vakkennis voor een Objectleider

Het is voor een Objectleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Objectleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Objectleider

Eigenaar Schoonmaakbedrijf E-Learning
Opgeruimd type? Word eigenaar van een schoonmaakbedrijfBedrijven, hotels en ziekenhuizen hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Dat vraagt om een professioneel schoonmaakbedrijf dat van aanpakken weet. Breek de markt open en …
Eigenaar Schoonmaakbedrijf E-Learning

Werkervaring Objectleider

Het is voor een startend Objectleider die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Objectleider is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Objectleider, maar iets anders?

Is een opleiding Objectleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Objectleider te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Objectleider te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Objectleider te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Objectleider te worden?

Zou je graag Objectleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Objectleider voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar