Spion Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Spion? Lees de functieomschrijving.

De Spion probeert stiekem informatie en inlichtingen te verzamelen. Soms wordt dit op illegale wijze verkregen. De term Spion wordt vooral in de dagelijkse populaire taal gebruikt, binnen de inlichtingenwereld wordt de term Spion nauwelijks gebruikt. Hier wordt vaak gesproken van een geheim agent of een inlichtingenofficier. De inlichtingenofficier is in dienst van een geheime dienst, een geheim agent staat doorgaans niet op een loonlijst, maar krijgt een (financiële) beloning voor geleverde informatie.

Het werk van de Spion wordt in films en boeken vaak gebruikt en heeft daarmee een bepaalde status en stereotype beeld verkregen. In de praktijk is dit echter anders. De Spion probeert informatie te verkrijgen die normaal gesproken niet zomaar openbaar zou worden gemaakt of aan iemand gegeven zou worden. De Spion moet daarom vooral een goed psychologisch inzicht hebben. De Spion moet weten hoe je met mensen omgaat en hoe je hen bepaalde informatie kan ontfutselen. De Spion moet mensen kunnen overtuigen bepaalde informatie aan hen te geven. Belangrijk hierbij is dat de ander niet weet dat deze informatie daarna weer doorgespeeld zal worden.

De Spion kan voor een overheid werken. Vaak moet de Spion dan geheimen van andere landen en overheden ontfutselen. Dit gebeurt vaak uit veiligheidsoverwegingen. Zo kan de Spion er achter proberen te komen of er plannen voor aanvallen zijn en over welke wapens de ander beschikt. Ook kan de Spion bij een bedrijf werken. Hier probeert de Spion informatie van een ander concurrerend bedrijf te ontfutselen die belangrijk kan zijn om de concurrent uit te schakelen of in bepaalde acties voor te zijn.

Wil je werken als Spion?

Werk je al als Spion en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Spion worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Spion, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Spion in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Spion

Wat verdient een Spion?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Spion is weinig bekend. Wel is het salaris afhankelijk van het dienstverband. Sommige Spionnen zijn vast in dienst en kregen daarom een vast salaris. Anderen zijn niet officieel in loondienst en krijgen een (financiële) beloning bij het leveren van informatie.

Salarisschaal Spion

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Spion

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Spion

Hoe goed is de toekomst voor de Spion? 

Er is geen overvloed aan vacatures voor Spion. Ook zijn er strenge selectieprocedures en moet de Spion allerlei tests doorstaan. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook niet heel gunstig en de Spion moet beschikken over een flinke portie zelfkennis en doorzettingsvermogen. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak wel binnen de functie, vooral naar grotere opdrachten en opdrachten met meer verantwoordelijkheden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Spion worden: Opleidingen tot Spion

Hoe word je een Spion? 

Er is geen specifieke opleiding om Spion te worden. Wel wordt er vaak om reiservaring gevraagd. De Spion moet wat van de wereld gezien hebben en hierdoor een brede kijk op de wereld hebben. Om aan de slag te gaan als Spion is wel een strenge selectieprocedure en moet de Spion diverse tests doorstaan. De Spion moet toegewijd zijn en de organisatie moet de Spion kunnen vertrouwen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Spion

Meer opleidingen Spion

Weet je nog niet of je Spion wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Spion of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Spion

Met wie werkt een Spion samen? 

De Spion werkt voor een overheid of bedrijf en heeft hier te maken met een leidinggevende. Daarnaast heeft de Spion contacten met andere overheden en bedrijven om hen informatie te ontfutselen. Het is belangrijk dat het andere bedrijf dit niet doorheeft en daarom moet de Spion vertrouwen uitstralen om een goed netwerk op te bouwen.


Spion


Organisaties waar een Spion werkzaam is

Waar werkt een Spion meestal? 

De spion kan voor de overheid werken, maar ook voor bedrijven. De focus van de Spion  liggen bij beide anders. Bij de overheid probeert de Spion informatie van andere overheden en landen te ontfutselen, vaak uit veiligheidsoverwegingen. De Spion die bij een bedrijf werkt, probeert informatie van concurrerende bedrijven te verkrijgen om hun eigen positie te versterken. De Spion kan dus in zowel de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Spion

Waar kun je het beste werken als Spion? Hieronder vindt je de best door de Spion beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Spion.

Competenties, Skills en Vaardigheden Spion:

Welke competenties heeft een een Spion nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Spion

Wat voor persoonlijkheid heb je als Spion nodig? 

De Spion moet goed om kunnen gaan met gevoelige informatie en anderen kunnen overtuigen om informatie te geven die ze eigenlijk niet kwijt willen. De Spion moet daarom een goed psychologisch inzicht hebben en weten hoe zij anderen moeten overtuigen (Baas). De Spion moet goed kunnen waarnemen en de verkregen informatie doorspelen (Waarnemer). Ook moet de Spion goed geheimen kunnen bewaren. Vaak weten maar weinig mensen dat de Spion een Spion is om te voorkomen dat dit uitlekt.

Bekijk de persoonstypen voor Spion


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Spion

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Spion

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Spion

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Spion

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Spion dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Spion belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Spion. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Spion iets voor je?

Zou je graag Spion willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Spion bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Spion

annahita

ik wil serieus een spion worden. ik spreek iraans en ik zou graag dat willen doen. tips?

Lisa

Wel leuk maar niets voor mij  

Julia

Ik wil zelf heel graag geheim agent worden, maar koen bedoelt denk ik de sis maar dat is de officieele naam van MI6. 

Jean

Eerst je opl.afmaken(min.HBO).Je moet een talenknobbel hebben en uiteraard connecties.GR.

Koen de goffau

Wil je spion worden ? Kom bij de iss(INTERNATIONAL SPIES SERVICE) voor deze opleiding

ben

Koen leest waarschijnlijk veel.

Henri

Koen is gewoon goed algemeen ontwikkeld.Want ISS,bestaat wel degelijk.Gr.

Banu

Welke opleiding heb je hiervoor nodig en welke niveau?

aleyna

Spannend beroep en je kan veel avonturen mee beleven

Roy

Het is nog spannender als je denkt. n d e r n

sven roelofs

ik wil heelerg graag spion worden!

James

Een spannend beroep Sven.Begin er niet te vroeg mee.

Anna

Ik ook net als James bond

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar