Objectleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Objectleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep objectleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je objectleider wordt.

 

Wat is een Objectleider?

Een objectleider heeft een zeer belangrijke en onmisbare taak binnen de sector schoonmaak. In het kort komt het neer op het indirect, in het geval van een voorman, of het direct leidinggeven van een groep schoonmakers. Ondanks dat een objectleider zorg moet dragen voor de schoonmaak, is hij niet zelfstandig verantwoordelijk hiervoor. Een objectleider is namelijk werkzaam in een complexe structuur van functies binnen een schoonmaakbedrijf. Een objectleider kan als leidinggevende gezien worden omdat hij leiding geeft aan een groep schoonmakers, staan er nog meerdere leidinggevenden boven hem.

De verantwoordelijkheden van een objectleider liggen aan de operationele kant van de schoonmaakwerkzaamheden. De werkzaamheden van een objectleider bestaat onder andere uit het aansturen van een voorman en daardoor indirect, en in sommige gevallen direct, structureren, begeleiden en controleren van het uitvoerend personeel. Hiernaast behoort ook tot het maken van planningen, het aannemen van nieuw personeel, het nalopen van het protocol en diverse administratieve werkzaamheden tot de taken van een objectleider. Deze taken dienen om uiteindelijk een naar verwachting van de opdrachtgever schoongemaakt pand af te leveren.Wil je werken als Objectleider?

Werk je al als Objectleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Objectleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Objectleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Objectleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Objectleider

Wat verdient een Objectleider?

Van een objectleider wordt geen 9-tot-5 mentaliteit verwacht. De werkzaamheden dienen zo goed mogelijk verricht te worden en dat vergt voorbereiding. Als het werk niet op tijd af is, moet de objectleider overwerken. Voor dit overwerken krijgt een objectleider een toeslag.

Het cao waar een objectleider onder valt, is het schoonmaak cao. Een objectleider valt hier onder de hoogste loongroep: loongroep 3.  Doorgroeien binnen dit cao is hierdoor niet mogelijk. Loonsverhoging vindt hierdoor alleen jaarlijks plaats.
 

Salarisschaal Objectleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Objectleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Objectleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Objectleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Objectleider vacatures

Vacature Rayonmanager Schoonmaak
Independent Recruiters
Voor een regionaal schoonmaakbedrijf in Rotterdam zijn wij op zoek naar een ambitieuze Rayonmanager! Jij trekt de kar en weet de directie steeds meer te ontzorgen over de operatie en …
Vacature Objectleider schoonmaakdienst (m/ v)
Get Work B.V.
Heb jij leidinggevende capaciteiten en heb je ervaring in de schoonmaak? Ben je op zoek naar een uitdaging waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken? Dan is deze functie met veel …
Vacature Assistent rayonleider
Nieuw Leven Facility Groep
Wie zijn wij:Nieuw Leven Facility Groep is van oorsprong een Amsterdams facilitair dienstverlenend bedrijf, die alle facetten van de schoonmaakbranche behartigd. Kwaliteit, korte communicatie lijnen en persoonlijk contact zijn …
Vacature Rayonleider Schoonmaak
De Schoonmaak Cooperatie U.A.
De Schoonmaak Cooperatie U.A. zoekt een Rayonleider Schoonmaak te Tilburg MBO geplaatst op 25-09-2020 Rayonleider Schoonmaak In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van onze gedetacheerde …
Vacature Rayonleider Schoonmaak
De Schoonmaak Cooperatie U.A.
De Schoonmaak Cooperatie U.A. zoekt een Rayonleider Schoonmaak te Den-Bosch MBO geplaatst op 25-09-2020 Rayonleider Schoonmaak In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van onze gedetacheerde …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Objectleider

Wat is de toekomst van Objectleider?

De schoonmaakbranche is geen branche wat afhankelijk is van de economische situatie. Omdat het een stabiele sector is, is het arbeidsmarktperspectief van een objectleider goed. Want waar schoonmaakwerkzaamheden verricht worden, moet leiding aan de schoonmakers gegeven worden en is de objectleider dus onmisbaar.

De meest gangbare en haalbare doorgroeimogelijkheid is die naar rayonmanager. Dit is de verantwoordelijke boven de objectleider en het legt hiervan in het verlengde.  Voor de functie van rayonmanager is vaak een Hbo-diploma vereist, maar soms volstaat ervaring als objectleider ook.

Baankans Objectleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Objectleider worden: Opleidingen tot Objectleider

Wil je Objectleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Objectleider.

Hoe word je een Objectleider? 

Om objectleider te worden is vaak een diploma vereist. In vacatures wordt vaak gevraagd naar het MBO-diploma ‘Medewerker Schoonmaak en Glazenwassen’. Binnen deze opleiding zijn er verschillende uitloopvarianten, maar hier wordt vaak niet specifiek naar gevraagd.

In enkele gevallen wordt een diploma van de Hbo-opleiding ‘facilitaire dienstverlening’ als eis gesteld. Deze Hbo-opleiding is meer bedoeld om studenten op te leiden tot rayonmanager, dus de functie boven de objectleider. Iemand die na deze opleiding als objectleider aan de slag gaat, wordt daarom soms gezien als iemand die onder zijn niveau werkt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Objectleider

Er zijn geen opleidingen Objectleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Objectleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Objectleider

Als je Objectleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Objectleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Objectleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Objectleider?

Competenties en Vaardigheden Objectleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Objectleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Objectleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Objectleider

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Objectleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Objectleider. Als Objectleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Objectleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Objectleider

Vakkennis voor een Objectleider

Het is voor een Objectleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Objectleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Objectleider


Werkervaring Objectleider

Het is voor een startend Objectleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Objectleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schoonmaker, Rayonmanager Schoonmaak, Voorman Schoonmaak .

Iets anders leren?

Is Objectleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Objectleider

Met wie werkt een Objectleider samen? 

Een objectleider is als een spin in een web: hij verbindt. Hij zorgt voor de verbindingen tussen de uitvoerders, voorman, de opdrachtgever en de rayonmanager. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden zal een objectleider voornamelijk in contact staan met de voorman en met uitvoerders. De voorman geeft hij aanwijzingen over de te verrichten werkzaamheden en in sommige gevallen begeleidt hij de uitvoerders zelf ook. Verantwoording legt een objectleider af aan de rayonmanager, de persoon die voor over een aantal objectleiders verantwoordelijk is. Bij onduidelijkheden en vragen kan een objectleider contact opnemen met de opdrachtgever, maar dit is niet in elk schoonmaakbedrijf een normale gang van zaken. Soms neemt een rayonmanager deze taak namelijk op zich.


Objectleider


Organisaties waar een Objectleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Objectleider meestal werkt.

Waar werkt een Objectleider?

Een objectleider is uitsluitend voor een profit organisatie werkzaam. In veel gevallen in het midden- tot groot bedrijf, omdat objectleider een functie is die tussen de feitelijke schoonmakers en de directie instaat. Bij een klein schoonmaakbedrijf zal hierdoor de functie van objectleider vaak wegvallen.
 

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Objectleider

Waar kun je het beste werken als Objectleider? Hieronder vind je de best door de Objectleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Objectleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Objectleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Objectleider.

Welke competenties heeft een Objectleider nodig?

Een Objectleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Objectleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Objectleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Objectleider nodig? 

Een objectleider is een leidinggevende en wordt daarom gezien als een baas. Hij geeft leiding aan een groep die gemiddeld bestaat uit acht werknemers. Deze werknemers dienen te alle tijden door de objectleider gestuurd te worden, zodat de werkzaamheden vlot verlopen.
Naast een baas is een objectleider ook een succesvolle werker. Hij houdt zijn doel voor ogen en weet in te spelen op onverwachte situaties. En dat allemaal om het werk zo goed mogelijk op te leveren.

Bekijk de persoonstypen voor Objectleider


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Objectleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Objectleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Objectleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Objectleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Objectleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Objectleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Objectleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Objectleider iets voor je?

Zou je graag Objectleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Objectleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Objectleider?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Objectleider

Vacature Rayonleider Schoonmaak
De Schoonmaak Cooperatie U.A.
De Schoonmaak Cooperatie U.A. zoekt een Rayonleider Schoonmaak te Eindhoven MBO geplaatst op 25-09-2020 Rayonleider Schoonmaak In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van onze gedetacheerde …

Actuele blogposts


reacties op Objectleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar