Onderhoudsinspecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsinspecteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderhoudsinspecteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderhoudsinspecteur wordt.

 

Wat is een Onderhoudsinspecteur?

Voor het onderhoud van een pand is vaak een onderhoudsplan voor enkele jaren opgesteld. Bij het opzetten van dit meerjarige onderhoudsplan is uitgegaan van een cyclus, maar feitelijk kan de staat van (onderdelen) van een pand zich anders ontwikkelen dan volgens deze aangenomen manier. Een Onderhoudsinspecteur stelt vast of er sprake is van afwijkingen van de cyclus en past het onderhoudsplan hier eventueel op aan.

Een Onderhoudsinspecteur kan de opdracht krijgen om algemeen naar het onderhoudsplan van een gebouw te kijken, maar vaak is een Onderhoudsinspecteur in een bepaald deelgebied werkzaam. Een voorbeeld van deze gespecialiseerde Onderhoudsinspecteur is een inspecteur die zich vooral bezig houdt met de technische of de elektrotechnische kant van een gebouw. Hierbij bestaan zijn werkzaamheden bijvoorbeeld uit het inspecteren van installaties. De kwaliteit van een installatie wordt dan vastgesteld en er wordt gekeken of er fouten, zoals constructiefouten, te vinden zijn.

Een Onderhoudsinspecteur kan in dienst zijn van een organisatie die één of meer panden bezit via dat dienstverband die panden eens in de zoveel tijd inspecteren, maar vaker komt voor dat een Onderhoudsinspecteur door een organisatie ingehuurd wordt om eenmalig het onderhoudsplan te controleren. Nadat een Onderhoudsinspecteur een (deel van) een onderhoudsplan geïnspecteerd heeft, kan het zijn dat hij zijn bevindingen in het onderhoudsplan verwerkt, maar het kan ook dat hij louter een advies geeft waarna degene die het onderhoudsplan in eerste instantie opgesteld heeft deze naar de bevindingen van de Onderhoudsinspecteur moet aanpassen. Naast de algemene controle, controleert de Onderhoudsinspecteur ook de gedane begroting in het plan. Als hij afwijkingen geconstateerd heeft, zal hij de begroting ook aanpassen of hier een advies over uitbrengen.Wil je werken als Onderhoudsinspecteur?

Werk je al als Onderhoudsinspecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsinspecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsinspecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderhoudsinspecteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsinspecteur

Wat verdient een Onderhoudsinspecteur?

Bij het vaststellen van het brutoloon per maand wordt uitgegaan van een 38-urige werkweek. Echter, dit is een beroep waarbij op een projectmatige manier gewerkt wordt, omdat een Onderhoudsinspecteur vaak voor een bepaald pand eenmalig ingehuurd wordt. Omdat dit onregelmatig kan zijn, hoeft het niet te betekenen dat een Onderhoudsinspecteur in de praktijk elke week deze 38-urige werkweek draait.

Salarisschaal Onderhoudsinspecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderhoudsinspecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsinspecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsinspecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderhoudsinspecteur vacatures

Trainee NDO
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste Trainee NDO. Wil jij veel leren op het gebied van NDO (Niet Destructief Onderzoek) technieken? Dan zoeken wij jou! Door middel …
Deskundige Brandmeldinstallaties | BMI | . - .
WR.nl Solliciteren
Wij zijn leverancier van brandmeldinstallaties en blusgassystemen.Wil je werken als Maintenance engineer?Heb je ervaring met brandmeldinstallaties? Voor de vacature als Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties ga je het volgende doen: Als Maintenance Engineer werk je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsinspecteur

Wat is de toekomst van Onderhoudsinspecteur?

Een Onderhoudsinspecteur heeft een redelijke arbeidsmarkt, maar deze is door de crisis wel ietwat afgenomen. Bedrijven zijn in slechte economische tijden eerder geneigd het onderhoudsplan zoals voor een periode is vastgesteld zonder tussentijdse controle voor lief te nemen dan dat zij dat in betere economische tijden doen. Echter, het gros van de bedrijven hecht ook in slechte tijden nog waarde aan de tussentijdse inspectie.

Doorgroeimogelijkheden zijn er voor een Onderhoudsinspecteur niet, omdat het een functie is die zelfstandig uitgevoegd wordt en er dus geen directe leidinggevende functies boven een Onderhoudsinspecteur staan waartoe eventueel doorgegroeid kan worden.

Baankans Onderhoudsinspecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderhoudsinspecteur worden: Opleidingen tot Onderhoudsinspecteur

Wil je onderhoudsinspecteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderhoudsinspecteur? 

Onderhoudsinspecteur is een functie waar altijd een opleiding voor vereist is. Vaak wordt er een hbo-diploma bouwkunde, klimaattechniek of elektrotechniek gevraagd. In sommige vacatures wordt een een Onderhoudsinspecteur gevraagd die een mbo-diploma in één van deze richtingen heeft, maar vaker wordt iemand dan geen Onderhoudsinspecteur, maar een onderhoudsmedewerker genoemd. De werkzaamheden van deze mbo-opgeleide Onderhoudsinspecteurs worden dan ook niet zelfstandig, maar onder leiding van een hbo-gediplomeerde Onderhoudsinspecteur uitgevoerd.
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderhoudsinspecteur

NEN 2767: Praktijktraining Onderhoudsinspecteur vastgoed (module 4)
Vind u het een uitdaging om zelfstandig een volledige inventarisatie en inspectie uit te voeren? Dan is deze training interessant voor u. In een gebouw neemt u de gebreken op …
Meer opleidingen Onderhoudsinspecteur

Weet je nog niet of je Onderhoudsinspecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderhoudsinspecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Onderhoudsinspecteur

Met wie werkt een Onderhoudsinspecteur samen? 

Een Onderhoudsinspecteur wordt ingehuurd door een opdrachtgever. Dit is iemand die zeggenschap heeft over het pand waar het onderhoudsplan voor opgesteld is. Met deze opdrachtgever heeft een Onderhoudsinspecteur minstens tweemaal contact mee, namelijk aan het begin van de opdracht, als de opdracht aan de Onderhoudsinspecteur gegeven wordt, en aan het einde, waarbij het advies van de Onderhoudsinspecteur aan de opdrachtgever overhandigd wordt.

Naast het contact met de opdrachtgever heeft een Onderhoudsinspecteur eventueel tijdens de werkzaamheden contact met werknemers binnen het pand wat gecontroleerd moet worden, met medewerkers van het bureau waarbij hij in dienst is en met onderhoudsmedewerkers.


Onderhoudsinspecteur


Organisaties waar een Onderhoudsinspecteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderhoudsinspecteur meestal werkt.

Waar werkt een Onderhoudsinspecteur?

Een Onderhoudsinspecteur is werkzaam voor een profit-organisatie. Hierbij is er geen verschil of een Onderhoudsinspecteur in dienst is van een bureau wat door een bedrijf ingehuurd wordt om een inspectie uit te voeren of dat een Onderhoudsinspecteur in dienst is van het bedrijf die het pand waar de inspectie moet plaatsvinden in beheer heeft.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsinspecteur

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsinspecteur? Hieronder vind je de best door de Onderhoudsinspecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsinspecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsinspecteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderhoudsinspecteur.

Welke competenties heeft een Onderhoudsinspecteur nodig?

Een Onderhoudsinspecteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderhoudsinspecteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderhoudsinspecteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderhoudsinspecteur nodig? 

Een Onderhoudsinspecteur dient een succesvolle werker te zijn. Hij wordt ingehuurd om (een deel van) een onderhoudsplan te inspecteren en dit moet hij zo secuur mogelijk doen, omdat hij speciaal ingehuurd wordt om veranderde omstandigheden in het bestaande onderhoudsplan te signaleren. Hij probeert zo goed mogelijk zijn opdrachtgever van dienst te zijn.
Naast een succesvolle werknemer is een Onderhoudsinspecteur ook een perfectionist. Dit omdat hij zelfs de kleinste veranderingen in de situatie waarvan het onderhoudsplan is uitgegaan moet signaleren. Zijn werkzaamheden zal hij niet naar verwachtingen kunnen verrichten als hij geen perfectionistische eigenschappen zal bezitten.

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsinspecteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Onderhoudsinspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsinspecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsinspecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsinspecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsinspecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsinspecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsinspecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsinspecteur iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsinspecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsinspecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsinspecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar